Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanlar: Bizim suçumuz yok

Başkanlar: Bizim suçumuz yok

Bilirkişi raporuna tepki gösteren Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce ve eski Belediye Başkanı Avkıran, "Her şey yasalara uygun yapıldı" dedi

  • Ege Postası
  • 23.03.2013 - 11:12
İZMİR-  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran, 2009'da yapılan Sarmaşık operasyonuyla ilgili hazırlanan ve kendilerini bazı iddialarla ilgili suçlu bulan bilirkişi raporuna tepki gösterdi. Başkanlar, "Bizim suçumuz yok. Her şey yasalara uygun yapıldı" dedi.

68 sanıklı dava
Güzelbahçe Belediyesi'ne 2009'da düzenlenen operasyonua ilgili görülen 68 sanıklı davada hazırlanan bilirkişi raporunda Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin, Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve Değirmendere Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren, iddianamede yer alan bazı iddialarla ilgili suçlu bulunmuştu.

BAŞKANLARA BİLİRKİŞİ ŞOKU HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"20 ay yattım"
Bilirkişi raporunda, dönemin belediye encümen üyesi İnce'nin, başkanları Avkıran ve Eren'in verdikleri kararlarla belediyeyi zarara uğratmak ve üçüncü kişilerin menfaat sağlanmasına neden olduklarının anlaşıldığı öne sürülmüştü.
Avkıran, bilirkişi raporuna tepki göstererek, "Ben dünkü belediye başkanı değilim. Her şey yerinde ve zamanında yapıldı. Hiçbir zaman yetki dışına çıkılmadı. Yasaları gerektiği gibi kullandık. Milletimizin menfaatine göre işleri sonuçlandırdık. 20 ay cezaevinde boşuna yattığımı artık herkes biliyor. Bu saçma sapan iddiaları kabul etmiyorum. Biz aptal mıyı? Her şey ihale yasasına uygun şekilde yapıldı. Ben iş bilmeyen birisi değilim ki. Kimseye menfaat sağlamam, sağlatmam. Yaptıklarımızda herhangi bir suç unsuru yok. Suçsusuz. Bu zaten ortaya çıktı" dedi.

"Konu yargıda"
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise, "Konu yargıya yansıdı. Yargı gerekli kararı verecektir. Biz her şeyden önce kamu menfaatini düşündük. Bunun aksi bile düşünülemez. Kimseye menfaat sağlamadık. Dava dosyasına savunmalarımızı illettik. Bir sorun çıkacağını düşünmüyorum çünkü her şey yasalara uygun bir şekilde yapıldı" dedi. (Yeni asır Onur ÇAKIR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.