Dolar 32,2798
%0.02
Euro 35,0357
%-0.14
Altın 2.472,890
%0.27
Bist-100 10.540,00
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Olaylı CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi iptal mi edilecek'

Olaylı CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi iptal mi edilecek'

Basın emekçilerine yönelik linç girişimiyle gündeme oturan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nin iptal edilmesi gündemde. İddiara göre; Kongre’de açıklanan seçim sonuçları resmi sonuçlar değil ve  Divan Başkanı Ali Engin ve yazmanlar seçimin sonucuna ilişkin tutanakları henüz imzalamadılar.

  • Ege Postası
  • 31.08.2020 - 16:53

EGEPOSTASI- CHP gençlerinin Cumartesi günü tamamladığı olaylı CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nin artçıları devam ediyor. Organizasyondaki büyük eksiklikler nedeniyle geç başlayan kongre ardından daha da vahim görüntülere sahne oldu. Resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından iki grup arasında çıkan kavga alandaki basın mensuplarına saldırıyla sürdü.

Gazetecilere yönelik linç girişimiyle Türkiye çapında duyulan CHP İzmir İl Gençlik Kongresi’nin iptal edilmesi gündemde.

Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre; seçim sonuçları resmi sonuçlar değil. Seçim tutanaklarında üzeri çizilmiş isimler olduğu ve bu kişilerin hesaba katılmadığı ileri sürülürken, tutanakların Divan Başkanı Ali Engin ve yazmanlar tarafından imzalanmadığı iddia edildi.

İddialara göre:; CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığına aday olan Mert Anıl Akgül, sandık görevlilerinden Devrim Seyrek ve seçimde gözlemci olan Korcan Uçman CHP İzmir İl Binasına giderek resmi sonuçların kendilerine verilmesini istediler. 

Seçim sonuçlarının şaibeli olmasına dayanak ise şunlar gösterildi; 

Gözlemci olan Korcan Uçman diğer adayın isminin üstünde çizikler olduğunu iddia etti. Uçman, 16 çiziği kendisi görüp tespit etti. Burada bahsi geçen sayının ise seçim sonuçlaeını değiştirebileceği söylendi.  Ancak sonuçlar üstü çizilmiş isimler sayılmadan açıklanıyor. Açıklanan sonuç resmi bir sonuç değil.
Divan Başkanı olan Ali Engin’in de tutanakları imzalamadan gittiği öne sürülürken, sonuçların resmi olmadığı ve Burak Kotan'ın şu anda resmi başkan olmadığı iddia edildi.

İddialara göre; Akgül, Seyrek ve Uçman, sonuçların resmi olmadığını iddia ederek CHP yönetiminden resmi tutanakları talep ettiler.  Bunun için CHP İzmir il Binasına gittiler ve dilekçelerini verdiler. İl başkanlığından, tutanakları inceleyip gerekirse kongrenin iptal edileceği yanıtını aldılar. 

Devrim Seyrek’in CHP İl başkanlığında verdiği dilekçede “Ben hiçbir şey imzalamadım elime gelen imzalı bir şey yok” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Gün yüzüne çıkan bilgilerin ışığında kongre şu an çıkmaza girmiş durumda.

Taraflardan biri sonuçlarda çizikler olduğunu, resmi sonuçların açıklanmadığını ve sonuçların divan tarafından imzalanmadığını iddia ediyor. Bu iddilar ışığında sonuçların hukuki bir dayanağının olmadığı ortaya çıkıyor. 

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nin iptal edilip edilmeyeceği ise merak konusu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.