Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özbadur sordu: Zeytineli'ndeki israfı nasıl açıklayacaklar?

CHP'li Özbadur sordu: Zeytineli'ndeki israfı nasıl açıklayacaklar?

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Büyük İzmir'de yayınlanan 10. Köy programının konuğu oldu. Urla Zeytineli’nde Ensar Vakfı’na bedelsiz verilen arazide daha önce tadilatı yapılmış yapıların yıkılmasına tepki gösteren Özbadur, "Buradaki binalar yıkılıyor. Yerine ne yapılacak? Bu kadar ekonomik kriz varken bol keseden atmak ne demek? Bugün tasarruf kapsamında birçok belediyemizin ödeneklerini kısarken, buradaki israfı nasıl açıklayacaklar? Burası gerçekten doğal bir güzellik ve bunun yok edilmesine izin vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 24.02.2022 - 15:45

EGEPOSTASI – CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Büyük İzmir’de yayınlanan 10. Köy programında Birol Soylu’nun Urla ve kent gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. 

Özbadur, Urla Belediyesi’ndeki kayyum yönetimi, Zeytineli’nde Ensar Vakfı’na bedelsiz verilen arazi, ilçe örgütünün çalışmaları, seçim hazırlıkları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Urla’daki yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Özbadur’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

'KAYYUM YÖNETİMİ' AÇIKLAMASI

"Biliyorsunuz ki belediyeler kurumsaldır, kamudur, ama aslında yarı da siyasaldır. Halk tarafından seçilen bir yönetici başa gelir. Bu yöneticinin görevi halkın yararına yatırım ve projeler üretmektir. Urla’da 2019 seçimlerinde seçmen sayımız 49 bindi. Bu sayının yüzde 70’ini alarak belediye başkanımız seçildi. Ama şu an geldiğimiz konumda kayyum yönetimi oluyor. Devletin insiyatif kullanmak gibi çok fazla gayesi olmuyor. Olmayınca vatandaşların işi daha zora giriyor. Biz bunu hem insanlara anlatmaya çalışırken, hem de kayymu bu konuda nasıl çalıştırabiliriz diye uğraşıyoruz. Bu süreçte Urlalı vatandaşların hizmetten geri kalmaması için hem siyasi baskımızı, hem de gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz.

SOYER'DEN URLA'YA 'HİZMET' SÖZÜ

Kayyum süreci başladığında hemen arkasında pandemi sürecine girdik. Pandemi süreci belediyelerimizin çok başarılı çıktığı bir süreç oldu. Ama bütün güçlerini maddi manevi o sürece harcadılar. Onun arkasından belediyelerimiz yavaş yavaş hizmetlerine dönmeye başladılar. Biz de Tunç Başkanımızla beraber en son 1,5 ay önce meclis üyelerimizle toplantı yaptık. Urla’nın eksiklerini ve acilen yapılması gerekenleri listeleyerek, kendisine ilettik. Başkanımız bu çalışmaların hızlı bir şekilde yürümesi için bize düşüncelerini aktardı. Bu hizmetleri en kısa sürede Urla’da başlatacağının sözünü verdi. Yatırımlar zaten var. Aziz Başkan zamanında başlayan ve Tunç Başkan zamanında kurdelesi kesilen Gülbahçe hattı var. Sadece altyapıya 30 milyonluk yatırım yapıldı. Bundan dolayı Tunç Başkanımız bizden gelen bütün talepleri olabildğince değerlendirmeye ve gerçekleştirmeye çalışıyor.

“ZEYTİNELİ’NDEKİ İSRAFI NASIL AÇIKLAYACAKLAR?”

Zeytineli bölgesinde Ensar Vakfı’na bir yer verildi. Devlet Hava Meydanları daha önce bu binalarda yenileme çalışması yapmıştı. Bugün geldiğimiz noktada buradaki binalar yıkılıyor. Yerine ne yapılacak? Bu kadar ekonomik kriz varken bol keseden atmak ne demek? Bugün tasarruf kapsamında birçok belediyemizin ödeneklerini kısarken, buradaki israfı nasıl açıklayabilirler? Burada daha çok sesimizi duyurmak gerektiğini düşünüyorum. Bundan 1,5 sene önce İl Başkanımızla acil kamulaştırmanın çıktığı günün ertesinde oraya gitmiştik. Bütün Urlalıları, İzmirlileri inanın bir kere daha dikkatle incelemeye ve gözlemlemeye davet ediyorum. Gerçekten doğal bir güzellik ve bunun yok edilmesine izin vermemeliyiz. Buradaki siyasetçilerin ya da sadece orada yaşayan vatandaşların bağırması yetmeyebilir.

