Dolar 32,4286
%0.21
Euro 34,8290
%0.11
Altın 2.398,910
%0.09
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı CHP aday adayından ekranda inanılmaz sözler

Bayraklı CHP aday adayından ekranda inanılmaz sözler

2014 Yerel seçimlerinde CHP’den Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı olan CHP YDK eski Üyesi Murat Haluk Öncel dün katıldığı bir televizyon programında izleyen CHP’lileri şok etti. Öncel Bayraklı’da iktidar olan CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde yeni 40 bin oyun sadece 6 binini aldığını, AK Parti’nin ise 13 bin yeni oy alarak CHP’den başarılı olduğunu” söyleyen Öncel’in açıklamaları Bayraklı’da CHP’liler tarafında tepki ile karşılandı.

  • Ege Postası
  • 18.10.2014 - 10:06
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde Bayraklı'da belediye başkan aday adayı olan eski YDK üyesi Murat Haluk Öncel, bir televizyon programındaki açıklamalarıyla partilileri şok etti.

Bayraklı'da DSP'den aday olan Hüseyin Aslan'ı desteklediği iddialarına cevap veren Murat Haluk Öncel'in açıklamalarındaki çelişkiler dikkat çekti. DSP adayı Hüseyin Aslan’ın kendisinden destek istediğini ancak; destek vermediğini ifade eden Öncel, kendisi ile birlikler çalışan isimlerin ayrılarak Aslan'ın yanında yer aldığını üstü kapalı ima etti. Öncel'in çelişkili açıklaması şöyle:
"Bize bir sürü arkadaş geldi. Farklı teklifler geldi. Başka partilerden teklifler geldi ama Murat Öncel'in, bizim duruşumuzun  ne olduğunu herkes gördü. Burada sizlerin yanında hemen söyleyeyim. Hüseyin Aslan benden randevu isteyip ofisime kadar geldi. Mesela DSP'den aday olacağını belirtip bu konuda da yardım talebinde bulundu. Hüseyin beye çok teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımı topladım. Bu arkadaşlarımızın içinden bazıları siyasi yoldan bizden ayrılmak istediklerini söyledi. Biz de o arkadaşlara yollarını gösterdik, 'Yolunuz açık olsun' dedik. 'Başka bir siyasi partide yolunuz açık olsun' dedik."

ayraklı’da gönüllerin başkanı olduğunu iddia eden Öncel’in kendisine inanan ve birlikte çalışan isimlerin DSP’nin adayı Hüseyin Aslan’a destek vermesini engelleyememesi ise kafaları karıştırdı.

 
ASLAN’A AKIL VERMİŞ…
Kendisi ile birlikte çalışan bazı kişilerle yolunu  ayırdığını ifade eden Öncel programda kendisinden destek isteyen Hüseyin Aslan’ın yaptığını doğru olmadığını söylediğini ve başka partiden aday olmaması için konuştuğunu ifade etti. Öncel sözlerine söyle devam etti:
"Biz CHP'li olarak partimizin başarısı için dün değil, bugün değil, yarın değil, yarından sonra da mücadele edeceğimizi, bundan da asla ödün vermeyeceğimizi, birileri için siyaset değil partimiz ve ülkemiz için siyaset yaptığımızı ortaya koyduk. Hüseyin Bey’e de çok teşekkür ettik, sağ olsun dedik, başarılar diledik. CHP'yi desteklemesi gerektiğini, bu süreçlerde kesinlikle AKP m? CHP m? sürecinde oluşan AKP'ye karşı tek vücut olmak gerektiğini AKP'yle mücadele etmemiz gerektiğini dile getirdik.”

 
CHP BAYRAKLI’DA BAŞARISIZ İMASI
2014 yerel seçimlerinde Bayraklı’da ikinci sefer başarılı olmuş ve zafer kazanan CHP’nin adayı ve Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yeniden Belediye Başkanı olmasına rağmen AK Parti’nin CHP’den daha başarılı olduğunu ifade eden Öncel’in bu açıklamaları televizyon başında programı izleyen CHP’lileri çileden çıkardı. Öncel, son seçimde Bayraklı’da 2009 yerel seçimlerine göre yeni 40 bin oy kullanıldığını, bu oyların 13 bin’ini AK Parti alırken, CHP'nin 6 bin oy aldığını belirtti, televizyon ekranlarında bir anlamda AK Parti'nin propagandasını yaptı. İşte Öncel’in şaşkınlık yaratan açıklaması:
 
