Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 70 yaşındaki karı kocanın ihracı istendi!

CHP İzmir'de 70 yaşındaki karı kocanın ihracı istendi!

Yerel seçimlerden bu yana 10 ay geçerken, CHP İzmir’de parti aleyhine çalışanlara yönelik disiplin süreci işlemeye devam ediyor. CHP Foça eski İlçe Başkanı, DSP Foça Belediye Başkan Adayı Osman Mert’in anne ve babasının ihracı istendi. 70 yaşındaki karı koca aynı zamanda kanser tedavisi görürken, Mert yaşanan gelişmeye isyan etti, “12 yaşında da oğlum var. Öyle bir karar alsınlar ki 18 yaşına geldiğinde oğlumun da partiye üye olmasını engellesinler. Rahmetli dedem Osman Mert CHP’nin kurucu ilçe başkanlarından… Ailecek partiye hizmet verdik. Bu neyin hesaplaşması” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.01.2015 - 12:42
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de İl eski Başkanı Ali Engin döneminde yerel seçimlerde parti aleyhine çalışanlar hakkında başlatılan disiplin süreci yeni il başkanı Bedri Serter döneminde de devam ediyor. Son il yönetim kurulu toplantısında Foça’dan 14 partili kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Partinin yerel seçimlere yönelik iç hesaplaşması seçimlerden bu yana 10 ay geçmesine rağmen devam ederken, Foça’da disipline gönderilen isimler arasında olan Oktay Mert ve Alev Mert dikkat çekti. Kanser tedavisi gören 70 yaşındaki karı koca aynı zamanda CHP Foça eski İlçe Başkanı Osman Mert’İn anne ve babası...  Mert, yerel seçimlerde CHP'den belediye başkanlığına talip olurken,  parti yola mevcut belediye başkanı Gökhan Demirağ ile devam edince CHP’den istifa ederek DSP’den belediye başkan adayı olmuştu.


OĞLUM İÇİN DE KARAR ALSINLAR
CHP Foça İlçe eski Başkanı Osman Mert, anne ve babasının disipline sevk edilmesiyle ilgili şunları söyledi;
“70 yaşında babam 68 yaşında annemin seçimler bittikten 10 ay sonra ne düşünülerek partiden ihraçları isteniyor anlamadım.Üstelik hastalar ve kanser tedavisi görüyorlar.12 yaşında da oğlum var. Öyle bir karar alsınlar ki 18 yaşına geldiğinde oğlumun da partiye üye olmasını engellesinler. Rahmetli dedem Osman Mert CHP’nin kurucu ilçe başkanlarından…Ailecek partiye hizmet verdik. Bu neyin hesaplaşması. Benim yerel seçimler öncesinde vermiş olduğum  tepki CHP’ye değildi. CHP’nin içindeki, sözünün arkasında durmayan yöneticilereydi. DSP’den aday oldum üye olmadım. Mazbatımı almadan CHP’ye geçecektim. Kazanan CHP’li bir belediye başkanı olacaktı. Tepkim Atatürk’ün partisine değil, bu partiyi yanlış kullananlaraydı” 
 
AYLAR ÖNCE GÖNDERDİK
CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer ise disipline gönderilen 14 isim hakkında şu açıklamayı yaptı,
“Yerel seçim sonrası 39 partili hakkında disiplin işlemi başlattık. İl başkanlığı dosyaları delil yetersizliğinden geri gönderdi. Yaptığımız çalışmanın ardından 14 ismin parti aleyhine yönelik çalıştığını belgeledik ve tekrar yolladık. Haziran ayından beri dosyalar il başkanlığındaydı. Yeni işleme konuldu. Eski ilçe başkanının anne ve babası da var bu isimler arasında. Kimseyi göndermek istemezdik ama partinin bir vicdanı var”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.