Dolar 32,2870
%-0.16
Euro 34,7854
%-0.07
Altın 2.387,020
%-0.27
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK kadınlarda hüsran!

AK kadınlarda hüsran!

AK Parti İzmir’de 27 ilçe belediye başkan adayından sadece Konak’ta kadın aday göstermesi, partili kadınlar arasında hüsran yarattı. Gece gündüz demeden erkekler kadın çalıştıklarını belirten kadın partililer, “İzmir’de yine kadının adı yok” yorumunda bulundu. AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ise, en az 10 kadın belediye başkan aday olmasını gönüllerinden geçirdiklerini ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, “Siyasette kırgınlık olmaz. Bu bir gönül işidir. ‘Aday olmayınca partimizi sevmiyoruz’ diye bir şey kabul edilemez. Gerçek partili partisini düşünerek verilen kararlara uymalıdır. Çok fazla kadın aday olmaması onlara değer verilmediğini göstermemektedir. Şartlar bunu gerektirmiştir” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2014 - 09:38
 ONUR ÇAKIR (HABER SERVİSİ) – İzmir’de 400 bin üyesinin yarısı kadın olan AK Parti, sadece Konak’ta (İlknur Denizli) kadın aday gösterdi. Bu durum partili kadınlar arasında hem şaşkınlık hem de üzüntü yarattı. Kadın aday sayısının çok az kalması ile ilgili AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise, “Kadın adaylar arasında başvurular azdı. Gönül isterdi ki kadın adaylar daha fazla ilgi duysun ve daha fazla şans verelim ama olmadı” demişti.

AK PARTİLİ KADINLARA ÇAĞRI
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, gönüllerinden en az 10 kadın belediye başkan adayının geçtiğini hatırlatarak, “Siyasette kırgınlık olmaz. Bu iş gönül işidir. Aday aday olurken ‘siz aday olacaksınız’ denmiyor. Çok sayıda anket yapıldı. Görüş alışverişinde bulunuldu. Gönlümüzden geçen, yılar sonra belki gerçek olacaktır. Ama şuan gerçekleşmedi. ‘Aday olmayınca partimizi sevmiyoruz’ diye bir şey kabul edilemez. Gerçek partili partisini düşünerek verilen kararlara uymalıdır. Verilen kararlara tepki göstermek AK Partililerin işi değildir.
Bu seçimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizim davamız partimizin kazanması, bu seçimlerden daha da güçlenerek çıkmasıdır. Duygusallığa çok fazla kapılmadan düşmanlarımızı sevindirmemiz lazım. Bu karar bir değersizleştirme şekli değildir. Bunu anlamalarını istiyorum” dedi.
BU KONULARI KAPATIP ÖNÜMÜZE BAKALIM
Kızılırmak, aralarında çok sayıda başaralı kadın partili olduğunu söyledi. Kızılırmak, “Bir işe başlarken kendini şartlandırmak kötüdür. ‘Ben olacağım’… Ama öyle bir şey yok. Arkadaşlarımızın arasında çok başarılı olanlar var. Ama aday gösterilmeme nedenlerini değersiz, başarısız olduklarından kaynaklandığını düşünmeleri beni mutsuz eder. Bu konuları kapatıp bulunduğumuz ilçede adaya nasıl katkı koyabiliriz buna bakmalıyız. Kadın aday sayının aç oluşu kadınlara değer verilmediğini göstermemektedir. Şartlar bunu gerektirmiştir. Önümüzde yerel seçim var ona odaklanmalıyız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.