Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe Fen Lisesi'ne temel

Güzelbahçe Fen Lisesi'ne temel

Güzelbahçe'de bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan Anadolu Fen Lisesi'nin temeli atıldı.

  • Ege Postası
  • 22.03.2013 - 14:29
İZMİR - İzmirli hayırsever Dr. Güngör Özbek tarafından yaklaşık 2 milyon liraya mal edilmesi planlanan 21 dersliği ve laboratuvarları bulunan Anadolu Fen Lisesi'nin temeli atıldı.
Güzelbahçe Kahramandere Mahallesi'nde Tabaoğlu İlköğretim Okulu bitişiğinde5200 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan okulun temel atma törenine İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazlı Karatürk, Hayırsever Dr. Güngör Özbek, kızı Candan Özbek ve vatandaşlarla öğrenciler katıldı.

KÜLTÜR MERKEZİNE YER HAZIR

Güzelbahçe'nin eğitim vizyonuyla öne çıkan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Ben eğitim için her şeyi yaparım. Yeterki çocuklarımız okusun, ilçemiz, ülkemiz eğitimli insanlara dolsun, taşsın. Okullar yapıldıkça, Güzelbahçemiz, tıpkı Londra'nın Oxford'u gibi, en seçkin eğitim kurumlarının yer aldığı bir bölge haline gelecek. Bu okulun hemen yanı başında 2500 metrekarelik bir alan var. Buraya kültür merkezi yapmak istiyoruz. Bu merkez için bağış yapacak hayırseverlerimizin ismini koyacağız” diye konuştu.
Hayırsever Dr. Güngör Özbek, “Bir Anadolu kasabasında doğup büyüdükten sonra yatılı okullarda okuyarak doktor oldum. Uzun yıllar Amerika'da kaldım. Vatanımı çok sevdiğim için geri döndüm. Amacım, benim gibi bir kaç öğrencinin yaptıracağımız bu okuldan yetişerek vatanımıza milletimize yararlı olmasıdır. Milletten aldığımı, milletime vermek istiyorum” dedi.
Bu arada Güzelbahçe Kaymakamı Ünlü, hayırsever Özbek'e bir plaket sunarak teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.