Dolar 32,2094
%0.14
Euro 35,0985
%0.02
Altın 2.474,100
%0.25
Bist-100 10.183,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güler, tarihi Bornova Çarşısı’nda

CHP’li Güler, tarihi Bornova Çarşısı’nda

İzmir Milletvekilli ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, 400 yıllık tarihi Bornova Çarşısı’nı ziyaret etti, hemşerileriyle bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 07.08.2013 - 12:15
İZMİR- Bornova Belediyesi tarafındanCumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar yemeği katılan Güler, daha sonra 400 yıllık tarihi Bornova Çarşısı’ndaki kahvehanelerdehemşerileriyle sohbet etti. Gündemdeki konuları değerlendiren Güler, vatandaşlardan gelen görüş ve önerileri dinledi, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.Gecenin ilerleyen saatlerine kadar tarihi çarşıdaki kahvehaneleri dolaşan Güler, hemşerileriyle tek tek ilgilendi onlarla sohbet etti.

“AKP iktidarı ile büyüyen kuşak!”
Ziyaretleri sırasında gençlerle de bir araya gelen, sohbet sırasında önümüzdeki yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacaklarını öğrenen Güler; “Genç bir nüfusa sahip olmamıza karşın gençlerin en temel sorunlarının başında işsizlik yer alıyor. Gençlerimiz maalesef eğitimli ve donanımlı olmalarına karşın istihdam politikalarının kurbanları arasında başı çekmekteler. Babalarının gözüne bakarak, utanıp sıkılarak istedikleri harçlıklarla ve birçoğu da iş bulamamanın, boş boş yatmanın bunalımı ile sıkıntı içindeler. Tabi ana babaları da evlatlarının bu durumundan büyük bir üzüntü duymaktalar. Özellikle genç işsizlik ülkemizin temel sorunlarının başında gelmekte ve çok ciddi önlemleri gerektirmekte” dedi.
Gençlerle konuşmasında yedi ay sonra gerçekleşecek yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacak olan gençlerle yakından ilgilenen Güler, “ bu seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençlerimiz AKP iktidarı ile büyüyen, onun tüm politika ve baskılarını iliklerine kadar hisseden bir nesil. Ben bu nedenle bu kuşaktan çok büyük bir sürpriz bekliyorum. Hani nasıl Gezi olaylarında hemen herkesi nasıl şaşırttılarsa, oy verecekleri bu ilk seçimlerinde de aynı duruşu sergileyecekler, iktidara çok net ve sert bir yanıt verecekler. Türkiye’nin aydınlık yarınlarının güvencesi olan gençlerimiz, AKP’ye yaşam ve rejim tercihime karışma mesajını iletecektir” dedi.

“Büyükşehir sayısı 30 oldu!”

Önümüzdeki yerel seçimlerde yürürlüğe girecek olan yeni büyükşehir yasası hakkında vatandaşlardan gelen sorulara da değinen Güler, yasa hakkında bilgi verdi ve değerlendirmelerde bulundu.Güler, “Bu yasayla Türkiye’de sayıları 16 olan büyükşehir belediyelerine 14 il daha ekledi ve büyükşehir sayısı 30’a yükseldi.Büyükşehir belediyelerinin sınırlarını il sınırlarıyla çakıştırıldı. Böylece eldeki kalıp büyük bir şehrin yönetimi için çıkarılmış bir kalıp olmaktan çıktı. Sınırlar illerle çakıştırılınca, bir ilin içindeki büyük şehir, küçük şehirler, kasabalar, köyler ve bunlar arasındaki dağlarla göller nehirlerin olduğu boş araziler, hepsi birden kalıbın içine girmiş oldu. Bunlar artık bir büyükşehir belediyesi değiller; bütün bir ilin belediyesi durumundalar” dedi.

“İşte asıl oligarşi bu!”
Yasanın uygulamaya girmesiyle halkın yönetme ve karar alma süreçlerinekatılımınınengellendiğini dile getiren Güler, “ yeni yasa ile katılımcı demokrasiye büyük bir darbe vurulmuştur. Kapatılacak il genel meclisi üyelikleri, belde belediye meclis üyelikleri halkın yönetime katıldıkları ve söz sahibi bulundukları önemli meclislerdi. Şimdi buralar kapatılarak yurttaşların yönetim ve karar alma süreçlerine katılmalarının önü kesilmiştir” dedi.
Büyükşehir Belediye Kanunu kendi kendimizi yönetme hakkımızın elimizden alınması anlamına geldiğini söyleyen Güler, “Başbakan ikide bir söylüyor ya oligarşi oligarşidiye. İşte asıl oligarşi bu yasadır. Demokrasi, yönetimi halka vermek demektir. Oligarşi ise yönetimi bir avuç insana vermek demektir.Biz halkın içinden çıktık, biz halkız, biz halkın çocuklarıyız diyenler bu kanunla 16 bin 82 köyü, bin 500 beldeyi kapatarak 30 ilde 96 bin sandalyenin kırılmasına neden olacak. Köy muhtarı, köy muhtarı azası, il genel meclisi, belde belediye başkanı, belde belediye meclis üyesi bu kanunla ortadan kalkacak. Biz köylerde beldelerde 100 bin kişi seçerken gel bizi temsil et derken 96 bin sandalyeyi kırmak demek. Bu işleri nasıl yapalım diye 100 bin insan konuşurken şimdi bu sayı 10 bine düşüyor. Yönetme hakkı giderek çok daha az bir kesimin eline geçiyor. Buna kesinlikle demokrasi denmez” dedi.

“Anayasa Mahkemesi ağırdan alıyor”
Yasa’nın CHP tarafından iptali için Anayasa Mahkemesi’ne götürüldüğünü söyleyerek sözlerini sonlandıran Güler, “CHP olarak yasayı iptali için Anayasa Mahkemesi’ne götürmemize rağmen seçimlere yedi ay kala mahkemeden bir ses yok. Hükümetin yalap şalap işlerine, bir de Anayasa Mahkemesi’nin ağırdan alışları eklenmiş durumda. Mahkemenin karar vereceği yasada binlerce köy ve belediye kapatılıyor, yeni ilçeler kuruluyor, mahalleler birleşiyor. Türkiye seçim takvimine girmek üzere mahkeme hala karar vermedi. Bu durum ileride telafi çok zor durumlara ve karışıklıklara yol açabilir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.