 “2009 yerel seçimlerinde Bayraklı seçmen sayısı 218.760. 2014 yerel seçimlerindeki seçmen sayısı 231.487'e çıkıyor. 2009'da oy kullanan seçmen sayısı 178.330 yani yaklaşık olarak 40 bin seçmenin oyu kenarda boşta duruyor 2014'te oy kullanan seçmen sayısı 201.357 bakın 2009'da 178.330 oy , bu oylardan biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 82 bin oy  alıyoruz 2014'te kaç oy alıyoru? 201.357 artan oyun 88 bin'ini alıyoruz. Totalde 23 bin oy artışı olmasına rağmen bizim oy artışımız 6 bin. Oradaki seçmen sayımız artıyor, göçmen alıyoruz, yeni yapılaşmanın olduğu bazı bölgelere ikametini taşıyan seçmen kitlemiz oluşuyor ve bundan CHP 6 bin oy alıyor. AKP'ye kaç bin yansıyo? AKP 2009'da 63 bin oy alıyor. 2014'te 76,068 oy alıyor. Aradaki farkı değerlendirdiğimiz zaman 13.100 civarında artıyor AKP'nin oyu.  Şimdi biz burada başarılı mıyı? AKP oyunu 13.000 arttırırken  biz 6.000 arttırıyoruz 23 bin oy fazlalığı olmasına rağmen şimdi burada bir eksik var."
 
CHP KAVGACI BİR PARTİ ALGISI
Televizyon programında yaptığı açıklamalar ile CHP’lilere saç baş yolduran Öncel, CHP’de yaşanan parti içindeki tartışmaları ise ilginç şekilde değerlendirdi. CHP’nin iktidar olamamasını ve dışarında kavgacı bir parti olduğunu ima eden Öncel “Kavgalı eve kız verilmez” diyerek CHP’de yaşanan tartışmaların olduğunu ifade etti. Öncel şu ifadeleri kullandı:
“Özeleştiri dışında partimizle değil rakip partilerle uğraşmalıyız.Rakip partililer onların yanlışlarını, ülkeye verdikleri zararı, bölgemize verdikleri zararı dile getirmeliyiz. Onların yaptığı hataları, topluma verdikleri zararı anlatıp, onlarla uğraşmalıyız. Kamuoyunda toplumda söylenen bir şey vardır “Kavgalı eve kız verilmez” diye. Her zaman Cumhuriyet Halk Partisini bu çerçeve içerisinde değerlendirdi”


CHP’LİLERE  AKIL VERDİ YOL GÖSTERDİ
CHP'de  merkezi yönetimimiz Genel merkezimizin oluşumu Türkiye'deki yaptığı ortaya koyduğu politikalar bütün örgütlerimize tamamıyla oturduğu gün bilin ki Cumhuriyet Halk Partisi İktidar olacaktır. Örgütlerimizin silkelenmesi lazım örgütlerimizin bazı eksiklikleri var bazı alışkanlıklarından kurtulması lazım.  CHP için sevmeseler de sevmeleri lazım olabilir insanların birbirini sevmeme gibi özgür düşünceleri olabilir ama CHP'nin hatırı için Türkiye'nin hatırı için Ülkemizin, İzmir'in hatırı için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hatırı için birbirini sevmelerini ben buradan rica ediyorum. Ben kendi partime bir tane daha birey kazandırabilmek için çaba sarf ederken bulanık suda balık avlamaya çalışan bazı insanların girmesini kabullenemem."
 
AKLI BAYRAKLI’DA KALMIŞ

AK Partili vekillerin ve Belediye Başkanlarının en çok kullandığı “ Hizmetkar” cümlesini sık kullanan Öncel’in açıklamaları programın ilerleyen saatlerinde şöyle devam etti;
“Bayraklı sokaklarında dolaştığım zaman bir aday adaylık süreci yaşayan bir kişi olarak gönüllerin başkanı olmamdan inanılmaz bir mutluluk, inanılmız bir huzur içerisindeyim. Beni ayakta tutan, beni güçlü tutan, beni başarılı kılan benim vatandaşlarım, benimde birlikte çalıştığım vatandaşlarım , mücadele ettiğim hizmet etmek için çabaladığım vatandaşlarım. Defalarca söyledim yerel yönetimlerde görev alan arkadaşlarımızın ana görevi 'hizmetkarlıktır'. Vatandaş'a hizmet etmek zorundasınız sizin amacınız vatandaşı mutlu etmek değil, vatandaşa hizmet etmek. Belediye Başkanlarımızın tamamının görevi vatandaşa hizmet etmektir vatandaşı yönetmek değil. Ben Bayraklıyı yönetmeye değil , bayraklıya hizmet etmeye adaydım kısmet olmadı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.