Dolar 32,3942
%0.11
Euro 34,7850
%-0.02
Altın 2.396,200
%-0.03
Bist-100 10.237,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu : 3 T prensibiyle çalışıyoruz

Bakan Eroğlu : 3 T prensibiyle çalışıyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir Ticaret Borsası’nın düzenlediği kokteyle katıldı. Bakan Eroğlu 3 T prensibiyle çalışıyoruz

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 10:28
İzmirli işadamlarıyla bir araya gelen Prof. Dr. Veysel Eroğlu kokteylde yaptığı konuşmada İzmir’in herkesi kendine çektiğini ifade ederek “bende bu cazibeye kapıldım ve buradan milletvekili adayı oldum ve çok memnunum. İzmir’e bundan öncede çok hizmet ettik bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

"Eroğlu 200 tablet bilgisayar dağıttı" Haber için tıklayınız...


"Bakan Eroğlu vapura bindi, Kocaoğlu’na yüklendi!" Haber için tıklayınız...

Türkiye’deki en büyük ve bereketli toprakların İzmir’de olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Anadolu’da bir laf vardır ‘Adam eksen biter’ derler. Bizde bu bereketli toprakları suya kavuşturacağız. İzmir’de sulanmadık arazi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“İzmir’de Turizmi 12 Aya Yaymamız Lazım”

İzmir’in dünyaya gıda üreten ve ihraç eden bir üs haline gelmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu hedef için burada organik tarımı geliştirmeliyiz. Ürünler organik olunca fiyatları da 5-6 kat artıyor. Dünya şu an bitkisel ilaçlara yöneliyor ve bu alanda 107 milyar dolarlık bir pasta var. Biz ise bu pastadan 650 milyon dolarlık pay alıyoruz. Bu pay çok az. Hedefimiz 2019’da bu payı 5 milyar dolara çıkarmak. Bu pastadan İzmir’de payını almalı. Girişimcilerimize bu konuda gerekli desteği sağlayabiliriz. Ayrıca İzmir bir turizm kenti fakat sadece deniz turizmi var. Bu yeterli değil. Bunu 12 aya yaymamız lazım. Bunun için projelerimiz hazır. Tabiat, yayla, termal, sağlık turizmini geliştireceğiz” dedi.

“İzmir’de Yeni Sektörler Oluşturarak İstihdama da Katkı Verebiliriz”

Dünyada fidan ve süs bitkilerinde büyük bir pazar oluştuğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu pazarda Dünya lideri Hollanda. Bu ülke zaten çok küçük fakat iyi bir planlama ile bu pazarda lider. Bizde iyi bir planlamayla Türkiye’yi fidan ve süs bitkileri konusunda bir üs haline getirtebiliriz. Bu hususta girişimcilere desteğe hazırız. Böylece İzmir’de yeni sektörler oluşturarak istihdama da katkı verebiliriz.


“3 T Prensibiyle Çalışıyoruz”

Kendilerinin tekliflere her zaman açık olduklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Biz 3 T prensibiyle çalışıyoruz. Bunlar tenkit, teklif ve tavsiye. Bizimle çalışanlar bunu bilir. Biz bunlara açığız. Bu çalışma prensibini İzmir’de de uygulamalıyız” ifadelerini kullandı.

İzmir’de serbest ticaret bölgesi kurmak için çalışma başlattıklarını da belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Her şey hazır ancak bu bölgenin kurulacağı yer çok önemli. Şu an 4 adet yer tespit ettik ve bunlardan birisine karar vereceğiz. Bunu çok iyi planlamalıyız. Bu yer konusunda sizlerin de görüşlerine başvuracağız” dedi.

Orman ver Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kokteyl öncesinde ise Bozyaka’da seçim ofisi açılışını yaparak Bozyaka esnafını ziyaret etti.

“Onların Hesapları Varsa Allah’ında Hesabı Var”

Orman ve Su İşleri Bakanı İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İzmir Şubesi’nce düzenlenen 5. Ticaret Geliştirme Platformu'nun açılış töreninde, yaptığı konuşmada, üretim, istihdam ve ihracatın, ekonominin üç ayağını oluşturduğunu kaydetti.

Seçim çalışmaları kapsamında birçok kuruluşun davetlerine katılan Veysel Eroğlu, TÜMSİAD’ta markalaşma ve teşviğe vurgu yaptı. 

Teşkilatın çalışma performansından memnun olan Eroğlu kendisinin de ticaretten gelen bir aile yapısına sahip olduğunu ve paranın da ticaretten kazanıldığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, Türkiye ekonomisinde büyük gelişme yaşandığını vurgulayan Eroğlu, her zaman sanayici, iş adamı ve çalışana büyük önem verdiklerini ifade etti.
 
Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefine değinen Bakan Eroğlu, "Bu hedefe ulaşmada önemli rol düşen ihracatçıya, destek vermeyi sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'nin gelişimine devam edeceğini anlatan Eroğlu, şunları söyledi:
"IMF'ye borcumuzu ödedikten sonra bu topraklarda gözü olan, Türkiye'nin yükselmesini istemeyen bazı ülkeler, önünü kesmek için art arda plan yapmaya başladı.  Onların planı, hesapları varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Türkiye'nin bahtı açık, hiç endişe etmeyin. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'nin yıldızı parlak. Yeter ki samimi olalım, aynı kıbleye doğru yönümüzü değiştirmeden başkaları gibi Taksim'e değil de kıblemizi sapasağlam, Kabe-i Muazzama'ya doğru yön tutarak yolumuza devam edelim. Allah'ın yardımı mutlaka geliyor, gelecektir."

Türkiye’deki insanları üçe ayıran bakan Eroğlu, bazı insanların hep üretip az tükettiğini, Türkiye’nin de bu kuruluşların omuzlarında yükseldiğini belirtti.

Türkiye’de ihracatın daha da yükselmesi ve 500 milyon dolara ulaşmasını hedeflediklerini ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, “İhracat cesur olmak demektir. Cesaretli olacaksınız. Türkiye gelişecek, büyüyecek. Türkiye’nin yükselmesini istemeyen bazı ülkeler sürekli engel olma peşindeler. Ama biz samimi olursak bütün engelleri aşarız” dedi.

7 HAZİRAN’DA İSTİKRAR ÖNEMLİ

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin güçlükleri aşması için istikrarın önemine vurgu yaparak, "Siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar olmaz. İstikrarı bozarsak, Türkiye'nin muhteşem yükselişi, önümüzdeki 2023 yılı hedefleri askıda kalır. Ama milletimizin ferasetine güveniyoruz. Millet, seçimde gereğini yapacaktır" dedi.
İzmir'de, bugüne kadar 30 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Eroğlu, il genelinde sulanmayan toprak kalmaması amacıyla 45 baraj ve gölet inşa ettiklerini bildirdi.
Eroğlu, gıda ve ileri teknoloji yatırımlarında, İzmir'e destek verdiklerini hatırlatarak, iş adamlarına, yatırım çağrısında bulundu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Bakan Eroğlu, organizasyon çerçevesinde kurulan firma stantlarını gezdi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.