Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu’ndan siyasi parti turu! Delican'dan hediye: ' Bu da geçer yahu'

Kocaoğlu’ndan siyasi parti turu! Delican'dan hediye: " Bu da geçer yahu"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilerin il başkanlıklarını ziyaret etti. Kocaoğlu’nun ziyaret maratonunda gözler Tire’deki satış krizinde karşı karşıya geldiği AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’la buluşmasındaydı. Ziyarette her iki başkandan da önemli mesajlar geldi.Delican, Kocaoğlu’na üzerinde Arapça “Bu da geçer yahu” yazan taş işlemeli bakır tabak hediye etti.

  • Ege Postası
  • 14.10.2014 - 14:58
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,siyasi parti turuna çıktı.Kocaoğlu, temmuz ayında  AK Parti İl Başkanlığına atanan  Bülent Delican ve MHP Genel Merkezi’nin yerel seçim sonrası yola devam kararı aldığı MHP İl Başkanı Necat Karataş’a “hayırlı olsun” ziyareti yaptı.Kocaoğlu,partisi CHP'nin İzmir İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. 

Kocaoğlu’nun parti turunda gözler CHP’li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e belediyeye devredilen köy mallarının satışı için yetki verilmesinde yaşanan krizde karşı karşıya geldiği AK Parti İl Başkanı Delican’ı ziyaretindeydi.

DELİCAN:ORTAK SEVDAMIZ İZMİR
Kocaoğlu’nu AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda çok sayıda yönetici karşıladı. Delican, “Tatlı didişmeler oluyor bazen…Ortak sevdamız İzmir. Bizim bakış açımızla onların bakış açısı farklı olabiliyor.Kendisine her türlü desteği vermeye hazırız. Tire konusunda da ortak akılda buluştuk” dedi.

KOCAOĞLU:ARTIK GİTME ZAMANI GELDİ
Delican, Kocaoğlu’nun kendisinden yaşça büyük olduğunu ve gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü mutlu olduğunu ifade etti.Kocaoğlu, Delican’ın “Yaşça bizden büyük” demesi üzerine, “ Büyük değil epeyce büyük. Artık gitme zamanı geldi” dedi.

"HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"
Kalabalık karşılama için teşekkür eden Kocaoğlu, “Göreviniz hayırlısı olsun. İnşallah, partinize, İzmir’e, ülkemize başarılı yararlı hizmetler yaparsınız. Biz de Büyükşehir olarak her türlü katkıyı koymaya hazırız. Seçimden sonra stratejik plan çalışmamız oldu. Yeni bağlanan yerler konusunda neler yapılması gerektiğine yönelik çalışmalar oldu. Büyükşehir’in sınırları epey büyüdü. Stratejik plan meclisten geçti. İzmir’e yakışır seçim mücadelesi geride aldı. Bundan sonra hep birlikte kenti yöneteceğiz” dedi.

O ÇAĞRIYA ADETA YANIT VERDİ
“Önemli olan kent için, ülke için çalışmak.Beğenen var, beğenmeyenler var”  diyen Kocaoğlu, Delican’ın geçtiğimiz günlerde AK Partili 6 belediye başkanıyla kendisine yaptığı “;Eşit hizmet" çağrısına yanıt verdi. Kocaoğlu, “ Önemli olan kent için iyi niyetle samimiyet çalışmak. Doğrunun yanında olmak adil olmak. Belediyeler arasında ayrım yapmamak.22 CHP 6 AK parti, 2 MHP’li belediyelerle kentin gelişmesi için çalışıyoruz” dedi.

GÜNDEM TİRE KRİZİ
Basın mensuplarının Tire’de yaşanan satış krizinde Delican’ın yaptığı sert çıkışı hatırlatması üzerine Kocaoğlu, “ Biz doğruyu yaparız herkesi de doğru yapmaya çalışırız. Her türlü eleştiri bizim için değerlendirilir. Eleştiriden rahatsız olmam. Yeter ki haksız bir saldırı olmasın.Onun dışında her türlü eleştiriye açığız. Eleştirildiğiniz zaman doğru yolu bulursunuz. Muhalif parti beyanat vermezse nasıl öğreneceğim düzelteceğim. Eleştirecek ki bende bakacağım” dedi.

"KÖYLÜNÜN EKTİĞİ BİÇTİĞİ ARAZİ SATILMAYACAK"
Arazi mallarının satışında büyütülecek bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Kocaoğlu,  “Mal satılmasın demiyoruz. Bizim kriterimiz koyduğumuz çizgi var. Gayrimenkulünü belediye satar. Devlette satar. Özelleştirme İdaresi ne yapıyor. Köylünün mera gibi otlak gibi, çam fıstığı, kestane ağacı, incir ağacı gibi ektikleri biçtikleri arazi satılmayacak.Bize göre budur. Tire’de otel varmış. Kat karşılığı satılmasına kimse bir şey diyemez. Gökçen’de gayrimenkul var. Borcun varsa sat kardeşim…Seçim kampanyasında köy malları ne olacak sorusuna yanıt verdim.O sözün arkasında durarak Tire’ye müdahale ettim.Herkes gücü yettiği yasal çerçevede yapacağını yapabilir”dedi.

