Dolar 32,4339
%-0.16
Euro 34,7540
%-0.62
Altın 2.436,080
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
​Tamay'dan flaş stat açıklaması

​Tamay'dan flaş stat açıklaması

Hazırladığı Alsancak Stadı projesiyle dikkatleri üzerine çeken CHP'nin Mimar Milletvekili Aday Adayı Erkut Tamay, Radyo Egepostası'na önemli açıklamalarda bulundu. Alsancak Stadı ile ilgili tartışmalara değinen Tamay, "Siyaset malzemesi yapıldığı için herkes gibi beni de bu konu sıktı. Bu yüzden böyle bir proje hazırlama isteği hissettim" dedi. Tamay, "Kayıkçı kavgası"na dönüşen tartışmayı, kendi hazırladığı stat projesinin bitireceğini savundu.

  • Ege Postası
  • 28.01.2015 - 15:38
EGEPOSTASI - Mithat Umutoğulları ile Gündem programında Umutoğulları ve Adem Nakçı'nın sorularını yanıtlayan Erkut Tamay, hazırladığı Alsancak Stadı'ndan, ön seçime çeşitli konularda önemli açıklamalar yaptı. Tamay, hazırladığı stat projesinin Alsancak Stadı kavgasını bitirecek nitelikte olduğunu vurguladı. CHP'de biat değil demokrasi olduğunu belirten Tamay, ön seçim için de "Ön seçim benim olmazsa olmazım" diye konuştu. Tamay şu açıklamalarda bulundu:


SORUN VARSA ÜRETİP ÇÖZMEK LAZIM
Hazırladığım Alsancak stadı projesi mevcut sorunu çözecek bir projedir. Proje hazırlarken ayakları yere sağlam basan  bir proje olması lazım 'laf olsun torba dolsun' diye hazırlanan projeler bir süre sonra güncelliğini yitirir. Her İzmirli gibi Alsancak stadı ile ilgili benim de bir çok anım var. Stat sorunu, stat sorunu sürekli konuşulduğu ve siyaset malzemesi yapıldığı için herkes gibi beni de sıktı ve böyle bir proje hazırlama isteği hissettim.   Projelerimiz için kamuoyu oluşturuyoruz. İzmir sevdasıyla sorunlara çözüm için getiriyoruz. Sorun olarak gördüğümüz bir olayın illaki çözümü vardır. Eğer sorun olarak görmüyorsanız o zaman çözüm aramayıp rafa kaldıracaksınız. Kayıkçı kavgası oluyor bir taraftan biri çekiyor diğer taraftan başka biri sürekli bir siyaset malzemesi olarak bakılıyor. Sorun varsa çözüm üretip çözeceksin. Stat sorunu çözülmediği için başarısızlık oluyor. İzmir takımlarının halini görüyorsunuz.


"PROJE ÜTERMEK GÖNÜL İŞİ"
Buca ile ilgili birçok projem var. Sorunları gördüğümüz yerde çözüm önerisiyle gitmek daha mantıklı benim olaylara yaklaşımım budur. Yoksa her gün trafik içerisinde araç kullanırken veya toplu taşıma ile gidip gelirken neler yapmalıyız sorunları çözmek için bunu üzerine projeler üretmeye çalışıyorum özel yaşamımdan zaman ayırarak yapmaya çalışıyorum. bu birazda gönül işi. sorunları dile getirmek değil önemli olan çözüm getirmek. Bunu kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz. Sosyal medyanın yaygın hale gelmesi bizim gibi insanların fikirlerini daha çok kesime ulaştırmasını da sağlıyor. Projelerin geri dönüşü bize olumlu oluyor. 
EXPO BUCA KAYNAKLARDA YAPILMASI GEREKİR
 Kentin sorunlarını biliyorum ve  ona göre proje üretmeye çalışıyorum. Projelerin hayata geçirilmesi kolay olmuyor emek gerektiriyor bunu haricinde bulunduğunuz konumda çok önemli. Projeleri sahiplenmek gerekiyor. Ama bunlar olmuyor neden siyaseten olmuyor. Ayrıca projeleri bulunduğumuz mevki gereğiyle takip edemiyor ve hayata geçiremiyoruz. O yüzden aktif siyaset içerisinde yer almak istiyorum. Stat projesi, bir meydan projesi veya alt-üst geçit yapmak kamu kaynağıyla olur. Ben Çevik Bir ve  Kasaplar Meydan projesi hazırladım. Koruma amaçlı imar planı projeleri var. EXPO 2025 Buca Kaynaklar'da yapılması için projelerim var. Neden Buca Kaynaklar, ulaşım kolaylığı bunda etkin. O bölgedeki kamulaştırma yükünün az olması. 

