Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bayır İl Başkanını tarif etti

CHP’li Bayır İl Başkanını tarif etti

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında, CHP İzmir il başkanlığı için seçilmesi gereken kişiyi tarif etti. Bayır açıklamasında, ‘’İzmir CHP açısından baktığımızda zengin bir örgüttür. Biz Deniz beyden boşalan koltuğa yönetimden bir arkadaşta seçebiliriz ama bir vali atar gibi Genel Başkanımız birini atayabilir. Bizim önümüzdeki süreçte öyle bir il başkanı lazım ki; 30 ilçe başkanını uyum içerisinde çalıştırıp, emir komuta zinciri oluşturabilecek biri olmalı. Kadın ve Gençlik kollarımızı hayata geçirerek. Seçim çalışmalarını güzel bir planlama ile yapacak. Kimin kime dokunacağı planları yapabilecek. konuşma, hitabet ve temsil anlamında yeterli olan, bürokrasiyi bilen, belediye başkanlarıyla mesafe koyup herhangi bir belediye başkanına teslim olmayacak bir çerçeve çizilmeli ve o çerçeveye oturabilen biri olmalı’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 23.12.2022 - 15:37

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının siyasi bir karar olduğunu belirten CHP’li Tacettin Bayır, ‘’Bu siyasi bir karar. Bunun öncesi de vardı. Osman Kavala ve Demirtaş’a verilen cezalara baktığımızda bu kararların artık adaleti tartışılır hale getirdiği ve tek adam rejiminin adalete nasıl müdahil olduğunun bir göstergesi. İmamoğlu 16 milyonun oyunu alarak gelmiş bir insan. İlk seçimde de 4 oy pusuladan 1'ini geçersiz sayarak seçimi tekrar ettiler bu sefer fark atarak tekrar seçildi. Bu karardan sonra 85 milyon İmamoğlu’nun arkasına geçti. Bunlar faşizmin ayak sesleridir. Seçim arefesinde baskıların çoğaldığı, muhalefetin sesinin kısıldığı, devletin polisi, emniyeti olması gerekirken hükümetin kolluk kuvvetleri gibi çalışan bir şeyle karşı karşıyayız. Devlet kurumlarıyla, anayasası ve kanunlarıyla kalıcıdır. İktidarlar değiştir, devlet 100 yıldır var’’ dedi. 

ADAYI AÇIKLAMAMAMIZ ERDOĞAN’IN UYKULARINI KAÇIRIYOR 

Kılıçdaroğlu’nun Almanya ziyareti aylar öncesinden planlanmış olduğunu hatırlatan CHP’li Bayır, ‘’O gün Almanya’da olması gerekiyordu, mahkemenin Kılıçdaroğlu Almanya’dayken bu kararı açıklaması da çok ilginç. O dışarıdayken mahkumiyet sonucu açıklayalım ve İmamoğlu mağduriyeti ortaya çıksın ve Kılıçdaroğlu reflex gösteremesin diye düşündüler. O gün o olayı gündemde tutmak adına Meral hanım iyi niyetiyle oradaydı. Meral hanım abla-kardeş gibiyiz meselesine getirdi. 6’lı masayı parçalamayı isteyen insanlar bu olayı çok kaşıdılar. Yandaş medya üzerinde kaşır ve Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu kapışırsa, Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun arasını açabilir miyiz diye düşündüler. Bu yargı kararının ne kadar taraflı ve siyasi olduğu ortada. Erdoğan korkuyor eline gelen anket sonuçları tekrar seçilemeyeceğini gösteriyor. Bizim hala Cumhurbaşkanı adayımızı açıklamamış olmamız da onun uykularını kaçırıyor. 16 milyon oy alan İmamoğlu’nu mu aday çıkaracak korkusuyla bundan 3 yıl önce söylenmiş bir şeyi ısıtıp, ısmarlama hakim ile bu cezayı verdiriyor. Hakime baskı yapılarak kararın istinaftan dönmesi engellenir. Bunu korkan adam yapar. Rakibini yarışma dışına itmek isteyen biri yapar’’ ifadelerine yer verdi. 

GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER 

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının adaylıkları ile ilgili enformasyonları ortaya Cumhur İttifakı’nın attığını ileri süren Bayır, ‘’6’lı masanın dışından bir adayın konuşulmaması gerekiyor ama Cumhur İttifakı bir takım isimler ortaya atarak kendince önlem alıyor. Bu cezanın verilmesi Cumhur İttifakı hanesine eksi yazacaktır. Aday İmamoğlu olmazsa tekrar bize döner mi diye düşünüyorda olabilirler. Bunların yarışında her türlü kuralsızlık var. Seçim atmosferine girdiğimizde afişlerimiz sökülüp, konuşmalarımız engellenebilir. Biz bunlardan korkmayız aksine daha çok çalışırız. Biz kararlıyız, bunlar geldikleri gibi gidecekler’’ ifadelerini kullandı. 

