Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu 'Vermeyeceğiz' demişti ama...

Kocaoğlu "Vermeyeceğiz" demişti ama...

​Son haftalarda Kobani olayları ile ilgili protesto gösterileri ile birlikte kent genelinde artan şiddet olayları ve hayata geçen birçok eylem sonrasında İzmir’in merkezi Konak’ta güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartılırken, bir başka ilginç detay da gözlere çarptı. İzmir Valiliği önünde bekleyen TOMA’ların yanı sıra görevli çevik kuvvet ekiplerini taşıyan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden tahsis edilen ESHOT otobüsleri de akşam saatlerinde nöbete başladı.

  • Ege Postası
  • 16.10.2014 - 12:21
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz dönemde kentte meydana gelen ve tansiyonun yükselmesine yol açan birçok demokratik eylemde tartışma konusu olan İl Emniyet Müdürlüğü’ne araç tahsis edilmesiyle ilgili kriz yeniden gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi birçok kez karşı çıkmasına rağmen, görevli polis memurlarının ve gözaltına alınan şahısların taşınması amacı ile kullanılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne araç tahsis etmeye başladı.
 
 
BÜYÜKŞEHİR’İN OTOBÜSLERİ EMNİYETE TAHSİS EDİLDİ
Özellikle Konak, Narlıdere, Bayraklı, Karşıyaka, Karabağlar gibi ilçelerinde artan Kobani protestoları ile birlikte artışa geçen şiddet olayları sonrasında kent genelinde güvenlik önlemlerini arttıran İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Konak Meydanı ve İzmir Valiliği önünde özel önlemlere gitti. TOMA araçlarının yanı sıra alanda görevli çevik kuvvet güçlerini de arttıran Emniyet Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden tahsis edilen belediye otobüslerini akşam saatlerinde İzmir Valiliği önünde bekletmeye başladı.


 
KOCAOOĞLU “POLİSE SU VE ARAÇ VERMEYECEĞİZ” DEMİŞTİ
Taksim Gezi Parkı olayları, Soma olayları gibi birçok toplumsal olay başta olmak üzere, “Polise su ve otobüs yok” açıklamasında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerden gelen tepkiler üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden emniyet birimlerine otobüs tahsis edilmesine ve TOMA’lara su verilmesine yönelik uygulamaya son vermişti.
 
“DESTEKLİYORSAM EN ÖNDE YÜRÜRÜM”
Son olarak geçtiğimiz günlerde İzmir’de artan şiddet olayları ve yükselen tansiyon ile birlikte sağduyu çağrısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şiddeti tasvip etmediğini belirterek, “Demokratik hakkını herkes kullanabilir. O hakkı ben de destekliyorsam en önde yürürüm. Desteklediklerimde de yürüdüm. Ama bunu kaos, anarşi, terör ortamına çekmeye hiçbirimizin hakkı yok. En kısa sürede ülkede barışın sağlanmasını diliyorum. İzmir zaten bunu aşar. Bundan sonra kimsenin burnu kanamadan bu zorlu süreci geçmemizi umuyorum” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.