50 BİN KİŞİLİK STAD 10 BİN KİŞİK KAPALI SPOR SALONU
Atatürk Spor Kompleksi projesi hakkında bilgi veren Tamay, "Mevki olarak anlatmak istemiyorum şimdilik sadece içeriğini anlatayım. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına spora özendirilmesi lazım devlet eliyle olması gerek. Bonzai gündemde olan uyuşturucu bunlardan uzak tutmakla ilgili spor alanlarının yaygınlaştırmak ve çoğaltılması lazım. Altay statı mevcut yerinde yıkılıp yapılması gerek onunda projesi hazır. Atatürk Spor Kompleksi projesi de hazır 50 bin kişilik stadyum, 3 antrenman sahası 10 bin kişilik kapalı spor salonu ve 2 bin kişilik otopark içinde bulunduğu İzmir'in ulaşım anlamında ana arterlerine yakın bir alan. 

"STAD TARTIŞMASINA SON NOKTAYI KOYACAK"
Otoban bağlantısı olmasından dolayı gündemde olan Alsancak stadıyla birlikte stat tartışmalarına noktayı koyacaktır. Bakanlık düzeyinde hükümet nezdinde yapılması gerek kamulaştırma yapılması gerekiyor. Maliyet anlamında 250-300 milyon TL ile yatırıma dönüştürebilinir. çözümü biliyoruz projeyi yapıyoruz. Ama hayata geçirmek ile iglili bir yere gelip tıkanıyoruz. Çünkü yetkimiz yok. Çok değerli belediye başkanlarımız var. Projelerimizi elimizden geldiğince yere ulaştırmaya çalışıyoruz. Büyükşehir bütçesiyle de yapılabilir. Şehrin merkezi tam orta nokta bence stat tartışmasında kayık kavgasına son vereceğiz.

"TARIM SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ"
Şimdi özellikle seçim çalışmalarıyla ilgili Selçuk, Menderes ve Torbalı örgütleriyle toplantılar yapıyoruz. Orada da projelerimizi anlatıyoruz. Köy Üretici Birlikleri Kooperatifi (KÜBİK) kurulması öncelikli projemiz. İçinde üreticilerin seracılık ve büyük baş hayvancılık konusunda bulunduğu bölgenin coğrafi yapı olarak hangisine uygunsa ona göre üretim çiftliği projesi var. Lafta kalmıyor projeleri hazır mimarın dili çizimleridir. O anlamda üç boyutlu görsellere çok önem veriyorum. Bu üretim çiftliği içerisinde en önemlisi geri dönüşüm olmasıdır. Geri dönüşüm ile Bio-enerjisini kendi enerjisi kendi üretecek tarımda istihdamı artıracak proje olarak düşünüyorum. köyden kente göçü engelleyeceğini düşünüyorum. Hükümet nezdinde çıkacak yasalarla sübvanse edilmesi lazım teşvikler alması gerek. O köydeki insanların sadece kendi bütçeleriyle hayata geçirilmesi mümkün değil merkezi hükümet tarafından desteklenmelidir. Tarım projelerimizi parti politikası haline getirebiliriz. Türkiye'ye yararına kullanabiliriz. Genel başkandan randevu alıp kendisine sunmayı düşünüyorum. Bunun çalışmaları sürdürüyoruz.

PROJELERİMİ GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLUNA ANLATACAĞIM
CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nunda gündeminde olan yurt yada öğrenci barınma merkezleri ile ilgili projelerimiz var. Bu projelerimizi Genel Başkanımızdan randevu alıp kendisine sunum yapacağım. Neydi bu proje:
Öğrenciliğimizde bizimde yaşadığımız konaklama sorunumuz vardı. Öğrenci kenti Buca'da yaşıyoruz. Öğrencilerle görüşüyoruz geri bildirim şeklinde Genel Başkanımızın Umuda Yolculuk kampındaki söylemi olan bütün öğrencilerimize yurt imkanı sağlanacak söyleminden yola çıkarak bir ihtiyacı karşılamak için farklı bir konsept oluşturdum. Bulundukları bölgede dışarıdan gelen aileleri konaklayacak bir alan yok. Öğrenci yurdu ve veli konukevi projemiz var. Kampüs şeklinde olacak içerisinde sosyal tesisler olacak. Bunu da partinin politikası haline dönüştürebiliriz. Üniversitesi olan bütün kentlere yayabiliriz. 

HALKA HİTAP EDECEĞİZ
Yapılan projelere siyaseten bakmamak lazım. O açıdan bakıldığı için  projeler hayata geçirilemiyor. Milletvekili aday adaylığı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor, toplumsal çalışmalarımız projelerimiz hep halkın ihtiyacı olan şeyler. İstekleri ve ihtiyaçlarını buluşturmaktır. Siyasetçi toplumdan her zaman bir adım önde olmalıdır. Gerçekten bu isteklere ihtiyaç var mı bunu görebilmeli ve hayata geçirebilmeli. Yolsuzluk ve usulsüzlükten uzak durarak hitap ettiği halka en iyi hizmeti vermek zorundadır.

