Dolar 32,2152
%0.16
Euro 35,1899
%0.28
Altın 2.482,700
%0.6
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fikir Sofrası 4: CHP İzmir çalışmaları masaya yatırdı

Fikir Sofrası 4: CHP İzmir çalışmaları masaya yatırdı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ‘Fikir Sofrası’ adı altındaki toplantıların dördüncüsünde partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Daha önce CHP İzmir eski il başkanları, CHP’li eski İzmir vekilleri ve Merkez Sağ’da siyaset yapmış isimlerle fikir alışverişinde bulunan İl Başkanı Engin bu kez partisinin İzmir milletvekilleri, PM üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Grup Başkanvekili ve il yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda CHP İzmir, yerel seçim sürecinde önümüzdeki 4-5 ayda yapılacak çalışmaları planladı.

  • Ege Postası
  • 18.01.2013 - 16:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ‘Fikir Sofrası’ adı altındaki toplantıların dördüncüsünde partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıda PM üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Grup Başkanvekili ve il yöneticileri de hazır bulundu.

FİKİR SOFRASI TAM GAZ

Partisinin İzmir eski il başkanlarıyla bir araya gelerek Fikir Sofrası’nın startını veren İl Başkanı Engin, ikinci olarak İzmir’in eski CHP’li vekilleriyle bir araya gelmiş, iki gün öncede Merkez Sağ'da uzun yıllar siyaset yapan isimlerle toplantı yapmıştı. Yerel seçim sürecinde toplantılardaki isimlerden fikirler alan ve kendi projelerini anlatan Engin, yerel seçim stratejileri doğrultusunda önümüzdeki 4-5 ayı planlamak için Anemon Otel’de partisinin milletvekilleri ,parti meclis üyeleri, yüksek disiplin kurulu üyeleri ve il yöneticileriyle toplantı yaptı.

MATKAP DA KATILDI

Toplantıya İzmir'de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap'ın yanısıra İzmir Milletvekilleri Güldal Mumcu, Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, PM Üyeleri Berrin Dilekçi, Nazik Işık, Hüseyin Saygılı, YDK Üyeleri Sumru Karaer, Ülkü Caner, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, İl Kadın Kolları Başkanı ve İl Gençlik Kolları Başkanı ile il yöneticileri katıldı.


ENGİN: SEÇİM STARTI DEĞİL ZATEN SAHADAYIZ

Yerel seçim sürecinde sahaya indiklerini ve önlerinde 4-5 ayı planlamak için toplantı yaptıklarını ifade eden İl Başkanı Engin, “ örgütümüz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız sürekli alanlarda çalışmalar yapıyor. Sahadayız, bu toplantı seçim startı özelliği taşımıyor.Yereldeki isimlerle parlamentoda yer alan isimlerin bir arada hareket etmesi anlamında önem arz ediyor” dedi.

YEMEKLİ TOPLANTI 4 SAAT SÜRDÜ

İl yönetimi ve milletvekilleri arasında toplam 4 saat süren yemekli toplantıda gündeme gelen başlıca konuların yerel seçimlerde izlenecek stratejiler olduğu öğrenilirken, toplantıya dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Engin, milletvekilleri ile 30 Mart tarihinde düzenleyecekleri yemekte tekrar bir araya geleceklerini belirtti.

TEMPOMUZ ARTACAK

Milletvekilleri ve PM üyelerinin de katıldığı toplantıda Ocak ayında adayların belirlenmesi ile birlikte tempo arttıracaklarını kaydeden Başkan Engin, koordinasyon sağlamak ve toplumla uzlaştırmanın başlıca hedefleri olduğunu belirtti. Bütünşehir Yasası ile birlikte kapatılan beldeler ve köyler için özel bir yol izleyeceklerini de belirten Engin, şöyle devam etti; “Bütünşehir’e karşı izleyeceğimiz mücadelede kuracağımız mekanizmanın başında yine il yönetimi olarak biz bulunacağız. Bu oluşuma milletvekillerimiz de destek verecek. Koordinasyon kurulları oluşturmasına dönük vekillerimizden de öneriler geldi. İl yönetimi olarak, gençlik kolları olarak, kadın kolları olarak bu yolda hep beraber bir mücadele içine gireceğiz.”

SEÇİM ATEŞİ KIRSALDA YANACAK

Toplantıda hararetli şekilde konuşulan bir başka konunun ise seçim bölgeleri olduğu öğrenilirken, Engin bununla ilgili muhtarlar, ilçe başkanları ve belde başkanları ile toplantılar düzenleyerek yeni bir oluşuma gidebileceklerinin de sinyalini verdi. Engin, şimdiden sonraki süreçte ağırlığı kırsala vereceklerini belirterek seçim ateşini çevre ilçelerden yakacaklarını belirtti. Tek hedefleri olarak belirledikleri yerel seçimler yolunda parti içi kırgınlıkları ve tartışmaları da geride bırakacaklarını kaydeden Engin, son günlerde ilçe yönetimlerinde yaşanan sıkıntıların başlıca sebebinin iletişimsizlik olduğunu ve bu tarz sıkıntılarla yüzleşerek, gerekirse de tartışarak aşılacağını, derlenip toparlanıp, yerel seçime odaklanacaklarını söyledi. Engin şöyle devam etti, “2014 Ocak ayına kadar tablo belli olacak ve bu tarz sıkıntıları aşarak sahaya inmiş olacağız. Planlama ve program belli olacak. Kınık, Bayındır, Kiraz, Ödemiş ve Bergama gibi ilçelerimize öncelik veriyoruz. Büyükşehir’in buralarda yaptığı geziler ve çalışmalar var. Bunlara destek vermek istiyoruz.

PLAN BİZDEN UYGULAMA VEKİLLERDEN

Engin son olarak “Vatandaşın vekilleri daha çok görmek istediğine dair bir talepleri oluyordu. Bunu da kendilerine iletme imkanı yakaladık. Bu noktalarda uygulamaya koyacağımız sosyal sorumluluk projeleri ve yardım programlarımız olacak. Kısacası toplantıdan çıkan en önemli sonuç, vatandaşımızla nasıl, ne zaman ve nerede bir araya geleceğimizdir. Bu konuda planlamayı il yönetimi olarak biz sağlayacağız, vekillerimiz de uygulama kısmında bize yardımcı olacak. Biz her yerde varız, her yere gidiyoruz. Artık AK Parti çok çalışıyor algısı geride kaldı. Çok çalışıyorlarsa ben niye görmüyorum, ben de yurttaşım. Onların işleri bundan sonra daha zor. Çünkü çözüm bulmaları gereken birçok sorun var” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.