Dolar 32,3153
%0.17
Euro 35,0377
%0.16
Altın 2.453,980
%0.31
Bist-100 10.181,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çıray Bergama'da köylülerle buluştu

CHP'li Çıray Bergama'da köylülerle buluştu

İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Bergama İlçe Başkanı Dr.İdris YAVUZYILMAZ ile birlikte Kozak, Kaplan ve Aşağıbey köylerinde kahve toplantılarına katılarak köy halkının sıkıntılarını paylaştı.

  • Ege Postası
  • 20.01.2013 - 11:03

EGE POSTASI- Dr. Aytun Çıray Bütünşehir Yasası’ndan en fazla etkilenecek yerlerden olan  Bergama’ya bağlı Kozak Bölgesi’nde toplantılar yaptı. CHP Bergama İlçe Başkanı Dr.İdris YAVUZYILMAZ ile birlikte Kozak, Kaplan ve Aşağıbey köylerinde kahve toplantılarına katılarak köy halkının sıkıntılarını dinledi Yasa’nın nasıl çıkarıldığını ve ülke gerçekleriyle örtüşmediğini anlattı.

Köy halkı: Mallarımız Elimizden alınacak…

Yapılan toplantılarda köy halkı bu yasadan olumsuz yönde etkilendiklerini, köy tüzel kişiliğine ait malların ellerinden alınacağını, bunun haksızlık olduğunu, zira birçok değerli taşınmazın zamanında camilere ve fakir köy halkına gelir ve geçim sağlaması için bağışlandığını, kendilerine bu işin hiç danışılmadan yapıldığını ve mağdur olduklarını ifade ettiler.

Aceleyle çıkarılmış bir yasa…

İzmir Milletvekili Dr. Aytun ÇIRAY köy halkıyla gerçekleştirdiği kahve toplantılarında bu yasanın çok acele bir şekilde, toplumda yeteri kadar konuşulup, tartışılmadan çıkarıldığını, CHP olarak vatandaş lehine sürekli önerge vererek müdahil olduklarını, ancak sayısal çoğunluğun hükümette oluşu nedeniyle bu yasanın iktidar partisinin istediği şekilde çıkarıldığını vurguladı.

Anayasa’ya aykırı…

Çıray, konuşmasının devamında; bu yasanın vatandaş lehine olmadığını, ülkemizin gerçeklerine aykırı olduğunu, uluslararası sözleşmelerin, iç hukukun ayrılmaz parçası olduğuna dair Anayasa’nın 90.maddesi ile, idari yapının düzenine ilişkin Anayasa maddelerine aykırı olduğunu, bu hükümlere göre köy ve belediye tüzel kişiliklerine son verilebilmesi için mutlaka referandum yapılması gerektiğini söyledi. Çıray referandum yapılmadığından, yasanın iptali için Anayasa mahkemesine gideceklerini söyledi.

Hükümetin Suriye politikası ve terör konusunda da yeni takındığı tutuma ilişkin birçok güncel soruna değinen Dr. Aytun Çıray gecenin geç saatlerine kadar vatandaşların sorularını yanıtladı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.