Dolar 32,3580
%-0.38
Euro 34,7747
%-0.09
Altın 2.401,370
%-0.88
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel’e sert çıkış: Suskunluğunun nedeni akıl tutulması

CHP'li Yücel’e sert çıkış: Suskunluğunun nedeni akıl tutulması

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde basın mensuplarına yönelik linç girişiminin yankıları devam ediyor. TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, yaşanan saldırıları sert bir dille kınarken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in suskunluğunu da eleştirdi. Umutoğulları, “Olayda adı geçen bir il başkanının bu kadar suskun kalması bizi çok üzüyor. Suskunluğunun nedeni bence akıl tutulması ve özgüvensizliğidir” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 01.09.2020 - 12:17

EGEPOSTASI - Geçtiğimiz Cumartesi günü Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen CHP İzmir İl Gençlik Kolları seçiminde sonuçların açıklanmasının ardından iki grup arasında çıkan kavga, olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yönelmişti. Kalabalık grup alanda bulunan basın mensuplarına karşı linç girişiminde bulunmuşlardı.

Yaşanan şiddet olayı ulusal ve yerel basında büyük tepki toplarken TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğlulları, konuğu olduğu TV35 Ana Haber Bülteni’nde yaşananlara ilişkin açıklamalar yaptı. Umutoğulları, yaşananların asla kabul edilemeyeceğini söyleyerek, “Bugün sessiz kalırsanız yarın sıra size gelecek. Ben bu olayın peşini bırakmayacağım ve sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

“GAZETECİLİK ONURUNA SALDIRI VAR”

TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, yaşanılan olayı kimsenin onaylayamayacağını belirterek şiddete uğrayan basın mensuplarının işverenlerine seslendi; “Ben o kişileri kınıyorum. Sebebi de şu; Biz buraya mağdur olan üç bayan arkadaşımızı çağırdık ama kendilerine izin verilmemiş. Tabi yaşananları CHP’ye mal etmek de doğru değil. Fakat şöyle bir durum var. Bu arkadaşlar bir mağduriyet yaşıyor ve burada gazetecilik onuruna bir saldırı var. Kongredeki tavır sorgulanması gereken bir tavır. Burada yanlış olan şu; İzmir’de CHP’yi en tepede temsil eden kişi CHP İzmir İl Başkanı. Bu kişinin oradaki basın mensuplarını ziyaret etmesi gerekiyordu. Ama kendisi bırakın ziyaret etmeyi bir telefon bile etmedi. Beni birkaç kişi dışında CHP’den hiç kimse aramadı. Buradan baktığımızda olayda adı geçen bir il başkanının bu kadar suskun kalması bizi çok üzüyor. Suskunluğunun nedeni  bence akıl tutulması ve özgüvensizliğidir” ifadelerini kullandı.

“PSİKOPAT RUHLU İNSANLAR PARTİDEN ATILMALI”

Türkiye’de basın mensuplarının zor günler geçirdiğini belirten Umutoğulları, “Mesleki baskılar şiddete dönüştü. Biz futbol maçındaki hakem gibiyiz hiçkimseyi memnun edemeyiz zaten kimseye yaranmak gibi bir çabamız da yok. Ama Türkiye’de işini yapmaya çalışan ve ekonomik olarak da zor durumda olan gazeteciler işini yapmaya çalışırken şiddete uğruyorlar. Cumartesi günü basın mensuplarına yaşatılan bu olayın üzerine gidilmeli ve sahipsiz kalmamalı. Bizim talebimiz şu; bu şiddeti kim yapmışsa o bulunsun, cezasını çeksin. İkinci talebimiz de CHP’den. Siyaseti içselleştirememiş, demokrasiyi sindirememiş bu psikopat ruhlu insanların partiden atılması gerekiyor. Yapılanların bu kişilerin yanlarına kalmaması için birinin ölmesi mi gerekyor. Buradan diğer gazete sahiplerine sesleniyorum. Muhabirlerinize sahip çıkın. Bugün bu arkadaşlara yapacaklar, yarın size yapacaklar. Bugün sessiz kalırsanız yarın sıra size gelecek. Ben bu olayın peşini bırakmayacağım ve sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

“ŞİDDETİ KENDİLERİNNE HAK GÖRÜYORLAR”
Alanda saldırıya maruz kalan altı basın mensubundan biri olan Egepostası muhabiri Tenzile Aşçı ise saldırıların altı kişiye değil basına yönelik olduğunu ifade ederek, “Burada özellikle gençlere ve İzmir’e yakışmayan bir durum var. Basın mensubu oradaki olaya aktarmakla yükümlüdür. Biz orada işimizi yaparken olayın bize dönmesi hiç hoş bir durum değildi. Bu olayı bir partiye de mal etmek istemiyorum. Orada herkes bize saldırdı diyemem. Saldıranlar çoğunluktaydı ama araya girenler de vardı. Ama yine de herhangi bir şekilde hoş görülebilecek bir durum yok. Çünkü bilinçli bir saldırıydı. Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği gençlik bu m? Şiddeti hoş görüyorlar, başkalarının canına ve malına kastetmeyi kendilerine hak görüyorlar. Yaşananlar sadece oradaki kişileri bağlamıyor. Çünkü ortada bir sistem var ve bizim sistemimiz artık başkasına şiddeti, gasbı ve darbı mazur görmeye başladı. Sistem bunu böyle yaptıktan sonra oradaki gençler buna ayak uydurmaya başladı. Bir de basın özgürlüğü diyoruz! Bu olayda iki kişi ön plana çıktık ama biz orada altı basın mensubuyduk ve altımıza da yönelik bir saldırı vardı. Olay altı kişi üzerinden basına yapılmış bir saldırıdır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.