Dolar 32,3520
%-0.4
Euro 34,7192
%-0.25
Altın 2.406,580
%-0.67
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir bayramlık ağzını açtı!

CHP İzmir bayramlık ağzını açtı!

CHP İzmir İl Örgütü, bayramlaşma programı sebebiyle bir araya geldi. Törene kürsüye çıkan milletvekillerinin iktidarı hedef alan sözleri damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Kim nerede nasıl aday olursa olsun ben 30 Mart sabahına kadar partimin emrinde kendim adaymış gibi çalışacağıma söz veriyorum” demesi ‘yerel seçimlerde aday olmayacak mı'’ sorusunu akla getirdi.

  • Ege Postası
  • 07.08.2013 - 14:58
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nün bayramlaşması Kültür Park Sanat Galerisi'nde yapıldı.Törene CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Birgül Ayman Güler, Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, Musa Çam,PM Üyesi Hüseyin Sayılı, Nazik Işık, Berrin Gürçay Dilekçi, İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ilçe belediye başkanları,ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, partili muhtarlar,çok sayıda partili katıldı.Aday adayları da törene adeta çıkarma yaptı.Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı dosyasını teslim eden eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman ve ismi Büyükşehir için geçen Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla yan yana durdu.Törene kürsüye çıkan milletvekillerinin iktidarı hedef alan sözleri damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Kim nerede nasıl aday olursa olsun ben 30 Mart sabahına kadar partimin emrinde kendim adaymış gibi çalışacağıma söz veriyorum” demesi ‘yerel seçimlerde aday olmayacak mı'’ sorusunu akla getirdi.


ENGİN: YAĞMA YOK ARKADAŞLAR
Bayramların birlik beraberlik ve dayanışma günleri olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan CHP İL Başkanı Ali Engin, Ergenekon Dava’sında çıkan kararları hedef aldı.Kararları meşru kabul etmediklerini ifade eden Engin, “ Umuyoruz Yargıtay düzeltme yapar. 10 yıldan beri AKP din üzerinden insanları sömürerek iktidarda kaldı.İnsanların dini duygularını sömürdü. Herkes inancını özgürce yapabilir durumda, Belediyelerimiz ibadethanelerin hizmetinde. 30 gün Ramazan boyunca halka birlikteydik. Bunun üzerinden siyaset yapmak yok artık. AKP sıkışmış durumda. Menemen’deydim geçen gün. 5 bin kişi vardı. Belediye Başkanı Şahin ‘burada tek bir AKP’li meclis üyesi yok’ dedi. Demek ki CHP’nin bu konularla ilgili hoşgörülü olmalarını istemiyorlar. Yağma yok artık arkadaşlar. Artık daha güçlü bir CHP var” dedi.

"MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

9 Eylül’de partinin 90. yıl dönümünü kutlayacaklarını hatırlatan Engin, “ CHP’nin ne kadar önemli bir değer olduğunu dosta düşmana göstermeliyiz. Dünyanın en eski partisi olan CHP’nin ülkenin gelişimindeki katkılarını göstereceğiz ve anlatacağız. Bu değerli markanın küçük bir parçası olmak bile onur vermeli” ifadelerini kullandı.Aday adaylarına da mesaj veren Engin, “ Hiçbirimizin kişisel beklentileri toplumumuzun beklentilerinden daha önde olamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bugüne kadar gösterilen özen için teşekkürler” dedi.

KOCAOĞLU: ADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIM

Konuşmasını parti içi ve ülke gündemine ayıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli mesajlar verdi. Yerel seçim sürecinde tüm aday adaylarına başarılar dileyen Kocaoğlu, “ Şahıs olarakta belediye olarakta her zaman yaptığımız gibi tarafsız kalmayı sürdüreceğiz. 8 ay manipülasyona açık. Uyanık olalım. Hepimiz ülküdaşız. CHP’nin iktidar olması için ve mevcut iktidardan kurtulmak için çaba gösteriyoruz. Aramızdaki ‘ben daha iyi yaparımlar’ centilmence olmalı. Bizim araç olduğumuz amacın ülkeyi sağlıklı yönetmek ve genelin yararına çalışmak olduğunu unutmayalım.Kim nerede nasıl aday olursa olsun ben 30 Mart sabahına kadar partimin emrinde kendim adaymış gibi çalışacağıma söz veriyorum. Partililik bunu gerektiriyor. CHP bana en ulvi görevi verdi ömrümün. Yaşam boyu partimin emrinde olacağım” diye konuştu.


“ÇIBANA KABUK BAĞLATIP SONRA…”
Türkiye’nin hem siyaseten hem de dış güçlerin etkisiyle önemli bir süreçten geçtiğinin altını çizen Kocaoğlu, “ Barışı ve kardeşliği teminde gerçek barışı sağlayamayacak yöntemler var. Çıbana kabuk bağlatıp istediğin zaman kabuğu kaldırıp kanatma çalışmaları yapılıyor. Bunun önüne biz geçmeliyiz. Vatandaşlar birbirlerini severek sayarak barışı sağlar ve kalıcı olur” dedi.

