Dolar 32,4018
%0.13
Euro 34,7914
%0
Altın 2.402,630
%0.24
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de sandık mesaisi: 13 ilçede delege seçimi yapıldı!

AK Parti İzmir'de sandık mesaisi: 13 ilçede delege seçimi yapıldı!

AK Parti İzmir’de, Kasım ayında yapılacak olağan ilçe kongreleri öncesi delege seçimleri start aldı.İlk gün mesaisinde 13 ilçede seçim yapıldı. Seçimleri AK Parti İzmir İl Koordinatörleri Mehmet Yüksel ve Salih Koca’da takip etti. Genel Merkezin talimatıyla her ilçede tek listeyle seçime gidildi, 400'er delege seçildi. İl Başkanı Bülent Delican, “AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği delege seçimleri tüm Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi şenliği havasında gerçekleşiyor. Üyelerimizin partilerine ve ülkelerine sahip çıktıklarını görmek oldukça sevindirici” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.10.2014 - 15:52
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti’nin 5’inci Olağan Kongre takvimi işlemeye başladı. İzmir teşkilatında  seçim startı verilirken, Kasım ayında yapılacak ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegelerin seçimi için üyeler sandık başına gitti. İki güne yayılan delege seçimlerinin ilk gününde Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Çeşme, Foça, Karabağlar, Konak, Ödemiş ve Tire ilçelerinde seçimler tamamladı. AK Parti İzmir İl Koordinatörleri Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca’da kentte delege mesaisini takip etti. İkiliye İl Başkanı Bülent Delican ve Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan da eşlik etti.


LİSTEDE OLMAYANLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Oy kullanma işlemi saat 10:00’da başlarken, 16:00’ya kadar devam etti. İlçelerde üyelerin sandığa gitme oranı düşük kaldı. Listelerde kendilerini göremeyen bir çok partili ilçe başkanlarına tepki gösterdi.

KİMLER YAZILDI
Genel Merkezin talimatıyla her ilçede tek listeyle seçime gidildi. Genel Merkez'in açıkladığı prensip kararlarına göre her ilçeden seçilen 400 delegenin yüzde 40'ı mahalle teşkilatlarından, yüzde 50'si mevcut yönetim, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, İl Disiplin Kurulu, İl Hakem Kurulu üyelerinden, yüzde 10'u da o ilçedeki kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarlar, esnaf temsilcileri ve partinin üst yönetimi tarafından önerilen isimlerden oluştu.

PAZAR GÜNÜ 11 İLÇEDE
AK Parti İzmir’de delege seçimlerinin Pazar mesaisinde ise Karşıyaka, Bornova, Çiğli, Dikili, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerinde sandık kurulacak.

6 İLÇE DE ERTELEME
Urla, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar ilçe başkanlarının yeni atanması, Kiraz’da ise henüz atama yapılmaması nedeniyle bu ilçelerde delege seçimleri bir sonraki hafta yapılacak.

İLÇELER KASIMDA
AK Parti’de delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından 1 Kasım-31 Aralık tarihlerinde ilçe olağan kongreleri yapılacak. Yenilenecek ilçe teşkilatlarının ardından Şubat ayında il kongresi yapılacak.

DELİCAN:  DEMOKRASİ ŞÖLENİ
Delege seçimlerini yakından takip eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, delege seçimlerinin parti içi demokrasinin temel taşı olduğunu vurguladı. Delican, “AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği delege seçimleri tüm Türkiye’ye örnek olacak bir demokrasi şenliği havasında ile gerçekleşiyor. Üyelerimizin seçimlere katılımının oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Üyelerimizin partilerine ve ülkelerine sahip çıktıklarını görmek oldukça sevindirici” dedi. 

“DELEGELERİMİZ TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLAYACAK”
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, toplumun her kesimini kucaklayacak delegeler seçeceklerini vurgulayarak, “22 Şubat 2015 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacak. 5’inci Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delegelerimizin seçimidir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Kongre süreci Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan yeni anayasanın milletle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. 2015 ve 2019 seçimlerinin alt yapısını gerçekleşen kongrelerde sağlamış olacağız. Türkiye’de anayasa değişikliğine ihtiyaç var. AK Parti’nin önümüzdeki genel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelmesi gerekiyor. Bu anayasa Türkiye’nin geleceğiyle örtüşmüyor. Vesayet rejiminin kalıntısı bir anayasa, çağdaş Türkiye’ye giden yolda hızımızı kesiyor. Güçlü bir iktidar, yeni bir anayasa için AK Parti’nin önümüzdeki seçimleri organize edecek güçlü bir teşkilat yapısına ulaşması gerekiyor. Bu bir kan değişimi. AK Parti teşkilatlarında belli bir disiplin ve çalışma zaten var. Revizyon yaparak dinamik kadrolar kuruyoruz. Bu yapının oluşması için üyelerimizin katkısı gerekiyor. Partiye ve ülkeye sahip çıkacaklarına eminim. Sandıklara gelerek oylarını kullanıyorlar. Delege seçimini eksiksiz ve hatasız tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

KOCA: BUGÜN DÜĞÜN GÜNÜMÜZ
AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İzmir İl Koordinatörü Salih Koca ise delege seçimlerini düğün ve şölen havasında hep birlikte yaşadıklarını belirtti. Koca delege seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi, “Bugün ve yarın İzmir’de 5’inci Olağan Kongre seçimlerimize yönelik köy ve mahallelerimizde delege seçimleri yapılmaktadır. Bugün aslında partimizin bir düğün günüdür. Düğün ve şölen havasında delege seçimlerimizi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu delege seçimleri ile birlikte demokrasiyi kılcal damarlarımıza kadar işletmiş, yaşatmış oluyoruz. Gezmiş, görmüş olduğumuz sandıklarda delegelerimizin yoğun bir katılımının olduğunu izledik. Bu anlamda ilçe delege seçimlerinde üyelerimizin bu kadar yoğun bir teveccüh göstermesinin demokrasimiz adına oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Yapılacak bu delege seçimleri ile birlikte ilçe kongrelerimiz de büyük bir uyum içerisinde gerçekleşecek ve demokrasi şölenini hep birlikte yaşayacağız. Bu sayede İzmir’imiz, İzmir’imizin 30 ilçesi, demokrasi ve ülkemiz kazanacak. Delege seçimlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gün içerisinde gezdiğimiz sandıklarda herhangi bir sorun olmadığını gördük ve yapılan çalışmalardan memnun kaldık. Bu çalışmalarda emeği geçen başta İl Başkanımız Bülent Delican, Teşkilat Başkanlığımız olmak üzere ilçe başkanlarımıza, görev almış mahalle başkanlarımız ve tüm AK Partililere teşekkür ediyorum”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.