İL BAŞKANINI TARİF ETTİ 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifasına günler kala yerine kimin geleceği tartışamaları devam ediyor. İl başkanı olacak ismi tarif eden Bayır, ‘’Deniz arkadaşımız sanırım haftasonu istifa edecek. 2 dönemdir bu işi yapmış bir arkadaşımızın doğal hakkıdır. Bir hukukçu olarak vekilliği hak ettiğini düşünüyorum. İzmir CHP açısından baktığımızda  zengin bir örgüttür. Biz Deniz beyden boşalan koltuğa yönetimden bir arkadaşta seçebiliriz ama bir vali atar gibi Genel Başkanımız birini atayabilir. Bizim önümüzdeki süreçte öyle bir il başkanı lazım ki 30 ilçe başkanını uyum içerisinde çalıştırıp, emir komuta zinciri oluşturabilecek biri olmalı. Kadın ve Gençlik kollarımızı hayata geçirerek. Seçim çalışmalarını güzel bir planlama ile yapacak. Kimin kime dokunacağı planları yapabilecek. konuşma, hitabet ve temsil anlamında yeterli olan, bürokrasiyi bilen, belediye başkanlarıyla mesafe koyup herhangi bir belediye başkanına teslim olmayacak bir çerçeve çizilmeli ve o çerçeveye oturabilen biri olmalı’’ dedi. 

SEDRETTİN COŞKUNER’E SALVO 

Henüz il başkanı görevdeyken isim vermenin doğru olmayacağını belirten CHP’li vekil Bayır, ‘’ Deniz bey istifa ettikten sonra görüşümüzü isterlerse belirtiriz. Ben mevcut yönetimden olmaması gerektiğini hiçbir zaman söylemedim. Bir gazeteci benim isim verdiğimi yazmış ama vermedim. Yönetimden bir arkadaş 'Tacettin Bayır hani demokrattı’ demiş. Bir il yöneticisi belediyelere şu kadar adam aldırmış diye sorular geliyor. Bana demokrasi dersi vermeye kalkan arkadaş, demokrasi dersi vermeye kalkan arkadaştır. Önce belediyelere yerleştirdiğin akrabalarını temizle. Çok ayıp. Bu hısım akrabaları işe yerleştirme olayı için doğru değil dedim. Ben vekilim bir tane insan sokamamışım, o nasıl 20 tane akraba sokabiliyor?’’ dedi. 

ÖN SEÇİM VURGUSU 

Ön seçimlerin olması gerektiğini bir kere daha vurgulayan Bayır, ‘’Ben ön seçimden yana birisiyim. Biz yapı itibariyle Genel Merkeze giderek koridorlarda beni vekil yapın aşamasını geçtim. Bana 7 yıl önce partililer bir görev verdi. Bu görevi doğru yapıp yapmadığımı nasıl tespit edeceğim. Beni örgüt kantarına çıkarın ve örgüt bana doğru yapıp yapmadığımı söylesin. Ben o zaman görevimi yapamadığımı düşünürüm. 6’lı masa olduğu gibi hakim nezdinde ön seçim yapılamaz. O zaman eğilim yoklaması ile toplarsın delegasyonu örgüt gözetiminde yine yapılır’’ dedi. 

ENFLASYON İLE VERİLEN PARANIN YARISI GERİ ALINDI

2023 yılı asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 bin 500 TL olarak açıklanmıştı. Asgari ücretin enflasyon karşısında eriyeceğini belirten Tacettin Bayır, ‘’Hemen bir hesap yaptım. 3 bin lira zam yapılmış Enflasyon ile verdiği paranın yarısını zaten aldın. Bu rakam insanların gözüne çok yüksek geliyor ama önemli olan halkın alım gücü. İşverene maliyeti 11 bin 700 TL. İşi düzgün olmayan küçük esnafın ciddi sorunu var. Esas korkum işçilerin işten çıkarılması’’ ifadelerine yer verdi.  

ERDOĞAN NE ZAMAN ‘BEN KAZANACAĞIM’ DERSE…

2023 Genel Seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Bayır, ‘’Mayıs ya da nisan gibi yapılmasının esprisi yok. Erdoğan ne zaman yaptırdığı bir ankette ben seçimi kazanacağım derse o zaman seçim gününü açıklar. Belki ertelemeye bile gider’’ dedi. 

ÖN SEÇİM OLURSA BİR DÖNEM DAHA ADAYIM 

Ön seçim yapılırsa ben bir dönem daha aktaran aday olacağını Bayır, ‘’İktidara giden bir partiyiz. Çok insana ihtiyacımız var. Partimiz kimin nerede, ne faydası olacaksa orada değerlendirilir. Bu dönem aday olup gösterilmeyen arkadaşlarımız kızmasın. Herkese bir yer var. Bizim birinci bölgede Mehmet Ali Çelebi’nin ayrılması ile bir eksi var. Bir kaç değişiklik olabilir. Kılıçdaroğlu,’ ben bu kadro ile güzel mücadele ettim’ der. Bir hafta Muş, bir hafta Elazığ, bir hafta Erzurum’dayız. 2 yıl içerisinde 42 vilayet gezdim. Gittiğimiz illerde, ‘siz buralara gelir miydiniz’ diyorlar. Buradan anlıyoruz ki; Çok güzel bir çalışma yürüttük. Herkes nefesi yettiği yere kadar koştu. İktidarının yıkılması başarısı da ekip çalışmasından kaynaklı artı Millet İttifakı’yla olacak. Parti bana teşekkür edip, şurada bekle derse bekler, gel derse gelirim. Ben 7 dönemdir Sanayi Ticaret Enerji Komisyonunda görev aldım. Partim benden her yerde faydalanır’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.