Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak Stadı için Vali'den yıkım sinyali

Alsancak Stadı için Vali'den yıkım sinyali

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yıkılma riski nedeniyle maçlara kapatılan Alsancak Stadı için, "Dilerim kısa sürede spor alanı olarak yenilenir" dedi. Uzmanların bu aşamada tesisin güçlendirilmesinin mümkün olmadığı yolunda rapor sunduğunu söyleyerek bir anlamda "yıkım" sinyali veren Vali Toprak, "Statta gözlenen yıpranma nedeniyle bu kez hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları numune alıp inceleme yaptı. Alınan numunelerde demir ve beton kalitesinin çok düştüğü, statta aşırı yıpranma olduğu tespit edildi" ifadesini kullandı.

  • Ege Postası
  • 21.08.2014 - 16:33
İZMİR- Futbol Federasyonu'nun İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan statla ilgili, "Kullanımı riskli" raporunu değerlendirdiğini sözlerine ekleyen Vali Mustafa Toprak, "Federasyon da burada maç oynatma riskini almaz" şeklinde konuştu. Vali Toprak, "Tesisten yararlanan kulüpler bir süre mağdur olacak ama bu incelemeyle gelecekte doğabilecek kötü sonuçların önüne geçildi. Belki de daha sağlıklı tesislere kavuşulacak" yorumunu yaptı. Atatürk Stadı'na e-bilet sisteminin kısa sürede kurulacağını kaydeden Toprak, Alsancak Stadı'ndaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün de derhal Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'ne taşınacağını açıkladı.

Bu arada İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, yıkılma riski nedeniyle kullanıma kapatılan Alsancak Stadı'nın geleceğiyle ilgili bilgisi olmadığını söyledi. "Konu artık bizden çıktı" diyen Tatlısu, "Stadın geleceğiyle ilgili son kararı Futbol Federasyonu verir" şeklinde konuştu.

 ALTAY Profesyonel Şube Sorumlusu Avukat Umut Köroğlu, Alsancak Stadı'nın depremde dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatılmasının ardından İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. 2008'den bu yana kiraladıkları tesisin depreme dayanıksız olduğuna ilişkin raporun kendilerine gösterilmeden İl Güvenlik Kurulu kararıyla Futbol Federasyonu'na gönderildiğini belirten Köroğlu, "Tek amaçları stadı TOKİ'ye devredip bu alana alışveriş merkezi yapmak. Ancak bu oyuna gelmeyiz. Altay gibi 100 yıllık bir çınarı, İzmir'e dün gelmiş bir bürokrata yedirmeyiz" dedi.

"Türkiye'de hangi statlarda deprem testi yapıldı'" sorusunu gündeme getiren Umut Köroğlu, Atatürk Stadı'nda da test yapılmasını istedi. Köroğlu, geçen ay yaptıkları görüşmede Ali Osman Tatlısu'nun kendilerine bu konuda sinyal verdiğini belirterek, "Tatlısu bize, 'Statla ilgili plan yapmayın' dedi. Nedenini sorunca tesisi bütün kulüplerin kiralamak istediğini söyledi. Ama hesapları başkaymış" ifadesini kullandı. Raporu görmek istediklerini dile getiren Köroğlu, "Yapı denetim şirketleri ve mühendislerle görüştük. Tribünler güçlendirilebilir. Gerekirse tek tribün açılır. Çözüm önerisi bile dinlemeden oldu-bittiye getirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

İLLE DE ALSANCAK
Altay Başkanı Aslan Savaşan, Alsancak Stadı'ndan vazgeçmeyeceklerini tekrar etti. Statla ilgili raporun kendilerine ulaşmasını beklediklerini kaydeden Başkan Savaşan, "Hukukçularla birlikte neler yapılabileceğini inceleyeceğiz. Stadı güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Futbol Federasyonu bize pazartesi gününe kadar maçlarımızı oynayacağımız stadı bildirmemiz konusunda süre verdi. Yaptığımız harcamalar karşılansa da Alsancak'tan vazgeçmeyiz" dedi.

ALSANCAK'A 90 GÜN YETER
 KARŞIYAKA 2'nci Başkanı Azat Yeşil, Alsancak Stadı'nın 90 günde güçlendirilip maçlara açılabileceğini söyledi. İzmir'in önemli müteahhitlerinden biri olan Yeşil, "Bir binada deprem riski varsa, güçlendirilip işlevi korunabilir. Alsancak Stadı'nın tribünleri, acil iş kapsamında ihalesi yapılırsa yaklaşık 4 milyon TL'ye 90 günde güçlendirilir. Hatta 2 ayda açık tribüne çatı bile yapılır. Günümüzde 70 günde viyadük inşaa ediliyor. Takımlar bir kaç hafta farklı statlarda oynadıktan sonra Alsancak'a dönebilir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasına 4 yıl önce depreme dayanıksız raporu verildiğini ancak o günden bu yana güçlendirilmeden kullanıldığını hatırlatan Azat Yeşil, "Şimdi kalkıp Atatürk Stadı'na depreme dayanıklılık testi uygulansa, orası da çürük çıkar. Ayrıca Atatürk Stadı takımlar için avantaj değil, dezavantaj yaratıyor. Olimpiyat statlarında oynayan kulüpler küme düşüyor. Orada seyirci desteğinden yoksun olacağız. Menemen Stadı bile bizim için daha cazip" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.