Dolar 32,4400
%-0.14
Euro 34,7496
%-0.64
Altın 2.439,490
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürsel Erol açık ara önde

Gürsel Erol açık ara önde

“CHP’nin karakutusu” diye anılan, bir dönem, üyeliğinin Tire’de bulunması nedeniyle, İzmir’den aday adayı olacağı konuşulan, CHP Tunceli Milletvekili Aday Adayı Gürsel Erol, kısa sürede Tunceli halkının gönlüne girmeyi başardı. CHP genel merkezinin yaptırdığı ankette, en yüksek oy Erol’a çıktı.

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 14:29
EGEPOSTASI – Optima Siyasi Araştırma ve Anket Tanıtım Hizmetleri Elazığ Temsilciliği tarafından yapılan “Tunceli ili siyasi anket raporu”nda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. HDP’nin ve sağ görüşlü seçmenlerin yoğun olduğu bölgelerde dahi adı aday adayı olarak geçen isimler arasında, CHP’li Gürsel Erol’un zirveye yerleştiği dikkat çekti.
Saha uygulaması 15 Aralık 2014 - 15 ocak 2015 tarihleri arasında yapılırken, Tunceli ve ilçelerinde 3 bin kişiyle yüz yüze görüşüldü.  Halkın siyasi oy eğilimini ve sosyo-politik gündeme dair nabzını ölçmek amacıyla gerçekleştirilen araştırmanın hata payı binde 93 olarak öngörülürken, ilk bölümde katılımcıların siyasi özellikleri ve bölgenin siyasi yapısı göz önünde bulundurularak yaş, cinsiyet, eğitim durumları ilgili sorular yöneltildi.
İkinci bölümde seçmenin siyasi eğilimi, siyeset kurumundan beklentileri, aday faktörleri üzerinde yoğunlaşarak aday adayı olarak bölgede ismi geçenlerin isimleri sorgulandı. İkinci bölümde özellikle aday faktörü yanında parti faktörü ve genel başkan faktörlerine yoğunlaşıldı. Anketin üçüncü bölümünde bölgede mevcut vekillerin ve belediye başkanlarının hizmet performansları ve seçmen nezdindeki durumları sorgulandı.
Ankete yoğun katılımın en fazla olduğu yer Tunceli merkez, Çemişgezek, Pertek ve Hozat ilçeleri oldu. Ankete katılanların 18-65 yaş aralığında olduğu görülürken, 40-60 yaş aralığı seçmenin yoğunluğu dikkat çekti. Anketten çarpıcı sonuçlar şöyle:

KILIÇDAROĞLU’NA BÜYÜK DESTEK

Ankete katılanların yüzde 90’ı CHP Genel Başkanı’na destek veriyor.
“Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz” sorusuna katılımcıların yüzde 55i CHP, yüzde  45’i “diğer partiler” olarak cevap verdi.
Ankete katılanların yüzde 85’i mevcut CHP milletvekillerinin tekrar aday olmasından yana olmadıklarını belirtti.
Ankete katılanların yüzde 65’i aday tercihinin Tuncelili olmasından yana olduklarını belirtti.
Her 100 seçmenden 30’u adaya göre oy vereceklerini ifade etti.
Ankete katılanlara, “Yaşadığınız il, ilçenin veya beldenin belediye başkanının hizmetlerinden memnun musunuz” diye soruldu. Memnuniyet oranı il merkezinde yüzde 32, ilçe ve beldelerde yüzde 30 bandında olduğu görüldü.
Bölgede mevcut potansiyel aday adayı olarak adı geçen siyasetçi işadamlarının isimleri de seçmene soruldu. Seçmene sorulan “Tunceli iline hangi isimler faydalı olur ve Tunceli ilini kimler temsil etmeli” sorusuna verilen cevaplarda seçmenin cevabı yüzde 35 ile Gürsel Erol oldu. Ankette aşağıdaki tablo ortaya çıktı.
Ali Rıza Olcay yüzde 10
Sinan Samat yüzde 17
Kamer Genç      yüzde 15
Zülfü Doğan   yüzde  2
Hüseyin Aygün yüzde 12
Nevzat Altan yüzde 2
Gürsel Erol    yüzde  35

Hasan Güyüldar   yüzde 5
Bekir Gündoğan  yüzde 2
Bölgede HDP’nin oy potansiyeli göz önünde bulundurularak özellikle Çemişgezek, Pertek ve Hozat ilçelerinde sağ seçmenin çoğunlukta olduğu bölgelerde, seçmenlerin CHP’ye oy vermesinde aday faktörünün büyük önem arz ettiğini ortaya çıkaran ankette çoğu aday adayının, CHP’ye artı oy getirecek potansiyel aday olmadıkları, sağ seçmeni ikna edecek potansiyelde olmadıkları ifade edildi. Gürsel  Erol’un aday olması mevcut sağ seçmenin olduğu bölgede daha iyi oy alabilir ancak 2. sıra adayının önemli bir konumda olduğu görülmüştür. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.