Dolar 32,5379
%0.16
Euro 34,9148
%-0.16
Altın 2.436,950
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partili Oğuz'dan Çelebi’nin istifası sonrası ilk açıklama: İnşallah yeni bir parti kurar ve boyunun ölçüsünü alır

Memleket Partili Oğuz'dan Çelebi’nin istifası sonrası ilk açıklama: İnşallah yeni bir parti kurar ve boyunun ölçüsünü alır

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin Memleket Partisi üyeliğinden istifa etmesini Ege Postası’na değerlendirdi. İsitfa açıklamasında partiyi eleştiren Çelebi’nin parti içinde uyum sorunu ve fikir ayrılıkları yaşadığına dikkat çeken Oğuz, “Partiden ayrılırken kamuoyuna mutlaka birtakım gerekçeler yaratma zorunluluğu hissettiğini düşünüyorum. Bu sebepten dolayı yolu açık olsun. İnşallah yeni bir parti kurar ve boyunun ölçüsünü alır” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.02.2022 - 11:44

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – Geçtiğimiz aylarda Memleket Partisi’ndeki görevlerinden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bugün de parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Çelebi “Israrlı uyarılarıma rağmen, 'ben’ değil ‘biz’ olamadığımızdan, kuruluş ilkelerine rotasına aykırı tutum ve söylemlerden, parti kurulları işletilmeyerek ortak akıl devre dışı bırakıldığından, partinin büyümesi azimle devam ettirilmediğinden, gençlerin dinamizmine ve heveslerine ket vurulduğundan, iftira üreten ve yayan, ayrımcılık yapan kişilere disiplin işletilmeyerek göz yumulmasından ötürü Memleket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.

OĞUZ: BU KARARI BEKLİYORDUK

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Çelebi’nin istifasıyla ilgili Ege Postası’na açıklamalarda bulundu. Oğuz, “Zaten partiden istifa edeceğini önceden duyurmuştu, bekliyorduk. Partideki görevlerinden de ayrılmıştı. Bu beklenen sonuç ama kendisi zamanlamasını herhalde asker kökenli olduğu için tam Ukrayna Savaşı’nın çıktığı güne denk getirdi diye düşünüyorum” yorumunu yaptı.

“UYUM SORUNU YAŞADI”

Çelebi’nin Memleket Partisi’nde uyum sorunu yaşadığının altını çizen Oğuz, “Çelebi bize katılma kararı verdiği zaman CHP’den istifa etmişti. Kendisi yeni parti kurma düşüncesi içerisindeydi, sonra bize katılma kararı verdi. Partiye katılma kararından sonra parti içerisinde uyum problemleri yaşadı. Düşünsel olarak parti politikalarını belirleme ve parti stratejilerini çizme konusunda parti meclisi ve MYK’yla fikir ayrılıklarına düştü.” dedi. 

“İNŞALLAH YENİ BİR PARTİ KURAR VE BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR”

Oğuz, Çelebi’nin parti üyeliğinden istifasına neden olarak gösterdiği gerekçelerle ilgili de şunları söyledi:

“Tabii kendisinin partiden ayrılırken kamuoyuna mutlaka birtakım gerekçeler yaratma zorunluluğu hissettiğini düşünüyorum. Bu sebepten dolayı yolu açık olsun. Kendisiyle biz CHP’de de siyaset yaptık. CHP’de siyaset yaptığımız dönemde CHP ile kadroları ile sürekli çatışma içinde uyum sorunu yaşayan bir milletvekilimizdi. Yolu açık olsun, inşallah yeni bir parti kurar ve boyunun ölçüsünü alır” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.