Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kerem Ali Sürekli'den göçmen mesaisi

AK Partili Kerem Ali Sürekli'den göçmen mesaisi

Girit göçmeni olan Ak Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, Balkanlardan gelen Türk asıllı milletvekili ve bakanları ağırladı. Balkanlarda istikrar ve barıştan yana olduklarını ifade ederek, yurtdışında yaşayan Türklere seçilme hakkı vereceklerini açıkladı. “Yurt dışındaki Türk vatandaşlarına seçilme hakkı verilecek"

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 10:44
İZMİR - Sürekli, Ak Parti’nin dış yurt dışında yaşayan Türklere büyük önem verdiğini ve bu yüzden, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın kurduklarını hatırlatarak “TİKA'nın 2002-2014 döneminde 13 binin üzerinde proje yürüttük bunun büyük çoğunluğu Balkanlardır” diye konuştu..
Sürekli ‘’ Girit göçmenleri olarak mübadele döneminde Anadolu’ya ilk adım attığımız yer olan bu topraklarda Balkanlardan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan gurur duyuyorum. Balkan Türkleri olarak hepimizin ortak hafızasında ortak acılar yatmaktadır. 8 Ekim 1912’de 1. Balkan savaşı ile başlayan acıya ve gözyaşına gebe olan süreç, biz Girit Türkleri için 3 Aralık 1923 günü İzmir’de son bulmuştur. Anadolu’ya giriş kapımız olan bu topraklara sizlerde hoş geldiniz sefalar getirdiniz.’’ dedi.



Balkanlarda barış ve istikrarın buralarda yaşayan soydaşlarımız için çok önemli olduğuna dikkat çeken Sürekli “Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan ve Türkiye-Hırvatistan-Sırbistan üçlü mekanizmalarını da kullanarak, Balkan ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmeye, barış ve istikrarın kalıcı hale getirilmesi suretiyle toplumsal huzur ortamının tesisine katkı sağlamaya devam edeceğiz”diye konuştu.
Sürekli ayrıca Ak Parti döneminde ilk kez yurtdışında yaşayan Türklerin oy kullanmaya başladığına dikkat çekerek, yeni dönemde yurt dışında yaşayan Türklere seçilme hakkı da vereceklerini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.