Dolar 32,5670
%0.17
Euro 34,7793
%0.33
Altın 2.413,600
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da bilgi edinmek parayla...

Buca'da bilgi edinmek parayla...

İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere Bilgi Edinme Kanunu’nun 10’uncu maddesince verdiği bilgiye erişimin ücret hakkı Buca Meclisi’nde tartışıldı. Karar Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Komisyondan gelen önerge meclisten geçtiği takdirde vatandaş artık Buca Belediyesi’nden bilgiyi maddi bir bedel karşılığında alacak. Buca meclisi'nde bir ilk...

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 20:42
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Buca Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Başkan Levent Piriştina başkanlığında Olimpik Yüzme Havuz'u binasında gerçekleşti. Geçmiş dönemdeki meclis kararıyla koruma güvenlik görevlilerin unvanı kaldırılarak, özlük hakları da dikkate alındığında en yakın pozisyondaki zabıta görevlisi kadrosuna atanmalarına karar verilmişti. Yaş koşulu gözden kaçırılınca personelde açıkta kalanlar olmuştu. Mecliste tartışılan iptal kararı oy birliğiyle kabul edildi. 

ARTIK PARAYLA OLACAK
Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 10’uncu maddesinde yer alan, ‘Başvurunun yapıldığı kurum ve kuruluş, erişimine olanak sağladığı bilgi veya belgeler için başvuru sahibinden erişimin gerektirdiği maliyet tutarı kadar bir ücreti bütçeye gelir kaydedilmek üzere tahsil edebilir’ hükmünün tartışıldığı meclis oturumunda, maddenin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi için oy birliğiyle karar alındı. Kararın meclisten geçmesiyle Buca Belediyesi’nden bilgi almak isteyen vatandaş maliyetin karşılığı olarak belediyeye ödeme gerçekleştirecek.

ÜCRETSİZ HALI SAHA 
AK Partili Çeliker Gökçin, Buca’daki belediyeye ait halı sahaların gençleri spora teşvik etmek amacıyla ücretsiz faaliyet göstermesini önerdi. Başkan Piriştina, “12 bin 500 öğrenciyi tenis ve yüzmeyle tanıştırdık. Bu yaz bin çoğumuzun yüzmesini sapladık ve voleybol oynattık. Buca’da sporun başkenti yapmak üzere hem idari hem inşa anlamında çok şeyler yapıyoruz. Spor anlamında sayısız işler ortaya koyuyoruz. Spor denilince akla Buca gelecek. Bucayı spor başkenti yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu. 

PARALEL YAPI YURTLARI GÜNDEME GELDİ 
Tınaztepe Mahallesi’nde belediyeye ait 105.96 metrekarelik satışı oylanırken, AK Partili Çeliker Gökçin arsanın kat karşılığı satılmasını önererek, “Katlar üniversite öğrencilerine barınma ihtiyacı için verilmeli. Bu şekilde öğrenciler paralel yapıya ait yurtlara gitmesi önlenecektir.  Öğrencileri bu yapının yurtlarının kucaklarına atmış durumdayız. Sizin buna gönlünüz elveriyor mu'” ifadelerini kullandı. 

GÖKÇİN: İŞÇİLERİN İŞLERİNE DÖNMESİNİ SAĞLAYIN
Dilek ve temenniler bölümünde tekrar söz alan Çeliker Gökçin Bucaspor Kongresi'nde yaşanılan tartışma ve işten çıkarmalar hakkında “ Buca kongresinden sonra spor ve siyaset birbirine karıştı. Sizin de taraf olduğunuz gördüm. Karşı tarafın yakınlarını işten attınız. Emeğe saygılı olduğunuzu söylediniz. Somut gerekçelere dayanmadan birilerinin işten atılmasını doğru bulmuyorum. Kin ve kırgınlık ile işçilerin işlerine son verilmesini doğru bulmuyorum. Ve bu insanların çoğu da sizin partinize oy veren insanlar. Bu konuda sizi yanıltmış olabilirler. Lütfen bu yanlıştan dönün ve işçilerin işlerine dönmesini sağlayın” dedi.  

PİRİŞTİNA: DAHA DİKKATLE İNCELERİZ 
Başkan Piriştina işe şunları söyledi: “Asla siyaset ve sporun birbirine karışmaması lazım. Siz bir gözlemi dile getirdiniz. Herhangi bir şekilde birilerinin düşüncesi bizle örtüşmüyorsa biz insanların aileleriyle hesaplaşmıyoruz. Bunu hiçbir devlet kurumunun yapmaması lazım. işten çıkarılmalar oluyorsa ortaya koyulan mesailerde sıkıntı vardır. Ama bir daha dikkatle inceleriz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.