Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İskele bariyerleri “yaya güvenliği” için

İskele bariyerleri “yaya güvenliği” için

Bostanlı İskelesi’nde gerçekleştirilen bariyer düzenlemesinin, İzmir Liman Başkanlığı tarafından talep edildiği ve tamamen araç ve yolcu güvenliğinin sağlanmasına yönelik olduğu bildirildi.

  • Ege Postası
  • 23.03.2013 - 10:52
İZMİR- Büyükşehir Belediyesi, “Otopark alanından veya arabalı vapur güzergahından iskeleye ulaşmak isteyen vatandaşlarımız, çok az bir mesafe yürüyerek yaya yolunu kullanabiliyor. Yolcularımızdan bu yeni düzenlemeye uymalarını ve anlayış bekliyoruz” açıklaması yaptı.

 Bostanlı İskelesi düzenleme çalışmaları kapsamında Karşıyaka yönünden iskeleye giriş yapan vatandaşların bariyerlerle karşılaşması ve bu nedenle sıkıntı yaşaması üzerine bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, düzenlemenin araç ve yaya emniyetinin sağlanması için İzmir Liman Başkanlığı’nın talebi üzerine yapıldığını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İzmir Liman Başkanlığı’nın “Kıyı Tesislerine İşletme İzni Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” gereği iskelelerde denetim yaptığını ve bu denetimler sonucunda gemilerin sefer yapabilmesi için işletme veya geçici işletme izni verdiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şu açıklamayı yaptı:

“İzmir Liman Başkanlığı, Bostanlı ve Üçkuyular İskelesi’nde yolcuların iskeleye ve gemilere güvenli giriş çıkışlarının sağlanması amacıyla yapılması gerekenler hususunda bir rapor hazırladı.  Raporda, iskeleye giriş çıkış yapan araçlar ve yolcuların gemiyi binerken izledikleri yaya ve araç yollarının ayrılması, park alanında yaya araç emniyetinin sağlanması ve yolcuların denetimli bir şekilde turnikelerden vapurlara giriş-çıkış yapacak şekilde fiziki düzenlemelerin hayata geçirilmesi istendi. Bostanlı ve Üçkuyular iskeleleri ile ilgili İzmir Liman Başkanlığı’nın istediği değişikliği yapmak üzere çalışmalarına başlayan Fen İşleri Daire Başkanlığımız, yolcu güvenliğinin sağlanması, araç giriş-çıkışlarının düzenli hale getirilmesi ve yolcular için yaya yürüyüş yollarının belirlenmesi amacıyla düzenlemelere başladı.  Bariyerler, Bakanlığın söz konusu yönetmeliği gereği, Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından yerleştirildi. Otopark alanından veya arabalı vapur güzergahından iskeleye ulaşmak isteyen vatandaşlarımız, çok az bir mesafe yürüyerek kendileri için oluşturulan yaya yolunu kullanabilecekler. Bilgilendirme amacıyla güzergahları gösteren uyarı levhaları da yerleştirdik. Vatandaşlarımızdan, kendi güvenlikleri için bu yeni düzenlemeye uymalarını ve bariyer önlemini anlayışla karşılamalarını talep ediyoruz.  Benzer uygulama, Üçkuyular İskelesi’nde yapılıyor. Önümüzdeki günlerde oraya da bariyerler yerleştirilecek.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.