Dolar 32,3262
%-0.34
Euro 34,7285
%-0.04
Altın 2.435,900
%-0.11
Bist-100 10.014,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Patri’ye Sinan Çetin motivesi

AK Patri’ye Sinan Çetin motivesi

Katılımcılara batı kültürünün etkilerini anlatan konuşmacıdan sonra Sinan Çetin'in kısa filmi gösterildi.

  • Ege Postası
  • 21.01.2013 - 01:05
AK Parti Genel Merkezi’nin, İzmir teşkilatı için Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde düzenlediği eğitim programının ikinci gününde partililer Sinan Çetin’in yazıp yönettiği `Mutlu ol, bu bir emirdir’ filmiyle motive edildi. Katılımcılara batı kültürünün etkilerini anlatan konuşmacıdan sonra Sinan Çetin’in kısa filmi gösterildi. Filmin sonundaki `İnsanların müziğine, kültürüne, yaşam tarzına yasaklar koyan siyasi otoriteler hayatın karşısında daima tuhaf duruma düşmüştür’ yazısı ayakta alkışlandı.
Toplantının basına kapalı sabahki bölümünde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali Yıldırım telekonferans sistemiyle partililere hedeflerini ve İzmir yatırımlarını anlattı. Programın öğleden sonra yapılan 2′nci bölümü AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile Nükhet Hotar’ın genel değerlendirmesiyle sona erdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, kampın ikinci gününde yaptığı değerlendirmede partisinin oy oranını yüzde 34′ten son yapılan kamuoyu araştırmalarına göre yüzde 54′de çıkardığını söyledi. Erdem, “Partimize yapılan bir anket de değil. Bugün CHP’ye yakınlığı bilinen Konda’nın yaptığı son ankete göre AKP yüzde 54, CHP Yüzde 21, MHP 13, BDP de 7. Daha yukarılara çıkacağız. Çünkü biz hizmet üretiyoruz. Yüzde 54 oy oranımıza güvenerek teşkilatı göz ardı etmiyoruz, bu eğitim seminerlerimizi artırıyoruz” dedi.
İktidarlarında halkın beklentilerinin gerçekleştiğini, halkın siyasetçilerden istediği pek bir şey kalmadığını söyleyen Ekrem Erdem, “Eskiden gençlerimiz istikballerini Avrupa’da arardı. Avrupa’ya çalışmaya giderdi. Bugün ülkemizde işsizlik oranı 9.1. Avrupa’da çok daha yüksek. Artık bu ülkenin gençleri Avrupa’da istikbal aramıyor. Avrupalılar Türkiye’de arıyor” diye konuştu.
İzmir için büyük önem taşıyan İstanbul- İzmir otoyolu ile ilgili olarak Bakan Yıldırım’ın tele konferansla verdiği bilgileri anımsatan Erdem, “Türkiye’nin en önemli projesi olan İstanbul- İzmir otoyolu ile artık İzmir mi İstanbul’un mahallesi olur, İstanbul mu İzmir’in mahallesi olur onu zaman gösterecek” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da konuşmasında kampa katılan partililere “Sizler vücudumuzun kılcal damarları gibisiniz. Yerel seçim sürecinde sizlerin emeği ve katkısı çok önemli. Çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el bizim değildir. Daha fazla kardeşlik ve beraberlik duygusuna daha çok ihtiyacımız olan bu dönemde bizler söylemlerimizle, davranışlarımızla örnek olmalıyız” sözleriyle seslendi.
İktidar süreçlerinde hep sosyalleşmeye önem verdiklerini ve bunun ilk adımı olarak da milletvekili lojmanlarından çıktıklarını söyleyen Hotar, “Anayasanın `Türkiye laik, sosyal, demokratik, bir hukuk devletidir’ tanımında bugüne kadar hep laiklik ve demokrasi ön plana çıkarılmış. Biz sosyalleşmeye öncelik verdik. AKP’nin halkla bütünleşmesinin ilk adımı olarak milletvekillerinin lojmanlardan çıkması, ekonomide istikrardan sonra sayın genel başkanımızın söylediği gibi sosyal restorasyon başladı. Sağlık, eğitim, kamuda önemli adımlar attık” diye konuştu.
Gelecekte Türkiye’yi bekleyen yaşlı nüfus tehlikesine karşı en az üç çocuk hedefinin halka iyi anlatılmasını istedi.
Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.