Dolar 32,3425
%-0.05
Euro 34,7822
%-0.03
Altın 2.387,900
%-0.37
Bist-100 10.259,00
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa’da yine Kaya krizi: Prensip kararı ‘es’ geçildi!

Aliağa’da yine Kaya krizi: Prensip kararı ‘es’ geçildi!

AK Parti Aliağa’da delege seçimlerinde genel merkezin prensip kararı ‘es’ geçildi. Aliağa’da AK Parti’den bir dönem belediye başkanlığı yapan Tansu Kaya, delege listesine yazılmadı.İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “ Yazmadık, teşkilat içi bir mesele” dedi. İl başkanlığı için Ankara’ya mülakata çağrılan isimler arasında da yer alan Kaya, “ Kırgınlığım yok. Kendini bilmez biri için partime küsemem” dedi. Kaya’nın delege yazılmaması, “yerel seçimlerdeki parti içi hesaplaşma devam ediyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

  • Ege Postası
  • 18.10.2014 - 13:28
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de olağan kongre takvimi işlerken, üyeler ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri seçmek için sandık başına gitti. İki gün içinde tamamlanacak delege seçimlerinin ilk günkü mesaisinde Konak, Buca, Bayraklı, Karabağlar ve Aliağa’nın da aralarında olduğu 13 ilçede sandık kuruldu.

PRENSİP KARARI VAR

Genel merkez her ilçede seçilecek 400’er kişilik listeler için prensip kararı alarak eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, eski il başkanlarının mutlaka yazılmasını istemişti.

KAYA YAZILMADI

Yerel seçimlerde AK Parti'de aday ekseninde parti içi krizin yaşandığı Aliağa’da delege seçimlerinde genel merkezin prensip kararı ‘es’ geçildi. Aliağa’da AK Parti’den bir dönem belediye başkanlığı yapan Tansu Kaya, delege listesine yazılmadı.Haziran ayında  İl eski başkanı Ömer Cihat Akay’ın istifasının alınması sonrası teşkilat içi yapılan temayülde ismi çıkan ve Ankara’ya mülakata çağrılan isimler arasında da yer alan Kaya’nın delege olarak yazılmaması şaşkınlık yarattı. Kaya’nın delege yazılmaması, “yerel seçimlerdeki parti içi hesaplaşma devam ediyor” yorumlarının yapılmasına nende oldu.

AKBULUT:TEŞKİLAT İÇİ MESELE

Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “ Tansu Kaya’yı delege olarak yazmadık. Teşkilat içi bir mesele” dedi.

KAYA:KENDİNİ BİLMEZ BİRİ İÇİN….

Genel merkezin prensip kararına rağmen delege yazılmayan Kaya, “Bir kırgınlığım yok. Kendini bilmez biri için neden kızayım partiye küseyim.Yazma yetkisi elinde. İster yazar, ister yazmaz. Saygı duyuyorum” dedi.

ADAY GÖSTERİLEMEMESİ KRİZ YARATMIŞTI.

Aliağa’da yerel seçimlerde seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın AK Parti’nin Aliağa Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmemesi Aliağa’da protesto edilmişti. Yaklaşık 5 bin kişi Kaya için yürüyüş düzenlemişti. Aliağa’da parti İbrahim Ethem Yorulmaz’ı aday göstermişti.Yorulmaz’ın aday adaylığı müracaatı dahi olmamasına rağmen aday olarak duyurulması ilçede şok etkisi yapmıştı. Seçimi MHP’li Serkan Acar kazanmıştı.Seçim sürecinde Kaya’nın Aliağa’da parti için çalışmadığı iddia edilmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.