Dolar 32,2754
%-0.63
Euro 34,6430
%-0.47
Altın 2.409,350
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'li Hotar: Torba yasa ile ulaşımda eşitliği sağladık

AK Parti'li Hotar: Torba yasa ile ulaşımda eşitliği sağladık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 65 yaş üstü yaşlıların, engelli, şehit ve gazi yakınlarının toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanacağını söyledi. Hotar, Torba Yasa ile bu konuda illerdeki farklı uygulamaların önüne geçerek, eşitlik sağladıklarını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 13:22
İZMİR - AK Parti’nin sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 65 yaş üstü yaşlıların, engelli, şehit ve gazi yakınlarının toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanması için başlattıkları çalışmanın Torba Yasa ile gerçekleştiğini belirterek, “Bu kişilerin illere göre farklı tarifelerle taşındığını gördük. Bazı illerimizde belli saatler arasında ücretsiz taşınırken birkaç ilde bedava, bazı illerde normal tarifeden taşınıyordu. Biz o kesimlere eşit davranılması ve hepsinin dikkate alındığı uygulama yapılmasını istedik. Sivil toplum kuruluşları, bilim adamları ve parti görüşü de bu yönde oluştu. Bu kesimlerin toplu taşımdan ücretsiz yararlanmaları yönündeki çalışmamızı, Başbakan’a sunduk. Başbakanımız da hassas yaklaşımla bunun talimatını verdi, ilgili bakanlığa yönlendirdi, kanunu hazırlandı ve meclis kapanmadan önce de tüm vekil arkadaşların desteği ile yasa çıktı. Bundan sonra Türkiye genelinde eşit bir şekilde ücretsiz olarak bu taşımadan yararlanacaklar. Ulaşımda eşitliği sağladık” dedi.

İNTİHARI ÖNLEME ÇALIŞMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, TÜİK’ün açıkladığı intihar ve intihar girişimi oranları üzerine harekete geçtiklerini ilkini yaptıkları çalıştayın ikincisine hazırlandıklarını vurgulayarak, Hükümet olarak intihar oranlarını azaltmak için tedbirler alacaklarını açıkladı. Hotar, “İntiharın psikolojik sebepleri dışında sosyal ve ekonomik sebeplerinin çözümü için çaba sarpediyoruz. Örneğin kredi kartı borcundan intiharı önlemeye çalışıyoruz. Çünkü kredi kartı borcundan dolayı en fazla cezaevine girilir ya da şiddetli geçimsizlikte boşanma gerçekleşir. İnsan, bu nedenlerden dolayı hayatına son verecek noktaya gelmemeli. Belki bir takım yardım kanalları oluşturacağız mevcutları güçlendireceğiz. Sosyolog, psikolog ve din adamlarının da içinde yer alacağı uzman ekipler görevlendireceğiz” dedi.(Elif DEMİRCİ - DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.