Dolar 32,3942
%-0.27
Euro 34,7057
%-0.29
Altın 2.397,000
%-1.06
Bist-100 10.196,00
%1.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel basın mensuplarından özür diledi

CHP'li Yücel basın mensuplarından özür diledi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir milletvekilleri geçtiğimiz Cumartesi günü CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde saldırıya uğrayan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Olayın yaşanmasından duydukları üzüntüyü dile getiren Yücel, basın mensuplarından bir kere daha özür diledi.

  • Ege Postası
  • 01.09.2020 - 13:50

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Cumartesi Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongeresi’nde bazı partililerin basın mensuplarına saldırması gündeme oturmuştu. Konuyla alakalı olarka İzir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi yaşanan olayları kınadıklarını belirtmiş ve faillerin en kısa sürede gereken cezayı almaları gerektiğini ifade etmişlerdi.

Yaşanan olayların ardından CHP İzmir örgütü ve saldırıya uğrayan basın mensupları ilk kez biraraya geldi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen buluşmaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel ve Ednan Arslan katıldı. Başkan Yücel, saldırıya uğrayan gazetecilerden bir kere daha özür dilerken saldırıya karışanların partiden ihraç edileceklerini söyledi.

“PARTİDEN İHRAÇ EDİLECEKLER”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin adının şiddet olayıyla anılmasının çok üzücü olduğunu belirten Yücel, “CHP’nin böyle bir konuyla anılması bizi çok derinden yaraladı. Açıkçası bu olayın neden bu noktaya geldiğini sorguluyoruz. Ortada birtakım eksiklikler ve hatalar var. Bunların tekrar edilmemesi için gerekli olan önlemleri alacağız. Bu olayda sorumluluğu olan, sebebiyet veren ve saldıran arkadaşlar kimse tek tek tespit edip partiden ihraç edeceğiz. Bunu daha önce de söyledim şu anda da aynı durumdayım” dedi.

“ÖZELEŞTİRİMİZİ YAPTIK”

Bazı kesimlerin CHP kanadının saldırı olayını örtbas etmeye çalışıyomuş gibi gösterdiğini ve bunların gerçeği yansıtmadığının altını çizen Yücel, “Asla olayı örtbas etme gibi bir niyetimiz yok. Genel Başkanımızın da bu konuda talimatı var ki buna da gerek yok. Bizim en başından beri konuya bakış açımız ortada. Olaydan sonraki Pazar günü Genel Başkanımıza konuyla ilgi ayrıntılı bilgi verdim. Onun da düşüncesi bizimle aynı. CHP’nin basına, basın özgürlüğüne, ifade ve fikir özgürlüğüne bakışaçısını hepiniz biliyorsunuz. Zaman zaman bazı kişilerin yaptığı hareketler görev aldığı krumlara ya da partilere mal edilebiliyor ama bu doğru değil. CHP her zaman basının ve gazetecilerin yanındadır. Sizler bizim mesai arkadaşımız ve kardeşimizsiniz. Dolayısıyla bu yaşanan bizi çok üzdü. Biz CHP olarak gereken her türlü tedbiri olacağız ve olaya dahil olan kim varsa hakkında gereği yapılacak. Olayın yaşandığı gece de yanınıza gelip söylemiştim ancak burada tekrar etmek istiyorum. Ben yaşananlardan dolayı hepinizden tekrar özür dilerim. Neticede bir eksiklik var, yanlış ve güvenlik zaafiyeti var. Biz bu konuda kendi özeleştirimizi de yaptık. Şu anda 4-5 kişinin kimliğini tespit ettik. Kalanlar için de çalışıyoruz.”

CHP'li Yücel, ziyareti ve konuşulanları daha sonra sosyal medya hesabından da duyurdu:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.