CHP'DE DEMOKRASİ VAR, BİAT KÜLTÜRÜ YOK
Bizim partimiz dinamik bir parti herkesin konuşmaya hakkı vardır. zaten parti böyle olmalıdır. Biat kültürüyle nereye kadar gideceksiniz. Tek adaylı kongreler görüyoruz ne kadar doğru böyle bir şey olabilir m? Bizim kongrelerimiz 3 adaylı, 4 adaylı demokrasi şöleni şeklinde oluyor. Bizim içimizde kavga yok. ilk kongreye götürme de ben yoktum ikinci imza sürecinde bulundum. İlçe başkanımız 2 seçim geçirmişti yıpranmışlık, yorgunluk o emareleri görüyorduk. Partililik bilinciyle de buna bir  müdahale etmek anlamıyla  Buca'da siyaset yapan arkadaşlarla ortak bir karar verdik tüzükten gelen hakkımızla olağanüstü kongre talep ettik. Dışarıdan kavga, kaos olarak görünebilir ancak öyle değil. Bizim Buca'da hiçbir arkadaşımızla kişisel sorunumuz yok ki aynı ilçede yaşıyoruz. Neden destek vermediklerini söylüyorlar. Gayet demokratik biçimde gündeme getiriyoruz. CHP'de siyasete böyle bakıyoruz. Canlı ve dinamik ilerliyor. İlçe başkanı beni disipline gönderdi ama ben bunu kişisel olarak algılamıyorum hala görüşüyoruz. Bu bir iç hesaplaşma değil.

BEN TATI DÖNEMİNDE HİZMETİN KAVGASINI VERDİM
Tabi özeleştiri yapmak gerek, dönüp geriye baktığımızda yaptığımız hataları görüyoruz. O dönem her konuda haklıydım dediğim bir konu yok. Daha farklı bir üslup izleyebilirdik  başkanımıza karşı ama benim karşı çıkışlarım hep insanların ihtiyaçlarına yönelikti yapılması gerekenlerdi. Siyasetçi olarak geziyorsunuz insanların evine gidiyorsunuz. onlardan aldığımız geri bildirimlerde nelere ihtiyaç var. Toplumdan aldığımız talepleri o ihtiyaca gerek var mı nasıl bir çözüm önerisi gerekiyor ona meclis üyesi olduğumda onun kavgasını verdik. Ya belediye başkanı ya da milletvekili olmak gerekiyor. bunlara cevap vermek için.Levent Piriştina'ya karşı bir muhalefet yapmıyorum zaten daha göreve geleli 9- 10  ay oldu. 

ÖN SEÇİM OLMAZSA OLMAZIM
Yöntem nasıl olur onu şuan kestiremiyoruz, belirsizlik var. Ben önseçim istiyorum ben örgütün karşısına çıkıp gençlik kollarından beri gelen bir çalışma düzenim var. 2002 yılında partiye kaydımı yaptırdım. Emeğimiz var. Bu emeğin karşılığını önseçimde görmek istiyorum gerçekten insanların ihtiyaçlarına çözüm getirebilmiş, dertlerine dokunabilmişmiyim. Atamayla gelen arkadaşlar maalesef İzmir'i bilmiyor. Onlar içinde zor oluyor. Siyasete uzun soluklu bakıyorsanız bu olmaz başarılı olamazsınız başka bir yerden gelmişsiniz, İzmir'i tanımıyorsunuz, kimseyi bilmiyorsunuz bu yaklaşım kendi önünüzü tıkar. Başarılı olamazsınız. Ben İzmir'in vekili olacağım hatta projelerimle Türkiye'nin milletvekili olacağım.

GEZİ RUHUNU YAŞATMAK İÇİN SİYASETTE GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM
Önseçimde daha önce şöyle kaygılar vardı. Örgütün talebiyle çıkan isimler önceden partimize tanınmıyordu. bu az oy getirir kaygısı yaratıyordu. Örgüt içerisinde aktif olan arkadaşlarımızın çok oy getireceği söz konusuydu. artık günümüzde bu kaygı ortadan kalkmalı. Önseçim için çalışıyorum. Birinci bölgede her ilçeye gidip ulaşmaya çalışıyorum. Önseçimden kaçmanın bir anlamı yok. Örgütte kendini kamuoyuna da tanıtabiliyor. zamanın ruhunu iyi okumak lazım. Gezi ruhu diyorsanız kuşak farkını ortada kaldırmak için siyaseti gençleştirmemiz lazım. Kuşak çatışmasını ortadan kaldırmalıyız. O gençlerin yaşam tarzlarını, hayattan beklentilerini iyi anlamak lazım. CHP'de gençlere önem verilmelidir. Ben onlara söz vermenin ötesinde projeler geliştiriyorum. Genç işsizliği ortadan kaldırmak için çünkü onların en büyük sorunu işsizlik. Siyaseten reklam yapmayı sevmiyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.