Dolar 32,2603
%0.01
Euro 34,6924
%-0.05
Altın 2.394,680
%-0.24
Bist-100 10.254,00
%-0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Buca defteri 'Sağlam' açıldı

CHP'de Buca defteri 'Sağlam' açıldı

CHP İzmir’de sancılı yaşanan Buca’daki imza hareketinde defter yeniden açıldı. İl Başkanı Ali Engin’in, “ Yeterli sayıda imza yoktu. Olağanüstü kongre kararı alınmadı. Konu kapandı” dediği süreçle ilgili imzacılar pes etmedi. Buca Belediye Meclisi CHP eski Grup Başkanvekili Hasam Sağlam, Ankara’ya giderek Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) il ve ilçe başkanlığının aldığı “yeterli sayıda imza yoktur” kararıyla ilgili itirazda bulundu.Sağlam, dilekçesinde delegeliği düşenlerin çıkartıldığı hazirun listesine göre ellerinde yeterli imzanın olduğuna dikkat çekti, gereğinin yapılmasını talep etti.

  • Ege Postası
  • 17.10.2014 - 18:50
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP’de olağanüstü kongre için imza sürecinin sancılı bir şekilde yaşandığı Buca’da uzun süre yeter sayı tartışması yaşanmıştı.İmzaları teslim alan ilçe başkanlığı yaptığı inceleme sonrası olağanüstü kongre talebine ret kararı vermiş, imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu’nun il başkanlığına yaptığı itirazda il yönetimi tarafından reddedilmişti.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de “İtirazı yönetim olarak değerlendirdik ve reddettik. Tüzük gereği yeterli sayıda imza yok.İtiraz olarak başka bir makam da yok. Bu Konu kapandı” ifadelerini kullanmıştı.

SAĞLAM İTİRAZ ETTİ
CHP’de Buca defteri yeniden açıldı. İmza sürecini yürüten isimler arasında yer alan Buca Belediye Meclisi CHP eski Grup başkanvekili Hasam Sağlam’ın Ankara’ya giderek   il ve ilçe başkanlığının aldığı “yeterli sayıda imza yoktur”  kararıyla  ilgili Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) itirazda bulunduğu öğrenildi. Sağlam, il ve ilçe başkanlığının, çift partiye üyelikten ve vefat etmelerinden dolayı delegeliği düşenleri çıkartmadan yeter sayı değerlendirmesi yaptığını iddia ettiği itiraz dilekçesini genel merkeze verdi.  Sağlam, delegeliği düşenlerin çıkartıldığı son hazirun listesini genel merkeze sunduğu öğrenildi.Sağlam, dilekçesinde delegeliği düşenlerin çıkartıldığı hazirun listesine göre ellerinde yeterli imzanın olduğuna dikkat çekti, gereğinin yapılmasını talep etti.

MYK’nın ilk toplantıda  Buca konusunu değerlendireceği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.