Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Aksünger'den Başbakan'a silah sorusu

CHP'li Aksünger'den Başbakan'a silah sorusu

CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, Mesut Barzani’nin Arab Sky News kanalına yaptığı “Türkiye bize silah verdi ama açıklamamızı istemedi” şeklindeki açıklamaları Başbakan Davutoğlu’na sordu.

  • Ege Postası
  • 14.10.2014 - 14:57



Erdal Aksünger Başbakan Davutoğlu’ndan “Barzani hükümetine silah yardımı yapıldığı doğrumudu? Kuzey Irak’a gönderilen silahların PKK’nın eline geçmemesi için nasıl bir önlem alınmıştı? Barzani’nin PYD’ye gönderdiği silahlar Türkiye sınırları içerisinden mi geçmiştir'” sorularını cevaplamasını istedi.

Cumhurbaşkanı nefret suçu işlemeye devam ediyor…
Erdal Aksünger yaşanan şiddet olayları ilgili yaptığı açıklamada ise “Cumhurbaşkanı, toplumda yaşanan gerginliği yatıştıracak konuşmalar yerine, nifak tohumları serpmeye devam ediyor. İçinde bulunduğu politik çıkmazdan kurtulmak ve milliyetçi oyları konsolide edebilmek adına mitinglerde ‘nefret suçu’ teşkil edecek cümleler kuruyor. Bayburt’ta yaptığı konuşmada ‘vuran Kürt, vurulan Kürt’ diyerek yaşanan şiddet olaylarının sorumluluğunu üzerinden atıp, odağını değiştirerek, Türk’lere gizliden mesaj verdi. Cumhurbaşkanın mantalitesinde vatandaşlık kavramı oluşmamış. Ona göre ölen kişiler, Sünni, Kürt, Türk, Alevi olmasına bağlı olarak önem addediyor.  Bunu daha önce Reyhalı’da da görmüştük. Oysa bu cümlenin doğrusu ‘vuran PKK ve Hizbullah terör örgütleri, vurulan ise TC vatandaşlarıdır’. Çağdaş bir devletin ilk görevi vatandaşlarının yaşama hakkını güvence altına almaktır. Devletin görevini yerine getirmemiştir ve iktidar bunun tek sorumlusudur” dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 15.10.2014

                                        Erdal AKSÜNGER
                                        İzmir Milletvekili


Irak Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani 10.10.2014 tarihinde Arap Sky News kanalına verdiği röportajda “IŞİD tarafından saldırıya uğradığımız ilk gece İranlılar bize silah dolu iki uçak gönderdi.  Türkiye de daha sonra gönderdi ama iç konjonktürlerinden dolayı bizden açıklamamamızı istediler” şeklinde beyanatta bulunmuştur. Mesut Barzani, aynı röportajın devamında hükümetinin, Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD’le çarpışmakta olan PYD’ye silah ve askeri donanım yolladığını açıklamıştır. Buna göre;
  • Irak Bölgesel Kürt Yönetimine silah ve mühimmat yardımı yapıldığı doğru mudur'
  • Yapılan bu yardımın açıklanmasını istememenizin nedeni nedir'
  • Yapılan silah ve mühimmat yardımının muhteviyatı nedi? Maddi değeri ne kadardır'
  • Söz konusu yardımlar aynı şekilde IŞİD ile savaşan Türkmen’lere de yapılmış mıdır'
  • Bu silah ve mühimmatın PKK ve Suriye uzantısı olan PYD’nin eline geçmemesi için nasıl bir önlem alınmıştır'
  • Irak Kürt Bölgesi Hükümeti tarafından PYD’ye verildiği iddia edilen silahlar arasında Türkiye’nin gönderdiği silahlar var mıdır'
  • PYD’ye gönderilen silahlar Türkiye sınırları içerisinden mi geçirilmiştir'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.