DELİCAN: SATILABİLİR
Delican ise, “ Emek veren köylünün malının satılmasına izin vermiyoruz. Asla mal satılmayacak demiyoruz. Satılabilir.Kesinlikle İzmir siyasetinde eleştirinin dozunu aşağıya indirmedik. Kişilerle uğraşmadık. Biz de eleştirilecek bir şey varsa eleştirililir.Tek amaç İzmir’in daha yaşanılabilir bir yer olması..Büyükşehir koltuğunda  bugün Sayın Kocaoğlu oturuyor. Yarın bizden biri oturabilir. O yüzden seviyeye dikkat etmek gerek. Ortak akıl önemli…”ifadelerini kullandı.


MANİDAR HEDİYE: BU DA GEÇER YAHU 
Delican, Kocaoğlu’na üzerinde Arapça “Bu da geçer yahu” yazan taş işlemeli bakır tabak hediye etti ve hikayesini şöyle anlattı:“Zamanın birinde Sultan çok sıkıntı çekiyormuş. Bir derviş de ona yüzük yaptırmış ve yüzüğe de ‘bu da geçer yahu’ diye yazdırmış. Hepimizin hayatında sıkıntılı ve sevinçli günler olacaktır. Sıkıntımızda tek sığınacağımız yer, Yaradan’dır” dedi. Kocaoğlu hediye için teşekkür etti.



MHP YANIMIZDA OLDU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu, MHP İl Başkanı Necat Karataş’ı makamında ziyaret etti.Ziyarette yerel seçimlerde Kocaoğlu’nun rakibi olan, MHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Taşer’de hazır bulundu.Karataş, “ Sayın Kocaoğlu, yeni oluşan il yönetimimize hayırlı olsun ziyareti yaptı. Kendisine teşekkür ederiz “dedi.Kocaoğlu ise, “ Seçim süreci yaşadık. Geç kalmış bir ziyaretti. Seçim sonrası ziyaret etmek istiyorduk ancak  stratejik plan çalışmamız nedeniyle yoğunluğumuz vardı. Kentin sorunların yönelik tespitlerimizi yaptık. Ev ödevimizi yüzde 85 oranında tamamladık. Bundan sonra sahada hep birlikte çalışacağız. MHP bugüne kadar her konuda kentin ve ülke sorunlarında yanımızda oldu. Destek verdi.Doğru yaptığımız konularda destek verdi.Yanlış yaptığımız işin zaten kıymeti yok.  Uyum içinde çalışıyoruz. Komşularımızla ciddi sıkıntılar var. İzmir’de yapacağımız şey birlik beraberlik içinde olmak.Bu ülkeyi kalkındırmak için insanımızı mutlu etmek için hep birlikte çalışacağız. Burada iktidarız genelde muhalefetiz. İzmir’de MHP’nin de iki belediyesi var. Demokrasi varsa muhalefette olacak iktidarda olacak.Muhalefet genelde ve yerelde ne kadar güçlenirse üretim güçlenir kent ve ülkenin yararına olur” dedi.


ENGİN: KOCAOĞLU’YLA GURUR DUYUYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MHP İl Başkanı Necat Karataş ve AKP İl Başkanı Bülent Delican’dan sonra Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Engin’i de makamında ziyaret etti. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun partilerin İzmir'deki il teşkilatlarına yaptığı ziyaretler çerçevesinde kendilerini de ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Engin, “Partimizin değerli bir üyesi olan Başkanımız, 11 yıldan beri çabayla, başarıyla, gururla İzmir’e hizmet ediyor. Kendisiyle bir partili oyarak, CHP İl Başkanı olarak her zaman gurur duyuyoruz. Çabalarını, başarılarını gururla izlediğimiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız’a yaptığı hizmetlerde, biz de parti il yöneticileri olarak destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Yol haritamız hazır
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaşanan seçim sürecinden sonra Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yıllık yol haritasını belirlemek üzere hızla çalışmaya başladıklarını hatırlattı. Büyükşehir sınırlarına yeni bağlanan yerlerde neler yapılacağını, stratejik planı değerlendirdiklerini, projelerin öncelik sıralamasını yaptıklarını, kaynak tespiti yaptıklarını ve yol haritasını belirlediklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:
“Şu anda 257 projeyle sadece Büyükşehir’de yürüyoruz. İZSU, bundan aşağı kalmıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra yapacağımız projeleri katılımcı bir yönetim ve demokrasi anlayışıyla yürüteceğiz. Katılımcı anlayıştan kastımız, projeleri konunun uzmanları ve taraflarıyla birlikte yürüyerek birlikte gerçekleştirmek. Her konuda olduğu gibi bu konuda da İzmir’in örnek olmasını ve örnek alınmasını diliyorum. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi hem kredibilite notuyla, hem kaynakları ve tasarrufuyla hem de finans yapısıyla Türkiye’nin en önemli ve güçlü kurumudur. Bunun altını çizmek istiyoruz. 10 senede bu noktaya geldik, 15 sene sonunda çok daha sağlam bir yapıda daha iyisini gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz.” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.