Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Boş binaya 525 Bin TL

Boş binaya 525 Bin TL

Konak'ta yer alan mevcut hizmet binası çürük olduğundan, belediye sarayında deprem güçlendirme çalışmalarına başlayabilmek için üç yıllığına Halkapınar'da yer alan Akdemir Plaza'yı kiralayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yine zarara uğradı. Taşınma işlemleri üç ay geciken Büyükşehir Belediyesi'nin yaşanan durum nedeniyle kira bedeli olarak toplam 525 bin TL'si boşa gitti.

  • Ege Postası
  • 22.08.2014 - 09:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2006 yılından bu yana kiralık bina arayışında olan ve mevcut hizmet binasında deprem riskine karşı güçlendirmesi yapmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne üç yıllığına kiralanan Akdemir Plaza da çare olmadı. Kısmen Halkapınar'daki yeni binaya taşınacak olan Büyükşehir Belediyesi, yaşanan koordinasyon sıkıntısı ve tadilat işlemleri ile çevre düzenlemesinin beklenen zamanda tamamlanamaması nedeniyle üç aylık kira bedelini de boşa harcamış oldu.

ÖNCE KİRA, SONRA TADİLAT
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yaklaşık bin 500 personelin hizmet verdiği Konak'taki hizmet binasında deprem güçlendirme çalışmalarına başlayabilmek ve kısmen de olsa taşınabilmek için Halkapınar'da yer alan 8 bin 600 metrekare büyüklüğündeki Akdemir Plaza'yı üç yıllığına kiraladı. 1 Haziran tarihinde kira sözleşmesi resmen başlayan ve Temmuz ayı sonunda bazı birimlerini buraya taşıyarak mevcut binasındaki boşalan katlarda ise deprem güçlendirme çalışmalarına başlayacak olan belediyenin hesapları tutmadı.

GECİKMENİN FATURASI AĞIR OLDU
Halkapınar'daki atıl durumda bulunan kiralık yeni binasında halen tadilat ve çevre düzenleme çalışmaları devam ederken, taşınacak birimlerin belirlenmesine yönelik koordinasyon çalışmalarının da gecikmesi üzerine Büyükşehir çürük binasında kaldı. Henüz taşınmadığı boş binaya 36 aylık (3 yıl) 6 milyon 300 bin TL ödeyecek olan Büyükşehir Belediyesi'nin üç ayı tadilatla geçerken, yaşanan bu gecikmeyle birlikte 525 bin TL'lik zarara uğradı. Geçtiğimiz aylarda üst üste meydana gelen depremler sonrasında büyük tartışmalara yol açan çürük binası nedeniyle başı ağrıyan belediyenin bu sefer de tadilat, güçlendirme ve kira için ayırdığı kaynakları boşa gitmiş oldu.

DEPREM GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DA GECİKTİ
Taşınma işlemleri kapsamında belediyenin Etüt Proje Daire Başkanlığı tadilat projesi hazırlarken, belediye yönetimi de yeni binaya taşınacak birimlerin planlamasını yaptı. Temmuz ayında Fen İşleri Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi, Ulaşım Dairesi, Banliyö ve Raylı Sistem Dairesi ve Alt Yapı Hizmetleri Dairesi'nin yeni binaya taşınarak, boşalan katlarda ise hazırlanan proje kapsamında tadilat ve güçlendirme çalışmalarının start alması planlanıyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.