Dolar 32,2221
%0.18
Euro 35,1347
%0.12
Altın 2.476,200
%0.34
Bist-100 10.229,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu'ndan eleştirilere ''Sezar''lı cevap

Başkan Kocaoğlu'ndan eleştirilere ''Sezar''lı cevap

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesinde Büyükşehir Belediyesi’ns karşı yürütülen negatif tavrı eleştirerek, seçim amacı ile kendilerine karşı izlenen tavra karşı dikkatli olmaya çağırdı. Taksiciler ile bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, “Sezar’ın hakkını Sezar’a verin” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.09.2013 - 15:19
 
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Şoförler Odası’nın taksi çağrı merkezi tanıtım toplantısına katıldı. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nde gerçekleşen toplantıda toplantı salonunda düzenlenen toplantıda İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, uygulamaya geçen sistem hakkında bilgiler verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı taksicilerin derdini dinleyerek, son günlerde artan tartışmalara cevap verdi.


KOCAOĞLU: BELEDİYEYİ KÖTÜLÜYORLAR

Başkan Aziz Kocaoğlu taksicilere hitaben yaptığı konuşmada yerel seçim sürecine yönelik isteklerde bulundu. Kimseden destek istemediğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu “Ortada aşırı bilgi kirlenmesi ve dedikodu var. Strateji, taktik veya mücadele olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, söylenenler yakışmadığı için beni biraz da kenarda tutarak “Belediye şöyle, belediye elemanı böyle” falan diyorlar. Bunlara karşı bilinçli olmamız lazım. Türkiye’de 150 yıllık belediyecilik tarihinin en büyük sıkıntısını yaşamış, üzerinden defalarca silindir geçmiş bir belediyeyiz. Allah’a şükür ki, bizde bir şey yok. Bunun hesabını iki senedir veriyoruz. Bürokratlarımızda da bir sıkıntı yok. Becerikli olmak ayrı şey, çalışıp dürüst olmak, namusuyla kurallara uygun çalışıp göğsünü gere gere çalışmak ayrı şey. Toplam 300 tane üst düzey yöneticisinin ifadesinin alındığı, 130 tane üst düzey yöneticisinin mahkemeye verildiği, 50-60 tanesinin 22 aya varıncaya hapishanede tutuklu tutulduğu bir belediyenin ayakta kaldı. Bu durum içeriye girmeyen arkadaşlarımızın 2-3 misli mesai vermesinden bizimde onların yanında can hıraç durmamızdan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.




“SEZAR’IN HAKKINI SEZAR’A VERİN”

İZSU çalışmalarını özetleyerek kent genelinde yapılan altyapı projelerini aktaran Kocaoğlu, “Kentin altyapısını kazmak için, yapmak için, kapatmak için para harcıyorsun. Asfalt için kaldırım için para harcıyorsun. Bu kadar altyapı yatırımına girdiğin için ister istemez her kentte yaşayan vatandaşlarımız özellikle de o yolu en fazla kullanan taksici esnafı sıkıntı çekiyor. Ama kentin altyapısını yapmadan, çevre yatırımlarını yapmadan, kenti süslemeden yani altı döşemeden üstünü süsleyerek pazarlayamazsınız, kente insan, turist getiremezsiniz. 10 senedir altyapıyla mücadele ediyoruz. Metropolü büyük oranda tamamladık diğer ilçeleri de toparladık. Sizden ricam Sezar’ın hakkını Sezar’a verin. Ne düşünüyorsanız, hangi siyasi görüşten olursanız olun ama bu belediyenin can hıraç bir şekilde bu kentin kalkınması için, bu kentin insanın mutluluğu için çalıştığını bilin” dedi.



“YARIN SIRTIMIZIN SIVAZLANMASI BİZE GURUR VERİR”

Kocaoğlu, 2009 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’li Taha Aksoy ile yaptığı mücadeleyi hatırlatarak, “Biz yine karakterimiz gereği kente bakışımız gereği, yine böyle bir kardeşlik içinde yarışmak istiyoruz. En sonunda ne yaparsak yapalım İzmirli hemşerilerimiz kime destek olursa o gelecek bu makama gelip oturacak. Kavga, didişme sadece kente zarar verecek, hepimizin moralini bozacak. Biz yine el ele vererek, kardeşçe çalışmayı götürelim. Ülkenin çevremizdeki sorunlar ortada. 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kol kola girerek Türkiye’nin şu andaki bataklığa girmesini engelleyebiliriz. Bir tek güç var o da halk, milletindir. Bugün bu görevi yapıyoruz. Yarın Bornova’da bastonla gezeceğiz. O zaman İzmirlilerin gelip sırtımızı sıvazlaması bizi mutlu eder” şeklinde konuştu ve centilmenlik çağrısında bulundu.



BAŞKAN’DAN TAKSİCİLERİ ŞAŞIRTAN İTİRAF

Kocaoğlu, konuşmasının sonunda belediyeye özeleştiri getirerek, Alsancak’ta yaşanan trafik sıkışıklığının belediye otobüslerinden kaynaklandığını belirtti ve şöyle devam etti, “İtiraf etmek zorundayım ki, Şair Eşrefi de, Alsancak’ı da tıkayan bizim otobüslerdir. Samimiysek bunu itiraf etmek zorundayız. Bu soruna 2,5 yıl sonra onay alan tramvay projesini yapınca aşacağız. Çünkü, burada belediye otobüsü kalmayacak. Eğer Alsancak Hocazade Camii karşısına yaptığımız 274 araçlık teknolojik otopark benimsenirse, benzerlerini de kamulaştırmalar yaparak inşa edeceğiz. Çünkü, örneğin 2 TL olmasına karşın Gaziemir Semt Garajı otoparkı boş. Kıyıya yapacağım otoparkın 10 katı maliyetle kent merkezine teknolojik otopark yapmak daha verimli olur. Öncekille de bölgede oturanları bu otoparka yönlendirerek, doğal afet ve trafik yoğunluğuna karşı yolları boşaltmayı hedefleriz.”



MUTLU’DAN ŞÖFÖR AKADEMİSİ MÜJDESİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.