Dolar 32,4983
%0.19
Euro 34,8388
%0.28
Altın 2.441,150
%0.1
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin, aday adaylarını aynı masa etrafında buluşturacak

Ali Engin, aday adaylarını aynı masa etrafında buluşturacak

Yerel seçimler öncesinde aday adaylarındaki bolluk ile dikkatleri üzerine çeken CHP, il yönetimi önderliğinde aday adayları ile buluşma kararı aldı. 2 Eylül tarihinde dosyalarını teslim ederek yarışa başlayan ve sahaya inen aday adaylarını aynı masa etrafında buluşturacak yemeğe mevcut ilçe belediye başkanlarının da katılması beklenirken, seçimler öncesinde taktik belirlenecek ve izlenecek yol haritası paylaşılacak. Başlıca gündem maddesi “Birlik ve beraberlik sağlamak” olan toplantıda, CHP İl Yönetimi’nin, son günlerde sıkça karşılaşılan aday adaylarının mevcut belediye başkanlarını eleştirmesi sonucunda parti içi birliğin sekteye uğraması konusunda önemli uyarılarda bulunacağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2013 - 14:48
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mart 2014 yerel seçimleri için 2 Eylül’de başvuruların tamamlanması ile birlikte aday adaylıkları sürecini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi, sahaya inmeden önce taktik belirleyecek. CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan toplantıda Pazar günü 13:00’da Narlıdere AKM’de buluşacak olan aday adayları durum değerlendirmesi yapacak. CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimi, milletvekilleri ve mevcut ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 198 aday adayının buluşacağı toplantıda sahaya inmeye hazırlanan ve çalışmalarına başlayan partililere süreç anlatılacak.

SEÇİMLER İÇİN TAKTİK BELİRLENECEK

Yerel seçimlere barış ve centilmenlik içerisinde, birlik ve beraberlik sağlayarak hazırlanmayı hedefleyen CHP, Narlıdere’de düzenlenecek olan toplantı ile aday adaylarını aynı masada buluşturacak. Yerel seçimlere 30+1 hedefi ile yola çıkan CHP’nin, aday adayları arasında ortaya çıkabilecek olası huzursuzlukların da önüne geçmek ve partiyi halka daha iyi anlatabilmek adına organizasyonu düzenlediği öğrenildi. Diğer yandan, toplantıya katılacak olan milletvekilleri ve parti yöneticileri de organizasyonda aday adaylarına partinin taleplerini iletecek ve tecrübelerini paylaşarak başkanlığa talip isimlere yol gösterecek.

ADAY ADAYLARINA SÜREÇ ANLATILACAK, YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Toplantı hakkında bilgiler veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 7 ay önce başlayan seçim sürecinin parti için hem avantaj hem de dezavantaj olduğunu belirterek, “Önümüzde hazırlanmak amacı ile rahat bir zaman aralığı var. Parti kadroları daha yakından tanıyor, değerlendirme yapıyor. Yapacaksa anket için zaman kalıyor acele etmiyor, daha titiz çalışıyor. Yapacaksa eğilim yoklamasıyla ilgili önünde takvim oluyor. Adayların kendisini tanıtma konusunda sıkıntı olmuyor. Tüm bunlar işin iyi tarafı. Ancak kaygı veren tarafı da var. 30 belediye başkanımız oldu İzmir’de, 30 başkanın olduğu yerde rakiplerin hedefi o koltuklar, AK Parti’de değil ki. Rakip olarak orayı gördükleri için bazı sıkıntılar oluyor. Bu da partiyi de, oy verenleri de rahatsız ediyor. Parti içi çekişmeler oyumuzun düşmesine neden olabilir. Aday adayları mevcut belediye başkanlarını eleştirip ön plana çıkmaya çalışıyor, ancak kendi partisine de zarar veriyor. Bu konuda bazı zafiyetler var, bunları engellemek amacıyla bu toplantıyı düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

ENGİN: MEVCUT DURUM VE YAPILMASI GEREKENLER AKTARILACAK

Pazar günü gerçekleştirilecek olan toplantıda aday adaylarına yol gösterici bilgilendirmelerde bulunacaklarını söyleyen İl Başkanı Engin, “Toplantıda süreçle ilgili bilgilendirmeler yapacağız. Aday adaylarına hem bizim, hem de milletvekillerimizin süreçle ilgili olarak aktaracağı şeyler de olacak. İzmir’in mevcut durumu ve ihtiyaçları, AK Parti’nin icraatları, bizim yaptıklarımız ve yapacağımız projeler, sosyal projeler, İzmir’in gelecekteki vizyonu gibi konuları kısaca anlatacağız. Belediye başkanı olmak şirket yönetmeye benzemez. CHP’nin ilkelerine göre, bu partiye yaraşır şekilde hizmet edilmesi gerekiyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.