Dolar 32,2061
%-0.17
Euro 35,0798
%0.28
Altın 2.468,760
%0.92
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan hem kutladı,hem uyardı

Başkan hem kutladı,hem uyardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli ile belediye meclis salonunda bir araya gelen ve çalışanların bayramını kutlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz haftalarda yaşanan toplu sözleşme krizi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu ve “İsteyen çalışacak, istemeyen gidecek. Bu tatile şapkaları önünüze koyup düşünün. Bundan sonra gerekeni yapmaktan çekinmeyeceğim” mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 07.08.2013 - 11:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli ile bayramlaşmak amacı ile bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, bayram sonrasında izleyecekleri yol haritasına değinerek şöyle konuştu; “Ramazan Bayramını Mübarek ramazan ayını geride bırakıyoruz. Yarından itibaren ramazan bayramını kutlayacağız. Ramazan bayramının tüm İslam alemine belediyemize kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Her ramazanda bayramda olduğu gibi hepimiz bir iç hesaplaşma yaptık. Hatalarımızı iyi yaptığımız şeyleri eksiklerimizi kırdığımız insanları gönülleri hepsini telafi etmeye çalıştık. 3 gün içerisinde de telafi etmek üzere çaba göstereceğiz. Yakınlarımızı dostlarımızı ziyaret edeceğiz. Bayramdan sonra da tekrar çalışmalara başlayacağız. Bildiğiniz gibi yaz ayları bizim yatırımcı birimlerimizin şantiyelerimizin en yoğun çalıştığı aylar. Ramazan rehavetinden çıktıktan sonra eksiklerimizi telafi ederek büyük hızla çalışmaya başlamamız gerekiyor. Bu yıl ülkemizde acısıyla tatlısıyla birçok olay yaşandı. Bundan hepimiz etkilendik. En çok etkilenenlerden biri İzmir Büyükşehir Belediyesi ve arkadaşlarımız. Ben bugün bayram konuşmasında menfi olan olaylara değinmek istemiyorum. Hep ileriye bakmamız hep iyiyi doğruyu güzeli yaşamak için ive kentliye yaşatmak için çaba göstermek durumundayız. Bunun için seçilen arkadaşlar göreve geldi. Bürokrat arkadaşlarımız işçilerimiz bunun için çalışıyorlar ve karşılığında ücret alıyorlar.”

“ÇALIŞANLARA SESLENDİ: İZMİRLİYE LAYIK OLANI YAPIN”

Geçtiğimiz haftalarda çok konuşulan ve sendika ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında iplerin kopma noktasına geldiği toplu sözleşme krizine değinerek sert mesajlar veren Kocaoğlu, “Bir toplu sözleşme süreci yaşadık. Bütün şirketlerimizde uyumlu bir şekilde toplu sözleşmelerimizi bitirdik. Problemle karşılaşmadık. İZELMAN ve İZENERJİ sendikamızın mevcut durumundan kaynaklanan Türkiye’nin konjonktüründen kaynaklanan sorunla karşılaştık. Bu sonunda aştık. Şuanda biz herhangi bir problem yaşamayalım diye olanakları zorlayarak verebileceğimizin maksimumunu vermemize rağmen bir türlü sendikayla, dışarıda söylenenler bizi ilgilendirmiyor. Biz yaptığımız işi biliyoruz. Toplu sözleşmeler e katılanlarla ne verip ne aldığımızı ve nasıl özveriyle masaya oturduğumuzu biliyoruz. Bunun aslında işçi arkadaşlarımız da biliyor. Bir süreç yaşandı. Hala da bunun çelişkileri problemleri kendi aralarında devam ediyor izlenimini alıyorum. O bizim dışımızda bir olay. Sendikanın iç sorunu bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren işçi arkadaşlarımızın İzmirli hemşerilerimize layık olan çalışmayı yapmalarıdır. Kim ne olursa neye seçilirse biz kurumla muhatabız bu zamana kadar hiçbir sendikanın iç işlerine müdahale etmedik tamamen tarafsız kaldık. Tarafsızlığımızı sürdürdük. İstediğimiz tek şey var o da mesailerini eksiksiz yapmaları. Çalışmaları. Bizim istediğimiz bu. Onlardan görevlerini istiyoruz. Mesailerini hakkıyla yapmalarını istiyoruz. Bunun dışında bir talebimiz söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.



