Dolar 32,4082
%0.15
Euro 34,7881
%-0.01
Altın 2.400,560
%0.16
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den CHP’ye duyarlılık çağrısı

AK Partili Sürekli’den CHP’ye duyarlılık çağrısı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde saldırya uğrayan basın mensuplarına destek geldi. “Kutsal basın mesleğini icra eden ve orada zor şartlar altında görevini yapan basın mensuplarına yapılan bu saldırıyı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir” diyen Sürekli, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Ege Postası
  • 01.09.2020 - 17:05

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Cumartesi günü Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde alandaki basın mensuplarına yönelik linç girişimi büyük tepki toplamıştı. Basın mensuplarına bir destek de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi.

Başkan Sürekli, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ile birlikte TV35 ve Egepostası’na “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu.

Başkan Sürekli, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada basına yönelik saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ve sürecin takipçisi olduklarını söyledi.

“SİYASİ PARTİ AYIRT EDİLMEMELİ”

Görevlerini yerine getiren basın mensuplarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Başkan Sürekli, “Saldırı asla kabul edilemez. Saldırıya uğrayan basın mensuplarımızla tek tek görüştük ve sürecin takipçisi olacağız. Faillerin en kısa sürede tespit edilip en ağır cezaya çarptırılarak bu gibi bir olayın bir daha yaşanmasının önüne geçilmelidir. Şiddeti hiçbir alanda kabul etmemiz mümkün değil. Hele ki kutsal basın mesleğini icra eden ve orada zor şartlar altında görevini yapan basın mensuplarına yapılan bu saldırıyı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Olayı bir kere daha yüksek sesle kınıyoruz. Ayrıca, İzmir’de görev yapan bir il başkanı olarak, İzmir kamuoyu adına bu olayın içerisinde yer alan siyasi parti mensuplarının ve yetkililerinin de daha duyarlı davranmalarını temenni ediyorum. Bunun yanında olaya karışanlar ile ilgili de disiplin sürecinin başatılması lazım. Süreci yakından takip ettik. Özür dilemede geç kalındı. Bu gibi durumlarda siyasi parti ayırt etmeksizin bu tip olaylara karşı yüksek bir sesle karşı koymalıyız” ifadelerini kullandı.

“YAŞANANLARI ESEFLE KINIYORUZ”

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da şiddet gören basın emekçilerinin sonuna kadar destekçisi olduklarını belirterek, “Basın, temel hak ve özgürlüklerimizin bamtelidir. Bu bamteline karşı oluşacak her türlü tavrın karşısındayız. Ve özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın da yanındayız. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı olarak böyle bir olayın yaşanmasından çok büyük üzüntü duyduk ve yaşananları esefle kınıyoruz. Kongreler gelecek vaad eder. Bu nedenle gençlik kolları kongresinde böyle bir olayın yaşanması ayrıca üzdü. Umarım yetkili ve siyasi merciler sorumlu olmayı kendilerine görev adlederler. İzmir ailesi olarak bir daha böyle bir olay yaşamayı istemiyoruz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.