Dolar 32,2990
%0.12
Euro 35,0165
%0.1
Altın 2.459,000
%0.52
Bist-100 10.174,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka 3 parça

Karşıyaka 3 parça

CHP’nin en güçlü olduğu ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da 27 Ocak’taki kongre öncesi saflar netleşti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in sürece dahil olduğu ve adaylığını resmen açıklayan Kayyum’un başındaki isim olan Dr. Ali Karaege’yi destekleyecek olması sonrası gözler Alabay ekibi ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a çevrilmişti.Kongre sürecinde safların belli olmasını sağlayan iki kritik görüşme gerçekleşti.Ünsalan adaylığını yarın açıklıyor, Durak’a delegeden ‘aday çıkaralım’ çağrısı geldi.27 Ocak öncesi CHP Karşıyaka 3 parça…

  • Ege Postası
  • 20.01.2013 - 19:04

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka’da İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanmasıyla başlayan süreç, Alabay’ın istifası, ardından il yönetiminin ilçe yönetimini görevden el çektirmesi ve Kayyum Heyeti atamasıyla devam etmişti. CHP’nin en güçlü olduğu ilçelerin başında gelen Karşıyaka’da 27 Ocak’taki kongre öncesi saflar netleşti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in sürece dahil olduğu ve adaylığını resmen açıklayan Kayyum’un başındaki isim olan Dr. Ali Karaege’yi destekleyecek olması sonrası gözler Alabay ekibi ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a çevrilmişti.Kongre sürecinde safların belli olmasını sağlayan iki kritik görüşme gerçekleşti.

KRİTİK ZİRVE

Ünsalan ve Durak’ın birlikte hareket edip etmeyecekleri merakla beklenirken bu soru yanıtını buldu. Alabay’ın cezaevinden aday olarak işaret ettiği Müjdat Ünsalan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’la bir araya geldi. Gerçekleşen zirveye Alabay’a yakın isimlerden belediye meclis üyesi Nurşen Balcı, görevden alınan ilçe yöneticilerinden Cem Doğan ve Mehmet Brav da katıldı.

 ÜNSALAN’A DURAK VETOSU

Toplantıda ilk olarak Ünsalan’ın ‘Alabay beni işaret etti. Aday olmayı düşünüyorum’ dediği, Başkan Durak’ında Ünsalan ismine sıcak bakmadığını açıkça ifade ettiği ve  ‘başka bir adayda uzlaşalım. Ayrıca her yerde Alabay’ın mektubu okuyorsunuz. Cezaevinden talimat alacak değiliz’ dediği öğrenildi. Ünsalan’ın, Durak’ın çıkışı karşısında tek bir alternatif isim önerdiği bu isminde Hasan Bağlarpınar olduğu öğrenilirken, Durak’ın bu isme de sıcak bakmadığı belirtildi. Ünsalan ve Durak’ın bu görüşme sonrası birlikte hareket etmeyeceği kesinleşti. Ünsalan’ın bunun üzerine yarın(Pazartesi) basın toplantısıyla adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

 DURAK DELEGELERLE BULUŞTU

Kongre sürecine girildiği günden itibaren tek adayda uzlaşmaya sıcak bakan Durak,  İl Başkanı Engin’in Karaege dayatmasına karşı çıkması ve Ünsalan’a sıcak bakmaması nedeniyle her iki gruba da destek vermeme kararı aldı. Sabah saatlerinde Gondol Restoran’da yaklaşık 150 delegeyle  

bir araya geldi.Durak’ın delegelere, ‘ Karşıyaka’nın yara almaması için uğraşıyorum. Tek aday konusunda uzun süre bekledim. Ancak her iki taraftan da dayatma var.Uzlaşı gözükmüyor. Gerekirse kongrede müdahil olmayacağım’ dediği öğrenildi.Durak’ın delegelerden ‘aday çıkaralım’ fikrine yeşil ışık yaktığı ancak 3 günlüğüne yurtdışına gidecek olması nedeniyle  son kararı Perşembe günü vereceği belirtildi. Durak’ın, Metin Tokatlı ve Aziz Ülkü isimlerine sıcak baktığı öğrenildi.

HESAPLAR ŞAŞTI

Bu arada kongre öncesi tarafların imza hareketi hesapların şaşmasına neden oldu. Kendilerine Demokratik Taban Hareketi diyen ve aralarında Cevdet Tümtürk ve Cihan Türsen gibi isimlerin oldğu grupla birlikte hareket eden İl Başkanı Engin ve Karaege’nin 190 imza topladıkları iddia edilirken bu rakamın şuanda 130 olduğu ifade ediliyor. Diğer yanda Ünsalan ekibinin ise Alabay’ın cezaevine girmesinin yarattığı algı ve Durak’ın da destek vermeyecek olması nedeniyle şuan itibariyle 150 delegelik bir güce sahip oldukları iddia ediliyor. 400 delegesi bulunan CHP Karşıyaka’da geriye kalan delegelerin tamamına yakınının Durak’la hareket edeceği bildirilirken şuan ki tabloya göre işler oldukça karışık olmuş durumda. Durak’ın birkaç gün içinde aday çıkarıp çıkarmama ekseninde vereceği karar ‘aday çıkarma’ eksenli olursa  kongrede üçlü ve kıran kırana bir yarışın geçmesini kaçınılmaz kılacak.

 

    

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.