Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP ve AK Parti'den 'sosyal' adım!

CHP ve AK Parti'den 'sosyal' adım!

CHP İzmir İl Başkanlığı, belediye meclis sıralarında yer vermediği Romanlara yönelik 30 Ekim’de geniş katılımlı bir toplantı düzenleyecek. CHP İzmir Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, "Onları toplayıp nutuk atıp vaat vermek istemiyoruz. Öncelikle iletişimin ve koordinasyonun artırılmasına yönelik bir toplantı olacak" dedi.AK Parti Sosyal İşler İl Başkan Yardımcısı, Evrensel Alevi-Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, İzmir'de Aleviler ve parti arasında köprü görevinde ilk somut adımı atarak, 2 Kasım'da müftülükle birlikte iftar programı gerçekleştirecek.

  • Ege Postası
  • 17.10.2014 - 13:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanlığı, partinin İzmir’de belediye meclis sıralarında yer vermediği Romanlara yönelik geniş katılımlı bir toplantı düzenleyecek. 30 Ekim’de Karşıyaka’da düzenlenecek olan organizasyonda CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, İzmir’deki Roman derneklerinin başkanları ve Roman kanaat önderleriyle bir araya gelecek. İkili, toplantıda nutuk atmayacak vaat vermeyecek,parti ile Romanlar arasında  koordinasyonun güçlenmesi için çalışma yapacak.

NUTUK ATMAYACAĞIZ
CHP İzmir Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, “ Uzun süredir Romanlarla iletişim eksikliği yaşıyorduk. Konuşmadan bazı şeyleri değerlendirmeden önyargılarla hareket ettiğimizde kırılıp dökülüyoruz. Yerel yönetimlerde söz sahibi olmaları gerekiyor. İhtiyaç ve taleplerinin yerine getirilmesi ve çözümü noktasında aracı olmak gerek.Bu yönde bir toplantı olacak. Onları toplayıp nutuk atıp vaat vermek istemiyoruz. Öncelikle iletişimin ve koordinasyonun arttırılmasına yönelik bir toplantı olacak. Unutulanları hatırlatacağız” dedi.

CISTIR: DOĞRU AMA GEÇ KALINDI
İzmir Romanlar Derneği Başkanı aktivist Abdullah Cıstır ise, “ Doğru bir yaklaşım ama geç kalındı. 2 yıl önce il başkanlığına sorunlarımızla ilgili bir rapor sunmuştuk ancak bize dönüş yapılmadı. Romanlar dezavantajlı gruplar. Özel sosyal politikaların geliştirilmesi gerek. CHP’nin tüzüğünde herkesi eşit gören anlayış var ama biz eşit değiliz. Fırsat eşitsizliği var. Siyasi platformda olsak da dahil edilmiyoruz. Yerel seçimlerde CHP’den bir Roman meclis üyesine bile İzmir’de yer verilmedi” dedi. 

MUHARREM İFTARIYLA AK PARTİ İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEK
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, farklı kesimleri temsil eden yönetim anlayışını hayata geçirmesiyle AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Evrensel Alevi-Bektaşi Birliği Başkanı Avukat Ali İhsan Şahin, partisi ile İzmir'deki Aleviler arasında diyaloğu artıracak. İlk somut adımı atan Şahin, Muharrem ayında Alevi-Bektaşi, Sunni ve Caferi inanç önderlerini 2 Kasım'da iftarda buluşturacak.  Evrensel Alevi-Bektaşi Birliği ile Müftülüğün ilk defa birlikte imza atacağı etkinlik Bostanlı Vilayetler Evi’nde gerçekleşecek. Şahin, şu bilgileri verdi: "AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Ramazan ayında her yıl iftar programı düzenliyor. Yeni dönemde de İl Başkan Yardımcısı Alevi kanat önderi olunca böyle bir açılım olacak. 1 milyon Alevi kardeşimizi unutmayacağız. 'Ramazan da Bizim Muharrem de Bizim, Biz Kardeşiz' sloganıyla yola çıkacağız. Bundan sonra Muharrem aylarında İzmir'de parti olarak matem açma yemeği tertipleyeceğiz. İzmir'deki Alevi-Sunni-Caferi inanç ve kanaat önderleri olacak. Kerbala hepimizin acısıdır. Kardeşlik sofrası kuracağız. İzmir'de bir ilk olacak. Evrensel Alevi-Bektaşi Birliği ile Müftülüğün ilk defa birlikte düzenleyeceği bir etkinlik olacak. Davetiyelerimiz basıldı. İftar 2 Kasım’da Bostanlı Vilayetler Evi’nde gerçekleşecek”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.