Dolar 32,1912
%0.09
Euro 35,0939
%0.01
Altın 2.468,470
%0.03
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Matkap ilçe başkanlarıyla bir araya geldi

Matkap ilçe başkanlarıyla bir araya geldi

İzmir’e en son CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla İl Kongresi’nde gelen Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, geçen zaman zarfındaki İzmir Örgütü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Basına kapalı bölümde ise birbirinden ilginç diyaloglar yaşandı. Matkap ve ilçe başkanlarını bir araya getiren toplantıda ilk olarak ülke gündemine ilişkin konular konuşuldu. Matkap, ilçe başkanlarına partinin yerel seçim sürecinde parti içi izleyeceği yol haritası hakkında önemli ipuçları verdi.Toplantının en sürpriz çıkışı Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’dan geldi. Manduz, Genel Başkan Yardımcısına ‘örgütün işlerine karışıyorlar’ diyerek belediye başkanları hakkında dert yandı.

  • Ege Postası
  • 19.01.2013 - 15:10
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İki günlük programı kapsamında İzmir’e gelen Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap,ilçe başkanlarıyla Çiğli Anemon Otel’de yemekli bir toplantı gerçekleştirdi İlçe başkanlarının tamamına yakını toplantıya katılırken, İl Başkanı Ali Engin ve il yönetimi de hazır bulundu. İzmir’e en son CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla İl Kongresi’nde gelen Matkap, geçen zaman zarfındaki İzmir Örgütü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen bölümde Matkap, ilçe başkanlarına partinin yerel seçim sürecinde parti içi izleyeceği yol haritası hakkında önemli ipuçları verdi.

"İZMİR’DE İŞLER İYİ GİDİYOR"


Öğle saatlerinde İl Başkanlığı’nın milletvekilleri, PM üyeleri ve yüksek disiplin kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantının örgütün durumu hakkında ip uçları verdiğini belirten Matkap, “  milletvekilleri, parti meclis üyeleri ve il yönetimi bir araya geldi. Bu zaten başlı başına İzmir yönetiminin bir başarısı. Demek ki saygın bir anlayış egemen olmuş ki bir araya getirebiliyor. Ben bunu çok önemsiyorum.CHP her şeyin sorgulandığı demokrat bir parti. Ama bütün bu nitelikli insanlar bir araya gelebiliyorsa demek ki İzmir’de işler iyi gidiyor” dedi.

İLK GÜNDEM AYGÜN

Basına kapalı bölümde ise birbirinden ilginç diyaloglar yaşandı. Matkap ve ilçe başkanlarını bir araya getiren toplantıda ilk olarak ülke gündemine ilişkin konular konuşuldu. CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün Paris'te infaz edilen 3 kadın PKK'lıdan Sakine Cansız'ın evine taziye ziyaretinde bulunması ve ardından Twitter’da paylaştıkları CHP’de çatlağa neden olmuştu. Toplantıda bazı ilçe başkanlarının bu konuyu gündeme getirdiği ve Aygün’e eleştirilerde bulunduğu bazı ilçe başkanlarının ise Aygün’ün son yaptığı açıklamaların doğru olduğunu savunduğu öğrenildi.

MATKAP GENEL MERKEZİN PARTİ İÇİ POLİTİKALARINI ANLATTI

Genel Başkan Yardımcısı Matkap’ın yerel seçim sürecinde ilçe başkanlarına büyük iş düştüğünü ve yapılacak kamuoyu yoklamaları dışında adaylık konusunda partinin ilçe başkanlarına danışacağının altını çizdiği ve önümüzdeki süreçle ilgili önemli açıklamalar yaptığı öğrenildi. İlçe başkanlarının, “ Bu adayla kazanılmaz” diyerek süreçte sorumluluk alacaklarını belirten Matkap’ın, meclis üyeleri seçiminde fermuar sisteminin uygulanmasının ağırlıklı düşünce olduğunu, CHP’nin iktidar olmadığı ilçelerde belediye başkan adaylarının 6 ay önceden CHP’li belediye başkanlarının olduğu ilçelerde ise adayların seçimlere 3 ay kala açıklanacağını söylediği öğrenildi. Matkap ayrıca önümüzdeki aylarda partinin farklı illerdeki vekillerinin İzmir’e gelip örgütte araştırma, yoklama yapacağı fikir alışverişinde bulunacaklarını dile getirdiği ifade edildi. Bu arada Matkap, belediye başkanlığına aday olmayı düşünen ilçe başkanlarının önümüzdeki 1-2 ay içinde istifa etmelerinin isteneceği bu durumun şuan için Genel Merkez’de taslak halinde olduğunu ifade ettiği öğrenildi.


ENGİN’DEN ‘PARTİYİ KAMUOYUNDA TARTIŞMAYIN’ MESAJI


CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in toplantıda göreve geldiği günden bu yana dile getirdiği söylem birliği ve partinin kamuoyunda tartışılmaması gerektiği hususunu yine gündeme getirdiği belirtildi.

MANDUZ: KENDİNİ YARI FİRAVUN SANAN BAŞKANLAR VAR

Toplantıda zaman zaman sesler yükselirken son zamanlarda örgüt içinde gerçekleşen toplantılarda sıklıkla söz alıp örgüt belediye ilişkilerini eleştiren Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un, Genel Başkan Yardımcısı Matkap’a bu doğrultuda dert yandığı ve, “ Örgüt işlerine karışan belediye başkanları var. Kendilerini yarı firavun gibi görüyorlar. Yetki kargaşası var. Herkes kendi alanına bakması gerek. Belediye başkanları örgütü dizayn etmeyi bırakmalı. Bu İzmir’de sıklıkla olan bir durum” dediği öğrenildi. 


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.