Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğruyol genel başkan adaylığını açıkladı

Doğruyol genel başkan adaylığını açıkladı

İzmir’de 8 yıldır yetkili sendika olmayı başaran Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Doğruyol, şu an mevcut başkan Önder Kahveci ile 15-16 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türk Sağlık Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık için yarışacak. “Sendikacılığı zirveye taşımaktan onurluyuz”

  • Ege Postası
  • 23.01.2014 - 14:30
HABER SERVİSİ - Türkiye Kamu Sen İl Binası’nda düzenlediği toplantıda adaylığını açıklayan Doğruyol, sendikaların Türkiye’deki gücünü artırmak için bu göreve talip olduklarını söyledi. Yaklaşık 20 yıldır sendikacılık yaptığını ve genel başkanlığa hazır olduğunu anlatan Doğruyol, “Memuriyete başladığım yıldan (1994) bu yana (1994-1996 arası üye olarak, 1996-2000 Yılları arasında Yönetim Kurulu üyesi olarak) 2000 yılından bugüne şube başkanı olarak, içinde bulunmaktan onur duyduğum sendikam Türk Sağlık Sen’in 5. Olağan Genel Kurulu için Genel Başkanlık adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. İlimizde yıllardan bu yana verdiğimiz sendikal mücadeleyle Türk Sağlık Sen’i Sağlık Sendikaları arasında zirveye taşımış olmaktan mutluyuz, onurluyuz, gururluyuz” dedi.

Sağlık çalışanları için bir çok kazanım sağladık”
“Bu güne dek sağlık çalışanlarımızın her türlü sıkıntısında yanlarında olmaya çalıştık” diyen Doğruyol, “ Problemleri bizim problemimiz, dertleri bizim dertlerimiz oldu. Pek çok problemlerini çözdük. Çözmeye çalıştık, mücadelesini verdik. İlimizde Türkiye’ye örnek kazanımlar elde ettik. Örneğin bugün mazeret durumuyla gelip mazereti biten Aile Hekimini geri gönderen idareye dur dedik, 20 kilometrelik mesafeye eş durumu tayinini yargı kararıyla sağladık. 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye göre kendi isteği olmadan İl Sağlık Müdürlüğünden Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderilen memurun geri iadesine, 4-C li 47 personelin Mahkeme kararıyla sendika üyesi olması gibi pek çok örnek olabilecek kararın altında Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şube’nin imzası bulunmaktadır” diye konuştu.
“Memur sendikacılığını zirveye taşımak için mücadele edeceğiz”
Sendikal mücadelede yaklaşık 20 yılda elde ettiği bilgi, beceri ve tecrübelerini bundan sonraki dönemde Genel Başkan olarak Türkiye’deki bütün sağlık çalışanları için kullanmak istediğini ifade eden Doğruyol, şunları söyledi: “15-16 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türk Sağlık Sen 5. Olağan Genel Kurulunda delegelerimizin teveccühüyle Allah nasip ederse Türk Sağlık Sen Genel Başkanı olacağız. Türkiye’de memur sendikacılığını zirveye taşımak için ekibimizle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz. Türkiye Kamu Sen’in “Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız” düsturuyla yola çıkarak, Vatanına ihanet etmeyen herkesin bir arada olduğu, olabileceği, bir sendikal anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

Doğruyol sözlerine şöyle devam etti:
“10 yıldır sahipsiz kalan, 2. Sınıf memur konumuna düşürülen, çalışma huzuru bozulan, çalışma şevki kalmayan, sorunlar yumağı içerisinde kalmış olan sağlık çalışanlarımız için idarecilerimiz, hükümetlerimiz hangi dilden anlıyorsa o dilden derdimizi anlatmaya çalışacağız. Yaklaşık 12 Yıldır görev yapan Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveciye, Genel Merkez Yöneticilerimize Sendikamıza olan katkılarından, emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak bizler, yönetim kuruluna aday olan ben ve arkadaşlarım ekibimizle birlikte, sendikamızı Memur Sendikacılığında zirve yaptırmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Sağlık Sen Genel Başkanlığına adaylığımı açıklamış bulunuyor, Camiamıza, Ülkemize ve Milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.