ZAM DUVARI ‘AĞLAMA DUVARI’ OLDU

İzmir’de bütün ilçelerimizde gençlik kollarımızın başlattığı zam duvarlarımız var. inanılmaz şeylerle karşılaştık orada. Biz davet etmeden insanlar gelip oraya kalemi alıp yazıyor. İnanın ağlama duvarı oldu. Öyle faturalar gördük ki, ben de işletmeciyim, Aralık ayında faturam 3 bin 800 liraydı. Ocak ayındaki fatura ise 8 bin 380 lira. Biz nasıl kalkacağız bunun altından? 

“ÖNCELİK HEDEF KILIÇDAROĞLU’NUN İKTİDARI”

(“Kurultay olursa Urla İlçe Başkanlığı’na tekrar aday olur musunuz?” sorusu hk.) 2004’ten beri aktif siyasetin içindeyim. Benim geleceğim değil, Urla’nın ve Türkiye’nin geleceği önemli. O yüzden burada ben her zaman şunu söylerim. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin Urla gibi bir ilçesinde ilçe başkanlığı yapmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Bu gururu hayatım boyunca yaşayacağım. Önemli olan geldiğiniz makamlarda nasıl işler çıkarttığınız ve nasıl anıldığınızdır. Bir sonrakini hiçbir zaman düşnümedim. İlk önce bulunduğum konumlarda iyi işler yapmayı düşündüm. Bunun zamanı da bugün değil. Ben hedefimi Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarı için koyuyorum. Türkiyenin ikbali için Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için mücadele etmeliyiz. Ondan sonra hedeflerimize tekrar döneriz. Öncelikle hedefimiz iktidar. Bu atıl düzenin bir an önce düzelmesi lazım. Genel Başkanın bu yöndeki çalışmalarına destek olmamız lazım. Onun ve Millet İttifakı’nın düşüncelerini, söylemlerini halkımıza anlatmamız lazım. 

“SEÇİME HAZIRIZ”

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizden halkın içinde diyalog halinde olmamızı, sosyal ve ekonomik yardımlar olsun ne varsa yapmamızı bekliyor. Biz de il başkanımızın önderliğinde milletvekillerimizle her ilçede durmaksızın çalışıyoruz. Son 1 senedir sahadayız ve bu çalışmalarımız gerçekten iyi gidiyor. 2023’e kalmadan erken bir seçimle gereğinin yapılacağını düşünüyorum. Olası bir seçime her türlü hazırız. Bu konuda il başkanlığımız ve genel merkezin önderliğinde yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz. En son sandık görevlilerimizi bitirdik. İlçe Seçim Kurulu’nda görev yapacak avukat arkadaşımızı ve yedeğini bildirdik. Yarın seçim olacak şekilde hazırız. 

'PARTİ İÇİ GRUPLAŞMA' İDDİALARI

Hiçbir CHP İlçe Başkanının önce ilçesinde, sonra ilinde bir başkasının olması söz konusu dğeildir. Bizi temsil eden ilçe başkanımızdır. Yarın başkasıdır. İzmir’de de Sayın Deniz Yücel’dir. Hepimizin CHP için hizmet etmesi gerekiytor. Ocu bucu kelimelerini ortadan kaldırmamz gerekiyor. Sayın İl Başkanımız Deniz Yücel Büyükşheir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in yanında duruyor. Biraz da insanların karıştırmak amaçlı çıkarttığı dedikodular da var. Ama benim gördüğüm özellikle son dönemde Buca Metrosu temel atma töreninde gerçekten çok güzel bir bütünlük vardı. İlçe başkanları, belediye başkanlarımız, il başkanımız, milletvekillerimiz gerçekten çok güzel bir uyum sergiledi. 

“ÜYE SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ”

Üye sayısında son 3 aydır bir artış başladı. Onu daha da yukarıya çıkartacağız. Üye saymız 3 bin 400’dü. 1-2 ay içinde 4 bine gelmiş oluruz. Yüzde 70 oy aldığınız yerde bu sayıyı biraz daha yukarıya çekmemiz lazım. Ama Urla’da yaşanan süreç biraz üzücü olduğundan dolayı mücadelemizi halkın içinde vermeye çalıştık." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.