YÜKSEL: BAŞBAKAN AYRIŞTIRMA NUTUKLARI ARTTI

“Bayramı kutlamak içimden geçmiyor” diyerek konuşmasına başlayan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “ Yağmur ve Deniz babasına hasretken bayramda gülebilmek mümkün görünmüyor. AKP iktidarı yoksulluğu,yolsuzluğu, yasakları kaldıracağız diye geldiler.Ancak bunların hepsi arttı. Hepsinden önemlisi bu hükümet zam zulüm ve zindan Türkiye’si yarattı. Bu hükümet yaşam biçimimize müdahale etti.Kendisine muhalif herkesi düşman kabul etti. Ramazan gibi kutsal bir ayda iftar sofralarında Başbakan birlik beraberlik mesajları vereceğine her akşam ülkeyi ayrıştırma nutukları arttı” ifadelerini kullandı.


“OSMAN ÖZGÜR BALBAY 35 YIL YEDİ”
Türkiye’nin açık cezaevine dönüştüğünü söyleyen Yüksel, Ergenekon Davası’nı hedef aldı ve şunları söyledi; “ Davanın tek silahlı sanığı Cumhuriyet gazetesine bomba atanlardı Danıştay katiliydi. Onlara ne oldu. Osman özgür... Balbay 35 yıl yedi. CHP olarak yerel seçimlerde yaşananlara bakıp çok daha hırslı bir şekilde çalışarak emeklisiyle işçisiyle bir araya gelerek iktidar olacağız”

GÜLER: SİLİVRİ SUİKASTİ
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de konuşmasına Erkenekon Davası’nda çıkan kararları eleştirerek başladı. Güler, “ Silivri suikastindan söz etmek istiyorum. Terör örgütü olmadığı bizce malum ancak sahte mahkeme tarafından sözde varmış gibi ilan edilmiş bir davadan çıktık. Erdoğan’ın muhalefeti ezmekten başka hiçbir amaç gütmeyen, Gülen destekli Amerikan yapımı bu tezgahı kabul etmiyoruz”dedi.


“ZAFERİNİZ MÜBAREK OLSUN”
Anayasa değişikliği ve Hatay’da yaşanların kritik gelişmeler olduğunu savunan Güler, “ Türkiye’yi bu iktidar savaşa sürüklüyor. Sınırda savaş tamtamları her köşeden duyulur oldu. Biz hem yurdun içinde hem yurdun dışında her türlü düşmanlığa ve savaşa hayır diyoruz. Anayasayla düştükleri çukurdan çıkamazlar. Karşı devrim batağına sürüklemeyi başaramazlar. Biz bu gidişatı durdurmak ve hükümeti koltuktan indirmek zorundayız. Şimdiden zaferiniz mübarek olsun” ifadelerini kullandı.


SUSAM’DAN ADALET VURGUSU

Konuşmasında adalet vurgusu yapan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, “ Adalet bir toplumun omurgasıdır. Direğidir. Bir toplumda ekonomiyi kaybedebilirsiniz ama adaleti kaybolmuş bir toplumun geleceği yok olmuştur. Adalet mülkün temelidir. Yani adalet hakkın tecelli etmesidir. Bayrama muhabbetle girecekken müebbetle girdik. İktidarı çok fazla anlatmaya gerek yok. Herkes nasıl bir ülke alındığını ve nasıl bir hale gelindiğini biliyor. Gezi olaylarıyla bir kırılma yaşandı. Türkiye’de demokrasi tehlikeye düştüğü zaman sahip çıkacak gençlerin olduğunu gördük. İktidardan umudu kesi vatandaş ancak iktidarın bozduğu her şeyi yerine oturtacak bir iktidar istiyor. Bu iktidarda CHP olacak” dedi.

SUSAM’DAN ADAY ADAYLARINA: KENDİNİZİ ANLATIN
CHP kadrolarının dışa dönük projeler üretmesi ve içerde çatışmaması gerektiğini ifade eden Susam, “Tüm aday adayı arkadaşlara başarı diliyorum ancak onlara şunu söylüyorum kendinizi anlatın projelerinizi anlatın. İddianızın daha büyük olduğunu söyleyin. Başkasını kötüleyerek değil kendi güzelliklerinizi anlatarak yapın” diye konuştu.


ÇAM İSİMLERİNİ OKUDU KALABALIK ‘BURADA’ DEDİ

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Türkiye’nin dönüm noktasında olduunu ifade etti ve, “ Önümüzde 3 kritik seçim var. Tarihi bir görev düşüyor hepimize. İktidara karşı omuz omuza verip iktidarı indirmemiz etmemiz gerek” dedi.Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Muhammet Ayvalıta, İrfan Tuna ve Ali İsmail Korkmaz’ın isimlerini okuyan Çam’a kalabalık ‘burada’ diye karşılık verdi. Çam konuşmasını kalabalığa ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganı attırarak bitirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.