“İSTEYEN KALIR, İSTEMEYEN GİDER”


Kocaoğlu, çalışanlara sert şekilde seslenerek, görevini yapmak istemeyenlerle yollarını ayırmaya hazır olduklarını belirterek, “Belli olayları, belli sıkıntıları yaşamaya devam ediyoruz. Bunu çözmek çok kolay. Biz inançlarımız, ilkelerimiz, felsefemiz doğrultusunda çözmek için çalışıyoruz. Bir müddet daha çaba göstereceğiz. Ama bu olmuyorsa, yapılamıyorsa herkes layık olduğu şekilde muameleye tabi tutulur diyeceğiz. Herkesle anladığı üslupla, anladığı dilden konuşacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İzmirlinin işi aksamaz. Bunu da buradan herkesin bilmesi gerektiğini ve disiplin mekanizmasının çalıştırılacağını, çalışmayanın ve üretmeyen arkadaşlarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yolumuzu ayıracağımızı bilmenizi isterim. En yukardan en aşağıya kadar bütün kademelerdeki elemanlarımızın, çalışmak üretmek üzere burada bulunmalarını, bu bilinçle özverili şekilde çalışmalarını istiyorum. Ondan sonrasına da ben karışmıyorum. Her türlü yol ve yöntemi herkes için biliyorum. Uygulamaktan da hiçbir zaman geri durmayacağım. Bunun da herkes ve İzmir kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. Herkes hesabını kitabını yapsın, şapkasını önüne alsın düşünsün. Çalışan kalacak, çalışmayan, ortalığı karıştıran, fitne tohumu ekmek isteyenler gidecek. Eyyamcı yönetici de kalmayacak. Bize eyyamcılık yapın diye görev verilmedi. Sizlere de verilmedi. Herkes bu bayramda otursun düşünsün. Yapabilecek arkadaşlar devam etsin, yapamayacaklar yolunu ayırsın” dedi.

“EVRENSEL AHLAK KURALLARINA GÖRE”

Başkan Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz dönemde kendilerini zorlayan Büyükşehir Davası ve merkezi hükümet tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne karşı takınılan tavra da değinerek, “Şimdiye kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve bürokratlarımızı iş yapamaz, üretemez hale getirmeye çalışanlar vardı. Buy yüzden, hala kılı kırk yarıp iş üretemeyen arkadaşlarımız var. Biz bugüne kadar kimseden yasal olmayan hiçbir işi istemedik, bundan sonra da istemeyeceğiz. Böyle bir hakkımız yok. Evrensel ahlak kurallarına göre işimizi yapacağız. Belediyelerin böyle çalışabildiğini 9 senedir dünya aleme gösterdik. Her türlü yasa ve kurallarla uyarak çalışabiliyoruz, onu herkese gösterdik. Kendimizi belediyecilik anlamında bir nebze de olsa ispat ettik. İzmirli hemşerilerimiz de bunu gördü. Kendimizden menkul işler yapmayacağız. Ekip olarak uyum içerisinde çalışacağız” dedi.

“SEVGİNİN ARTTIĞI YERDE GÜÇ DOĞAR”

Konuşmasının devamında barışın herkes için olması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Bu ülkenin bizlere ihtiyacı var. Bu ülkenin okuttuğu, eğittiği insanlara ihtiyacı var. Bizim bu ülkeye borcumuz var. Biz bu borcu çalışarak, iyi şeyler yaparak, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunarak ödeyeceğiz. Aynı zamanda, ülkenin birlik beraberliği için çalışmamız gerekiyor. Farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir. Onlar var olduğu sürece Anadolu insanları da var olacak. Ama o farklılıkların bizi ayrıştırması değil, kaynaştırması lazım. Biz o sonsuz birlikteliğin gücü ile hareket etmeliyiz. Bu ülke gerçekten bir bütündür. Bu ülkede dışarıdan içeriden çeşitli ihtiraslar vardır, olabilir de. Ülkenin çıkarına olmayacak kararlar alınıyor olabilir. Bunu engellemenin bir tek yolu var. O da, tüm vatandaşlarımızın örnek bir birlik ve beraberlik kurmasıdır. Bu ülkeye 76 milyonun istediği barış gelecek, 76 milyonun istediği hayat koşulları, refah ve barış gelecek. 76 milyon insanca yaşayacak. Hedef bu. Herkese ayını olanaklar sağlanacak. Bunun için de birlikte olmak gerekiyor. Sevginin arttığı yerde güç doğar” diye konuştu.


HEM SEÇİM HEM DE BAYRAM MESAJI


Kocaoğlu sözlerinin sonunda, “Önümüzdeki dönemde sizler için uzun bir süre, biz seçilmişler içinse 8 aydan az bir süre kaldı. 8 ayda halkımızın bize verdiği yetkiyi, onların hayatını kolaylaştırmak için hep birlikte kullanacağız” dedi ve Büyükşehir personeli ile ailelerinin bayramını kutlayarak iyi niyetlerini sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.