Dolar 32,3676
%0.03
Euro 34,7791
%-0.04
Altın 2.393,020
%-0.16
Bist-100 10.262,00
%0.52

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hedefteki isim konuştu: Yumruk atıp istifa dilekçesi aldı mı'

Hedefteki isim konuştu: Yumruk atıp istifa dilekçesi aldı mı'

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Karagöz’ün, il başkanlığına yazdığı dilekçede kendisine yumruk savurup, ‘istifa edeceksin’ diye bağırdığını öne sürdüğü disiplin kurulu üyesi İsmet Güven, olay hakkında konuştu. Karagöz’ün evine gidip kendisiyle konuştuğunu söyleyen Güven, “ Mustafa benim arkadaşım.Kendisine yumruk atmadım. İstifa etme niyeti vardı. Neden edeceksin dedim.Ben istifa almadım. Birilerinin hedefinde benim üzerimden İl Başkanı Ali Engin’i yıpratmak var” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.10.2014 - 09:17
EGE POSTASI - CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi İsmet Güven’in bir diğer disiplin kurulu üyesi  Mustafa Karagöz’e evinin önünde yumruk atıp daha sonra zorla istifa dilekçesi yazdırması iddiası parti içinde şok etkisi yarattı. Karagöz baskı altında istifa ettiğini öne sürdüğü  olayı da anlattığı şikayet dilekçesini  il başkanlığına teslim etmişti. İl yönetim kurulu toplantısında da okunan dilekçede Karagöz, Güven’in bir partiliyle evine geldiğini, birlikte evin önünde konuşurken Güven’in kendisine yumruk savurduğunu ve ‘istifa edeceksin’ diye bağırdığını, daha sonra istifa dilekçesi imzalayıp Güven’e verdiğini iddia etmişti.


EVİNE GİTTİM
Hedefteki isim Güven, sessizliğini bozdu ve yaşananları anlattı. Mustafa Karagöz’ün çok yakın arkadaşı olduğunu ve ailece görüştüklerini ifade eden Güven, “ Partili arkadaşım Mehmet Yılmaz ile birlikte evine gittik.Evde uygun olmadığı için dışarı davet ettik. Arabaya binecektik. O arabaya bineceğimiz an sanki başka bir şey olacak sandı.Mustafa’ya ‘nedir bu neden böyle yapıyorsun,senin benimle ilgili derdin ne… Bir sorunun mu var’ dedi.  Bana “ Ben istifa edeceğim”  dedi.  Bende kendisine ‘sen neden istifa ediyorsun. 10 ay gibi kısa bir süre kaldı. Neden istifa edilir m? İnsanlar il delegesi olmak için neler yapıyor sen il delegeliğini bırakıyorsun’ dedim.Bunun dışında bir şey konuşmadık.  Bu konuşmalardan sonra Mehmet Yılmaz orada kaldı. Ben arabama bindim ve gittim” dedi.


BUNLARIN DERDİ ALİ ENGİN
“Bunların derdi ben değilim. Bir kısım arkadaşların derdi İl Başkanı Ali Engin” diyen Güven, “ Benim üzerimde Ali Engin’i vurmak istiyorlar.  Disiplin kurulunda iki farklı yapı var. Bu yapının içinde olan bazı arkadaşların derdi İl Başkanıdır” dedi.


İSTİFA DİLEKÇESİ ALMADIM
Karagöz’ün istifa dilekçesini almadığını iddia eden Güven, “ Benim istifa dilekçesi aldığımı söylüyorlar. Bu dilekçe İsmet Güven’e mi veriliyor. Bunun muhatabı ben değilim. Bu dilekçe İl Başkanlığına verilmesi gerekiyor. Ya daher hangi bir yere verilir. Nerede dilekçe o zama? Mustafa’ya bir şey olursa önce ben koşarım. Yarın ben Mustafa ile yan yana geldiğimde ne olacak. Bu arkadaş benim dostum. Bizim aramızda zaman zaman tartışma yaşanıyor. Bu tartışma onlardan biridir. Mustafa ile parti içinde yaşananları kimse ile paylaşmadıklarımızı onunla paylaşıyoruz. Bizim onunla kavgamız sadece bununla sınırlı değildir. Defalarca onunda tartışmışız, küsmüşüzdür. Mustafa benim arkadaşım. Onun sorunları var. Daha önce intihara kalkışmış bir arkadaşımız. Akşam söylediğine sabah inan bir arkadaşımız. Bizim bunlarla uğraşacak ne gücümüz, ne de yapımız var”dedi.
 
DİSİPLİN KURULU KENDİ İRADESİNE KARAR VERİYOR
Disiplin Kurulunda kararlarda baskının söz konusu olmadığını ifade eden Güven, şunları söyledi;
“İl disiplin kurulunda asla ve asla kimsenin etkisinde kalmadan çalışıyoruz. Zaten disiplin kurulu olarak aldığımız kararlardan çıkan sonuca baktığınızda bunu daha iyi anlayacaksınız.  Zaman zaman oy çokluğu ile zaman zaman oy birliği ile kararlar alınıyor.  Bu neden ile karar verirken kimsenin kimseye etkisi olmaz. Bu neden ile bizim birinin karar vermesinde ısrarımız olamaz. Bizim Mustafa ile olan kavgamız kişisel bir tartışmadır. Oy verdin vermedin gibi bir tartışmamız olmadı”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.