Dolar 32,4625
%-0.07
Euro 34,7039
%-0.77
Altın 2.434,930
%-0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın Halk Ekmek satışa başladı

Aydın Halk Ekmek satışa başladı

Aydın Belediyesi, günde 30 bin ekmek çıkaracak Halk Ekmek Fabrikası’nı faaliyete geçirdi. Aydın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika, dualar eşliğinde Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından açıldı. Halka en hijyenik ve en sağlıklı...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:34
Aydın Belediyesi, günde 30 bin ekmek çıkaracak Halk Ekmek Fabrikası’nı faaliyete geçirdi. Aydın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika, dualar eşliğinde Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından açıldı. Halka en hijyenik ve en sağlıklı şekilde, ucuz ekmek sunmak istediklerini belirten Çerçioğlu, “Şehrin belirli noktalarında 10 tane halk ekmek satan büfe var. Talep fazla olduğu için önümüzdeki günlerde altı tane daha açacağız. Vatandaşlarımız, güvenli bir şekilde katıksız ekmek yiyecektir bundan sonra.” dedi.

İlk gün çıkarılan 250 gr. 3 bin adet ekmek, 50 kuruştan şehrin muhtelif yerlerindeki büfelerde satışa sunuldu. Fabrikanın günlük 30 bin ekmek kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Başkan Çerçioğlu, Halk Ekmek sayesinde şehirde 75 kuruş olan ekmek fiyatlarının da düştüğünü beliterek, "Şimdi arkadaşlarımız, fiyatın 40 kuruşlara nasıl çekilebileceği üzerinde çalışıyor." diye konuştu.

Fabrikayla ilgili bilgi veren gıda mühendisi Tuğçe Töz ise kendisiyle beraber 25 kişilik ekiple çalıştıklarını söyledi. Aydınlıların katkısız, günlük taze ve kaliteli ekmek yemesi için çalıştıklarını kaydeden Töz, fabrikada bir haftadır süren deneme üretimleri sonucunda bugün ilk olarak 3 bin adet ekmeği piyasaya sürdüklerini, sayının talebe göre artacağını belirtti.

Emek fabrikası, duaların ardından Başkan Çerçioğlu ve misafirlerin kurdeleyi kesmesiyle hizmete girdi. Çıkarılan ekmekleri inceleyen Çerçioğlu, satış noktalarında da faaliyete başladığını açıkladı. Törene CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Belediye başkan yardımcıları, CHP'li il genel meclisi ve belediye meclis üyeleriye davetliler de katıldı.

FIRINCILAR ODASI TEPKİLİ

Belediyenin ekmek fırın kurmasını kurmasının bir anlamı olmadığını savunan Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kamil Akdağ ise yapılanları yanlış bulduklarını söyledi. Akdağ, "Aydın'da Halk Ekmek Fabrikası'na ihtiyaç yok. Fahiş fiyata ekmek satan yok ki ihtiyaç olsun. Biz belediyeyle görüşmelerimizde bunu dile getirdik, hatta ihtiyaç olan varsa karsız veya bedelsiz verelim dedik, onu da kabul etmediler. Zaten Aydın'da 250 gr. ekmeğin fiyatı 50 ile 75 kuruş arasında." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.