Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7793
%-0.03
Altın 2.394,640
%-0.09
Bist-100 10.241,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçimsiz kongre istedi,reddedildi

Seçimsiz kongre istedi,reddedildi

GENEL Merkez talimatıyla il ve ilçe kongreleri iptal edilen CHP'de kongrelerin seçimsiz yapılması ve son siyasi gelişmelerin geniş katılımla değerlendirilmesi talep edildi. İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde talep reddedildi.

  • Ege Postası
  • 18.10.2014 - 10:42
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde CHP içinde Demokratik Taban Hareketi'ni yürüten Cihan Türsen, partinin Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na başvuruda bulunarak, seçimsiz kongrenin yapılmasını talep etti. Türsen, taleplerinin genel seçim sürecine girildiği gerekçesiyle reddedildiğini söyledi. Taleplerini Genel Merkez'e iletecek olan Türsen, seçimsiz kongrelerin tüzüğün emri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Tüzüğün 46. maddesine göre ilçe kongresi yılda bir defa seçimsiz olarak yapılır ve siyasal çalışmalara yön verir. Son siyasi gelişmelerin 400 delegenin katılımıyla değerlendirilmesi için seçimsiz kongrenin toplanmasını istedik ancak daha dokuz ay olmasına rağmen genel seçim sürecine girildiği gerekçesiyle talebimiz kabul edilmedi. Bu talebi, Genel Merkez'e ileteceğiz. Her ilçe bunu yapmalı. Partinin önünün açılması, farklı fikirlerin tartışılması yeni açılımlar yapılması için bu şart."

Türsen, CHP Genel Merkezi'nin il ve ilçe kongrelerini, genel seçim sonrasına ertelemesine de tepki göstererek, "Takvimi işletmeye başlarsanız dört ay içinde tüm kongreler yapılır. Seçime de yenilenmiş, motivasyonu yüksek kadrolarla gidilir" dedi. (ELİF DEMİRCİ/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.