Dolar 32,5547
%0.21
Euro 34,9466
%-0.07
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bostanlı pazarında gözlemeci krizi

Bostanlı pazarında gözlemeci krizi

KARŞIYAKA Belediyesi'nin Bostanlı Pazaryeri'ndeki yeni uygulaması 15 gözlemeciyi mağdur etti. Tüp kullanmanın pazaryerinde tehlike yarattığı için yeşil alana çıkartılan gözlemecilerin sayısı, öncelik Karşıyaka'da ikamet edenlere verilerek kurayla beşe düşürülünce, işlerinden olan gözlemeciler tepki gösterdi. Karşıyaka Belediyesi ise kısa bir süre içinde kademe kademe gözlemeci sayısının arttırılacağını, sorunun çözüleceğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 22.08.2014 - 09:55
İZMİR-Bostanlı Pazarı'nda kimi 10, kimi 5 yıldır gözlemecilik yapanlara yönelik Karşıyaka Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün de uyarılarını dikkate alarak pazaryerinde, diğer tezgahlarla yanyana ve kalabalık içinde tüp kullanarak yapılan gözleme imalatının tehlike yarattığına karar verdi. Bu nedenle gözlemecileri pazaryeri dışına taşıdı. Ancak bu düzenlemeyi yaparkan sayıları 20 olan gözlemeci sayısı beşe düşürüldü. Bu gözlemecilere pazaryerinin bitişiğindeki yeşil alanın parke taşlı uygun bölümlerine belediye tarafından özel olarak imal edilen gözlemeci tezgahları verildi. Tezgah verilecek gözlemecileri belirlemek için ise öncelik Karşıyaka'da ikamet edenlere tanınarak, kura çekildi.

Beş tezgah dışında kalan gözlemeciler ise uygulamaya tepki gösterdi. Biraraya gelen gözlemeciler, mağdur olduklarını söyledi. Hüseyin Kaymaz, "Biz pazaryerinde tezgah sahiplerinden kiraladığımız yerimizde 10 yıldır çalışıyoruz. Tüp nedeniyle yeni düzenleme yaptıkları için tezgah açmadık, bekledik. Mağdur olmayacağımızı söylediler. Ancak, Karşıyaka ikametlilere tezgah verildi. Daha önce bu işi yapmayanlar da tezgah aldı. Biz mağdur olduk" dedi. Hatice Balcı ise "Verdiklere 5 gözlemeci tezgahı önünde kuyruklar oluştu. Beş yerine 10-15 koysalardı da biz de ekmek parasını kazansaydık. Eskiden herkes geçinebiliyordu. Bir çözüm bulunabilir" dedi.

Karşıyaka Belediye yetkilileri ise halkın sağlığı ve güvenliği için bu uygulamayı yaptıklarını belirtti. Yeşil alanda beş tezgaha uygun yer bulunduğunu belirten yetkililer, "Gözlemeci tezgahlarını belediye olarak biz hazırladık. Kullanışının uygun olup olmadığını bakıyoruz. Gözlemeciler memnun kalırsa, devamını yapacağız. Pazar çevresindeki parkta zemini parke olan uygun yer bakıyoruz. Yer de bulunca gözlemeci sayısını arttıracağız. Öncelik yine Karşıyaka'da ikamet edenlerde olacak ama hiçbirini mağdur etmeyeceğiz. Bu geçici bir durum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.