Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de gözler delege seçimlerinde!

AK Parti İzmir'de gözler delege seçimlerinde!

AK Parti İzmir Teşkilatı’nda hafta sonu delege seçimi heyecanı yaşanacak. İlçe başkanının yeni atandığı Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Gaziemir, Narlıdere ile henüz başkan atanmayan Kiraz ve Bayraklı dışındaki tüm ilçelerde seçim yapılacak. Her ilçede 400 delege seçilecek.Delege listelerinin yarısını mahalle teşkilatları oluşturdu.Listeler hazırlanırken, onaya gönderildi. İl Başkanlığı seçimlerin geniş katılımlı yapılmasını isterken, ilçe başkanlarından tüm üyelere katılım mesajı atılması istendi.

  • Ege Postası
  • 15.10.2014 - 11:59
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Olağan kongre sürecine giren AK Parti İzmir Teşkilatı’nda gözler ilk olarak 18-19 Ekim’de yapılacak delege seçimlerine çevrildi. Genel merkezin talimatıyla iki günde bitirilecek delege seçimleri tek listeyle yapılacak ve her ilçede 400 delege seçilecek.

7 İLÇE HAFTAYA
İlçe başkanının yeni atandığı Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Gaziemir, Narlıdere ile henüz başkan atanmayan Kiraz ve Bayraklı’da bu hafta seçim yapılmayacak.

LİSTELERİN YARISI MAHALLE TEŞKİLATLARINDAN OLUŞTU
Delege listelerinin yarınsını mahalle teşkilatları oluşturdu. Eski ilçe başkanları,kurucu üyeler, eski milletvekilleri de 400 kişilik delege listelerinde yer aldı. Listelerde kadın ve gençlere de yüzde 40 oranında yer verildiği öğrenildi. İlçe başkanları listeleri il başkanlığına gönderdi. İl başkanlığı da koordinatör vekiller aracılığıyla genel merkeze ulaştırdı. 

ÜYELERE MESAJ
İl Başkanlığı ilçe başkanlarına en fazla dört noktada sandık kurulması yönünde talimat verdi. Seçimlerin geniş katılımlı yapılması istenirken, tüm üyelere katılım mesajı atılması istendi. İlçe başkanlıları özellikle delege listelerinde yer alacak partililerin seçime katılmalarını isteyecek. Sandıklar saat 10:00-12:00 arasında kurulacak. Çoğunluk sağlanmazsa 14:00-16:00’ya ertelenecek.

DELİCAN:ÜYELERİN PARTİYE VE ÜLKEYE SAHİP ÇIKACAĞINA EMİNİM!
Kongre sürecinin Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan yeni anayasanın milletle buluşturulma iradesinin kaynağı olduğunu ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “2015 ve 2019 seçimlerin alt yapısını ve bel kemiğini kongrelerde sağlamış olacağız.Anayasa değişikliğine ihtiyaç var. Bu değişikliğin yapılabilmesi için AK Parti’nin güçlü bir şekilde iktidara gelmesi gerekiyor. Bu anayasa Türkiye’nin geleceğiyle örtüşmüyor. Askeri rejimin kalıntısı. Çağdaş Türkiye’ye yol açmıyor. Güçlü iktidar için Ak Parti’nin önümüzdeki seçimleri organize edecek güçlü bir teşkilat yapısına ulaşması gerekiyor. Bu bir kan değişimi. Ak Parti teşkilatlarında belli bir disiplin ve çalışma zaten var. Boşalan yerlerle ilgili hem revizyon yapıyoruz hem de dinamik kadrolar kuruyoruz. Bu yapının oluşması için üyelerimizin katkısı gerekiyor.Partiye ve ülkeye sahip çıkacaklarına eminim. Gelecekler oylarını kullanacaklar.Delege seçimini eksiksiz ve hatasız tamamlayacağız” dedi.

“TEK LİSTEYLE GİRMENİN GEREĞİNİ ANLATTIK”
Delican, delege seçimlerinin tek listeyle yapılacağını belirtti, “ İlçe başkanı yeni atanan ve henüz ilçe başkanı atanmayan ilçelerde delege seçimleri haftaya yapılacak.Herkesle konuştuk. Tek listeyle girmenin gerektiğini anlattık. Herkes saygı duydu. Herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak” dedi.

Kasım ayında ilçe kongreleri yapılacak, Şubat ayında ise il kongresi yapılacak.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.