Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğilim yoklamasına itiraz için Ankara yollarına düştü

Eğilim yoklamasına itiraz için Ankara yollarına düştü

İptali beklenen eğilim yoklamasıyla ilgili olarak Genel Merkez’in erteleme kararı alması sonrası CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,sandık başına gidilecek ilçelerin başkanlarıyla İl Başkanlığı’nda toplantı yaptı. Aynı saatlerde Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise Genel Merkez’de yerel seçim komisyonu üyeleriyle bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 23.01.2014 - 15:17

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Önce yapılıp yapılmayacağı, ardından hangi tarihte yapılacağı merakla beklenen ‘Eğilim Yoklaması’ için CHP Genel Merkezi son sözünü söyledi. Bayraklı, Güzelbahçe ve Karabağlar dışındaki metropol ilçelerde meclis üyelikleri için fermuar sistemli eğilim yoklaması yapılmasında Genel Merkez geri adım atmadı. Daha önce 25 Ocak’ta yapılması bildirilen eğilim yoklaması, üye listesinin geç askıya çıkması ve zaman darlığı nedeniyle yeni gönderilen genelgeyle 8 Şubat’a ertelendi.


Örgütün iptalini beklediği eğilimle ilgili erteleme kararı alınması sonrası CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,sandık başına gidilecek ilçelerin başkanlarıyla 8 Şubat'a kadar neler yapılması konusunu İl BaşkanlığI'nda masaya yatırdı. Aynı saatlerde Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise  Genel Merkez’de yerel seçim komisyonu üyeleriyle bir araya geldi.

KONAK ÇIKMAZI

Konak’ta 202 meclis üyesi aday adayından 200’ünün ‘Kontenjan adayı olmak istiyorum’ şeklinde yazılı başvuru yapması ve Genel Merkez’in Konak’ta eğilim yoklamasına yönelik iptal kararı almaması nedeniyle ilçe başkanı Karamustafaoğlu Ankara’ya gitti.Öğle saatlerinde yerel seçim komisyonu üyeleriyle bir araya gelen Karamustafaoğlu örgütün eğilim yoklaması istememesine yönelik talebini sözlü olarak dile getirdi.

KARAMUSTAFAOĞLU: YAZILI OLARAK BİZE BİLDİRECEKLER

Ege Postası’na açıklamada bulunan Karamustafaoğlu, “ Konuyu yüz yüze konuşmakta fayda gördüğüm için Ankara’ya geldim. Komisyon üyeleriyle görüştüm. Eksiklikleri ve yanlışları söylemekle yükümlüyüm. Meclis üyelerinin tamamı kontenjan adayı olmak istediğini bize yazılı olarak bildirdi. Ben de bunu Genel Merkez’e ilettim. Bugün değerlendirip yarın bildirecekler” dedi.



ENGİN BAŞKANLARLA EĞİLİMİ KONUŞTU

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Eğilim Yoklaması” yapacak olan metropol ilçelerin ilçe başkanları ile ilgili izlenecek yöntem için bir araya geldi.Toplantıya İl başkanı Ali Engin, İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç il başkan yardımcıları Barış Erel ve Ali Karabay’ın yanı sıra, Konak ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu dışında tüm başkanlar katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin toplantının ardından şu açıklamayı yaptı; “8 Şubat tarihinin açıklanmasıyla yeterli zamanı kazandık, şimdi tüm üyelerimizin katılımını sağlayacağımız bir seçim için çalışıyoruz” dedi. Engin eğilim yoklamasında uygulanacak kurallarla ilgili şunları söyledi; “8 Şubat’a kadar yapılacak hazırlıkları ve uygulanacak yöntemi ilçe başkanlarımızla konuştuk ve aldığımız kararlarda hem fikir olduk. Buna göre ilçelerde askıya çıkarılan ve eğilim yoklamasına katılabilecek üyelerimizi gösteren listelerin askı süresi, 3 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldı. Ardından üyelerimizin varsa listelerle ilgili itirazları için son gün 5 Şubat Çarşamba olarak belirlendi. Bu itirazlar direk olarak, CHP Genel Merkezine MYK’ya yapılacak. Bu itirazlarda en geç iki gün içinde cevaplanacak ve 8 Şubat Cumartesi günüde son şeklini almış listelerle seçimleri gerçekleştireceğiz. İlçe başkanlarımız en kısa sürede seçimlerin yapılacağı yerleri belirleyerek duyuracaklar. Seçimlerde, bir sandıkta en fazla 200 oy kullanılabilecek, ona göre sandık sayısı belirlenecek. Ayrıca her sandıkta en fazla üç kişiden oluşan sandık kurulu oluşturulacak ve bu sandık kurullarında Aday adayları kesinlikle yer alamayacaklar ve seçimlerin yapılacağı yerlerde gerekli güvenlik önlemleri ilçe başkanlarımız tarafında alınacak. Seçimlerde oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam edecek,Ancak saat dolduğunda eğer sandık önünde oy kullanmayı bekleyenler varsa, kuyruktaki herkes oyunu kullanıncaya kadar sandıklar açık kalacak. Yoklamada, çarşaf liste uygulanacağı için oy sayımları uzun zaman alabilir ama aynı gün içinde sayımlar tamamlanıncaya kadar sandık kurulları çalışacaklar”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.