Dolar 32,2633
%-0.03
Euro 35,0683
%-0.05
Altın 2.465,160
%-0.04
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyasetinde  'fair-play' bayramı!

İzmir siyasetinde 'fair-play' bayramı!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a bayram ziyaretinde bulundu. Ziyarette başkanlar birbirlerine iltifat yağdırırken, yerel yönetimlerle merkezi hükümet arası işbirliğinin devam etmesi gerektiğini söylediler. İl Başkanı Ali Engin Ergenekon Davası'nda verilen cezalara gönderme yaparak, “Yargı yürütme ve yasama organlarıyla ilgili kaygılarımızı sürekli dile getiriyoruz. Toplumunda dile getirdiği kaygılar umarım hükümet tarafından dikkate alınır.Demokrasi yoluna zarar görmeden devam eder” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 13:29
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,beraberindeki il yöneticileriyle birlikte AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a bayram ziyaretinde bulundu. Ziyarette başkanlar birbirlerine iltifat yağdırırken, yerel yönetimlerle merkezi hükümet arası işbirliğinin devam etmesi gerektiğini söylediler. Engin’in basına kapalı bölümde de Ergenekon Davası’nda cezaların ağırlığına, yargılama sürecinin çok uzamasına dikkat çektiği öğrenildi. 

AKAY: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Bayram ziyaretinde bulunması ve geçtiğimiz hafta İzmir Arena’da gerçekleşen Gönül Sofrası’na da teşrif etmesinden dolayı CHP İl Başkanı Ali Engin’e teşekkür etti. İzmir’de siyasetin nabzını tutan iki partinin il başkanı olarak karşılıklı hoşgörü için attıkları her adımın İzmir için kazanç olduğunu söyleyen Akay, “İzmir’de yaşıyoruz. Burada soluyoruz. Burada doyuyoruz. İzmir için yapılması gereken işlerde elimizi taşın altına koyarız. Siyasi görüşümüz farklı olsa da ortak hareket etiğimiz konular olacaktır. İktidarla muhalefetin İzmir’de ortak çalışmalar devam edecek” dedi.


“ÖRGÜT DEĞİL TEŞKİLAT”

Sözlerine “AK Parti örgütünün Bayramını kutluyorum” diyerek başlayan CHP İl Başkanı Ali Engin’e Akay’dan hemen müdahale geldi. Akay’ın “Size ben örgüt dedim ama biz teşkilatız başkanım ”demesi gülüşmelere neden oldu.

ENGİN:KAYGILAR DİKKATE ALINSIN
AK Parti İl Başkanı Akay’ın uzlaşmacı, barışçıl bir siyasetçi olduğunun altını çizen Engin, “ Görüşler farklı olsa da demokrasiyi içselleştirmek zorunda olduklarını söyledi. Her partinin iddiaları olduğunu ifade eden Engin, “. CHP bu yıl 9 Eylül’de 90. yılını kutlayacak. Dünya’nın en eski partilerden CHP’nin güçlü bir birikimi var. Her dönemi kendi koşullarına göre tarif edersek CHP’nin de ülkeye katkıları daha iyi anlaşılacaktır. Ak Parti 10 yıldır ülkeye hizmet etmek için çaba sarf ediyor. Muhalefette önemli. Muhalefet sadece partilerden ibaret değil. Yargı yürütme ve yasama organları kaygılarımızı sürekli dile getiriyoruz. Toplumunda dile getirdiği kaygılar umarım hükümet tarafından dikkate alınır.Demokrasi yoluna zarar görmeden devam eder” dedi.

“ORTAK PROJELER FAYDALI”
CHP’nin İzmir’de iktidar olduğunu ve 29 belediyeyle kentte hizmet ettiklerini söyleyen Engin, “ yerelde sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Belediyeler aynı zamanda kamu kurumudur. Belediye başkanlarımız partiyle ilişkileri partimizden seçilmeleridir. İzmir potansiyelini geçmiş yıllarda yeterince kullanamadı. Bu tespitler üzerine fazla konuşulacak bir şey yok. Bundan sonrası bunu gerçekleştirmeye bağlı. Yerel yönetimle merkezi hükümet arası güçlü işbirlikleri ortaya çıktı. Özellikle demiryolları ve körfez projeleri. Bu bizler tarafında memnuniyetle karşılandı. Önümüzdeki dönemlerde de ortak projeler üretilmesi kente faydalı olacaktır. Bizde destekliyoruz” diye konuştu.

“SEÇİM BARIŞ İÇİNDE GEÇECEK”

Yerel seçimlerin demokrasiye yakışır bir şekilde geçeceğini ifade eden Engin, “Barış içinde seçim geçireceğiz. Bir ülkemiz bir kentimiz var. Her şey ülkemiz için İzmir için. Bizim için ülkenin bölünmez bütünlüğü, laik sosyal hukuk düzeni önemlidir. AK Parti içinde önemli…Gerisi teferruattır. Partilerin öncelikleri vardır. Demokrasinin kökleşmesi için hep beraber mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.