Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hotar'dan 'terör' çıkışı: Halk onların yanında değil

AK Partili Hotar'dan 'terör' çıkışı: Halk onların yanında değil

AK Parti 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. AK Partili Hotar'dan 'terör' çıkışı:

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 10:10
İZMİR - Doğu ve Güneydoğu’da sağlıklı bir seçim yapılması için sandıkların belirlenen yerlerde açılmasını istediklerini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Halkımız sandığa giden oylarını kime kullanmışsa, bu oyları en sağlıklı şekilde sandıktan çıkartmak başta devlet olmak üzere tüm ilgili kurumların görevidir.  Orada bir tehlike, risk varsa ve oradaki vatandaş bundan şikâyetçisiyse bununla ilgili kurum sandık taşıma kararını alabilmeliydi” dedi.


Sandık güvenliği için elimizden geleni yapacağız
Sandık güvenliği sağlanması yönünde yapılan çalışmanın amacının sandığa giren oyun sandığa girdiği şekliyle, tercih kimden yana kullanıldıysa onun için çıkması olduğunu vurgulayan Hotar, “Sonuçta sandık güvenliğini sağlamak kamunun, kamunun güvenliğini sağlamakta devletin görevi. Bizde o bölgelerde gereken her şeyi hem emniyet güçleri, hem teşkilatlarımız, hem ilgili birimlerimiz hatta ilgili STK’ları oyunuza sahip çıkın diyerek en sağlam şekliyle çıkaracağız” diye konuştu.


Halk terör örgütünün yanında değil
7 Haziran’dan sonra terörün artmasını eleştiren Hotar, “İki gerekçeleri var, birincisi kendi iradelerini tam olarak kullanamıyorlar.  İkincisi ancak korku siyaseti üreterek oradaki vatandaştan daha fazla oy alabiliyorlar. Artık halk onların yanında değil. Doğu ve güneydoğuda yaşayan hemşerilerimiz havalimanına, yola, hastaneye kavuştu. Bu hizmetler yapılırken terör örgütünün sürekli engellememeleriyle karşılaşıldı. Ekim olaylarında bu parti halkı sokağa çağırdı. İnsanlar öldü. Şimdi Mehmetçiklerimiz şehit oluyor, yollara mayınlar döşeniyor” diye konuştu.


Teröriste terörist diyemiyorlar
Bazı siyasi partilerin hain teröristlere terörist diyemeyip, gerilla dediğinin altını çizen Hotar, “Biz ‘kimse ölmesin, analar ağlamasın’ diyoruz. Öyleydi de… Şehitlerin olmadığı süreç böyle bir partinin varlık sürecini ortadan kaldıracak, sandık güvenliği olunca korkuyla sandığa oy sokamayacaklar. Halk hizmetten memnun olduğu sürece destek bulamayacaklar. Halk, terörden kurtaramadığı sürece bağımsız iradelerini kullanamayacak. Bunlar ancak korku siyaseti üreterek oradaki vatandaştan daha fazla oy alabilmeyi başarabiliyorlar” ifadelerini kullandı.


Terörle mücadele devam edecek
Tek bir terörist kalmayıncaya, silahlar gömülünceye kadar mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Hotar, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açıkladığı gibi terörle mücadele devam edecek. Artık o bölgenin halkı da bizlere ‘bundan sonra bırakmayın’ diyor. Terör örgütü şu anda panik halinde. Çok zayiat verdiler. Vatandaş ‘bunun sonunu getirmeden bırakmayın’ diyor. Teröristler ve bölücü terör örgütü Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir. AK Parti Türkiye’de ki bütün vatandaşlarımızın temsilcisidir. Biz AK Parti olarak 78 milyonun temsilcisiyiz” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.