Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Akgül’den gazetecilere özür

CHP’li Akgül’den gazetecilere özür

Basın mensuplarına yönelik linç girişimiyle gündeme oturan CHP İzmir İl Gençlik Kongresi’nde açıklanan sonuçların “muğlak” olması yeni bir tartışmayı başlattı. Kongrede CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığına aday olan Mert Anıl Akgül, sonuçlara itiraz ettiklerini belirtti. Akgül, ayrıca basın mensuplarına yönelik saldırıyı kınayarak, “Basın emekçilerimize yapılan saldırılar için öncelikle özür diler ve bu işin takibinde sonuna kadar duracağımıza söz veririm” diyerek gazetecilere destek oldu.

  • Ege Postası
  • 31.08.2020 - 18:09

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Cumartesi günü Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen CHP İzmir İl Gençlik Kongresi’nde kazanan ve kaybeden gruplar arasında kavga çıkmış ve olayı görüntüleyen basın mensuplarına yönelmişti.

Kavga eden partililer olayları görüntülemek isteyen basın mensuplarının işini yapmalarına engel olmaya çalışmış ve alandaki altı gazeteciye linç girişiminde bulunmuşlardı.  adeta

Basın mensuplarına yönelik saldırıyla ulusal çapta tepki toplayan kongreyle ilgili son olarak sonuçların resmi olmadığı iddiaları yeni bir tartışma başlattı.

Seçimin ardından kongrede açıklanan seçim sonuçları resmi olmadığı ve seçim tutanaklarının Divan Başkanı Ali Engin tarafından imzalanmadığı iddia edildi.

Kongrede CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığına aday olan Mert Anıl Akgül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla şaibeli sonuçlara itiraz ettiklerini belirtti ve saldırıya uğrayan basın mensuplarından özür diledi.

Akgül, “Bizler gibi genç yaşlarda olup görevini yerine getiren basın emekçilerimize yapılan saldırılar için öncelikle özür diler ve bu işin takibinde sonuna kadar duracağımıza söz veririm” dedi.

Akgül paylaşımında, şu ifadeleri kullandı;

“Değerli arkadaşlar yapılan İl Gençlik Kolları Kongremizde yaşanan ve muğlak kalan tüm hususlar ile ilgili önce İl Başkanlığımıza itirazımızı gerçekleştirdik.Sonuçsuz kalır ise Genel Merkezimizede gerekli itirazları yapacağız.Gerçekleştirdiğimiz itiraz metnini tüm ayrıntılarıyla sizlerle paylaşıyorum.

Ayrıca basın emekçilerimiz için bir söylemim olacak, bizler her zaman onların yanlarında olacagız.Onlara yapılacak her türlü sözlü ve fiili saldırının karşısında duracağız.Yaşadığımız kongrede gerek bize destek vermiş gerek karşı listeye destek vermiş her ne olursa olsun basına zarar verenleri tasvip etmemiz imkansızdır. Gerekli yerlere ulaşan bilgiler ışığında ortaya çıkan gerçeklere göre hareket edilmesine ilk başta biz destek olacağız.Bizler gibi genç yaşlarda olup görevini yerine getiren basın emekçilerimize yapılan saldırılar için öncelikle özür diler ve bu işin takibinde sonuna kadar duracağımıza söz veririm.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.