Dolar 32,5332
%-0.04
Euro 34,8042
%-0.18
Altın 2.430,150
%0
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıç: 'Bize hayırcı diyenler, ilkelerini sorgulasın'

Kılıç: "Bize hayırcı diyenler, ilkelerini sorgulasın"

Seçim çalışmalarını yoğun tempoyla sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1'inci Bölge 2'nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Gaziemir Cuma Pazarı’nda vatandaşlarla buluştu.

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 10:19
İZMİR - Ardından İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Kılıç, dernek başkanlarına partisinin politikaları hakkında bilgi verdi.
7 Haziran seçimlerinin ardından partisi aleyhinde kara propaganda yürütülerek, MHP için uzlaşmaya yanaşmayan hayırcı parti izlenimi yaratılmak istendiğini kaydeden Kılıç, “Bize hayırcı diyenlerin ilk olarak kendi ilkelerini sorgulamaları gerekir. Seçimlerin ardından koalisyona yanaşmadığımız iddia edilerek hakkımızda kara propaganda üretildi. Bunun amacı yükselişe geçen ve Adalet ve Kalkınma Partisi karşısındaki tek istikrarlı güç olan partimizi geriletmektir” diye konuştu.
“Biz kimseye yapmayacağımız bir şeyin sözünü vermedik. Doğrularımızı söyledik ve bundan geri adım atmadık” diyen Senem Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Kendi doğrularından 360 derece dönenlerin Meclis’te terör örgütünün uzantılarıyla birlikte blok oluşturup bizi de içine katmayı düşünmelerini bile kabul edemeyiz. Kimsenin de Türk milliyetçilerini, terör örgütünün uzantılarıyla koalisyon kurmadı diye suçlama hakkı yoktur”



SUÇ BİZİM DEĞİL, ONLARIN
Koalisyon kurmak için 4 ana ilkelerini seçimin ardından beyan ettiklerini söyleyen Kılıç şu ifadeleri kullandı: “Bunlardan ilki Anayası’nın ilk dört maddesinin asla delinmemesiydi. Nedir bu dört madde: 'Dilimiz, bayrağımız, sınırlarımız ve üniter yapımız' Buna kim hayır ded? Biz demedik herhalde. Kimin hayır dediğini görmek isteyenler diğer partilerin seçim beyannamelerine baksın. Ne CHP’nin ne de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin beyannamesinde Türk sözcüğü geçiyor. Kısacası cevap ortadadır. İkinci şartımız çözüm süreci olarak adlandırılan ve aslında ülkemizi parçalamayı ve bölmeyi amaçlayan bir çözülme süreci anlamına gelen ihanetler silsilesinin bir an önce sona erdirilmesiydi. Maalesef, en başından beri dile getirdiklerimizin gerçekliği de ortaya çıktı. Çözüm adı altında şehirlere bombaların yığıldığını, devletin silahlı güçlerinin yetkili makamlarca geriye çekilerek ortalığın terör örgütüne terk edildiğini tüm milletimiz gördü. Biz, devlet terörle müzakere değil, mücade eder diyoruz. Türk milliyetçilerinin bu tavrı da gayet net ve açıktır. Teröristler ve uzantılarıyla Dolmabahçe Sarayı’nda masaya oturarak etrafa gülücükler saçanlar buna hayır dediyse koalisyon kurulamamasının suçu, bizde değil onlardadır”

KOALİSYONA HAZIRIZ
Partilerinin üçüncü şartının 17 - 25 Aralık Yolsuzluk Dosyası’nın araştırılması olduğunu hatırlatan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1'inci Bölge 2'nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç, partilerinin hala bunu diyebilen tek parti olduğuna dikkat çekti.
CHP’nin, yolsuzluk dosyalarını açmayacağını belirttiğine atıfta bulunan Kılıç, kamu kurumlarının hemen hemen tüm hücrelerine kadar sızmış bu denli büyük bir hırsızlık dosyasının peşini bırakamayacaklarını vurguladı. Son koşullarının ise Cumhurbaşkanı’nın yetki alana çekilmesi olduğunu belirten Senem Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz hala şartlarımızın arkasındayız. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi, seçimlerden sonra kim ki bu dediklerimize evet diyor, biz koalisyona hazırız. Ama kimse bizden terör örgütüyle yanyana gelmemizi beklemesin ve kim bizim şartlarımıza hayır diyorsa, çıksın neden hayır dediğini milletimizin önünde paylaşsın” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.