Dolar 32,5959
%0.25
Euro 34,8234
%0.46
Altın 2.410,990
%-0.9
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu'nda hesaplaşma: Yumrukla istifa aldı!

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu'nda hesaplaşma: Yumrukla istifa aldı!

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’nda şok bir olay yaşandı. Uzun süredir iki ayrı yapıda işleyen il disiplin kurulu üyeleri arasında hesaplaşma yaşandı. İl disiplin kurulu üyesi İsmet Güven’in, bir diğer disiplin kurulu üyesi Mustafa Karagöz’ün evine giderek, önce yumruk attığı sonra da “Kafana göre davranıyorsun. Bizim dediğimizi yapmıyorsun istifa edeceksin” diyerek baskıyla istifa aldığı öne sürüldü. Yaşananlar il yönetim kurulu toplantısında da gündeme gelirken,konu disiplin kurulu üyeleri tarafından genel merkeze taşınacak.

  • Ege Postası
  • 16.10.2014 - 13:14
EGE POSTASI  - CHP İzmir’de uzun süredir iki gruplu bir yapıda işleyen  ve kararların büyük kısmına oy çokluğuyla imza atan il disiplin kurulunda, iki üye arasında şok bir olay yaşandı. İl yönetiminin disipline sevk ettiği  Prof. Dr. Kayhan Kantarlı’nın partiden ihraç edilmesi ve Çiğli İlçe Yöneticisi Hakan Ayaz’ın tedbirinin kaldırılmasına yönelik oy çokluğuyla verilen kararlar, il disiplin kurulu üyeleri arasında hesaplaşmaya dönüştü.


YUMRUKLA İSTİFA ALDI
İl disiplin kurulu üyesi İsmet Güven’in, CHP Bayraklı Üyesi Mehmet Yılmaz’la birlikte bir diğer disiplin kurulu üyesi olan Mustafa Karagöz’ün evine gittiği ve baskıyla Karagöz’ün istifasını aldığı  öne sürüldü. Güven’in akşam saatlerinde evine gittiği Karagöz’ü dışarıya çağırarak arabaya bindirmek istediği ancak Karagöz’ün kabul etmemesi üzerine yumruk attığı öne sürüldü. Bunun üzerine Yılmaz’ın arabadan inerek araya girdiği öğrenildi. Güven’in arabaya binmeyen Karagöz’e sert bir dille  “Kafana göre davranıyorsun. Bizim dediğimizi yapmıyorsun istifa edeceksin” dediği iddia edildi. Güven’in daha sonra Karagöz’le birlikte eve girdiği ve  baskıyla istifasını aldığı öğrenildi.

DİLEKÇE YAZDI: BASKI ALTINDA İSTİFA ETTİM!
Yaşananlardan diğer disiplin kurulu üyelerinin haberdar olması sonrası, Karagöz’e ulaşan bazı isimlerin konuyu il başkanlığı ile genel merkeze taşıma kararı aldığı öğrenildi. Karagöz, il disiplin kurulu üyelerinin devreye girmesi üzerine olayı anlatan ve istifayı baskı altında verdiğini ifade ettiği şikayet dilekçesi yazdı.

DİLEKÇE İL BAŞKANLIĞINDA
Karagöz'ün baskı altında istifa ettiğine yönelik yazdığı ve olayı da anlattığı dilekçesi öğle saatlerinde il sekreterliğine teslim edildi.

İL TEPKİ GÖSTERDİ
İl sekreteri Sevda Kılıç’ın Karagöz’ün olayı anlattığı ve Güven’in istifayı baskıyla aldığını öne sürdüğü şikayet dilekçesini il yönetim kurulu toplantısında okuduğu öğrenildi. İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın “Bu yaşananlar kabul edilemez, gereği yapılmalı” dediği öğrenilirken, bazı yöneticilerinde yaşanan olaya tepki gösterdikleri belirtildi. Güven’in Karagöz’den aldığı istifa dilekçesinin il yönetimine gelmesi halinde kabul edilmeyeceği kararı alındığı öğrenildi.

Öte yandan il yönetiminde Karabağlar, Karşıyaka ve Buca’dan gelen disiplin dosyaları komisyonlara sevk edildi. 


DİSİPLİN KENDİ İÇİNDE ÇÖZECEK
İl disiplin kurulunun  konuyu yönetim kurulu toplantısında masaya yatırması ve Güven'i MYK'ya sevk etmesi bekleniyor.

İKİ AYRI YAPI
İl disiplin kurulunda Şener Erol, İsmet Güven ve  Cahit Kişoğlu’nun ayrı, Seyyare Öztürk, Birol Soylu, Hüseyin Gün ve Cemal Erdem’inde ayrı hareket ettiği öğrenildi. Mustafa Karagöz ve Metin Güler’in ise tarafsız kaldığı bildirildi

KANTARLI BASKIYLA MI ATILDI'
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İl Başkanı Ali Engin’i arayarak durumunu sorduğu Prof. Dr. Kayhan Kantarlı’nın ihraç edilmesinde disiplin kurulu içinde baskının etkili olduğu öğrenildi. 4’e karşı 5 oyla partiden ihraç dilen Kantarlı için Karagöz’e baskı yapıldığı öğrenildi. Karagöz’ün baskı nedeniyle Kantarlı için ‘ihraç’ oyu verdiği belirtildi. Karagöz’ün Yüksek Disiplin Kurulu’nda baskı nedeniyle ‘ihraç’ oyu verdiğini söyleyeceği öne sürüldü.

Kantarlı YDK’ya itirazda bulunmuştu. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’de yaptığı açıklamada Kantarlı’ya destek çıkmıştı.

AYAZ’IN TEDBİRİ KALKTI
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medya üzerinden “tıpış tıpış istifa et" ifadelerini kullanan Çiğli CHP İlçe Yöneticisi Hakan Ayaz il yönetimi tarafından komisyona sevk edilmeden tedbirli olarak disipline gönderilmiş, il disiplin kurulu oy çokluğuyla tedbiri kaldırmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.